İNGİLTERE KALKINMA BAKANI ANDREW MITCHELL DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, deprem bölgesini ziyaret etti.

GÜNDEM 20.02.2023 10:26:00 0
İNGİLTERE KALKINMA BAKANI ANDREW MITCHELL DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, deprem bölgesini ziyaret etti. Mitchell, ziyarete ilişkin, "Birleşik Krallık halkının, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi’nin yardım kampanyasına 88 milyon sterline ulaşan katkısı, bu trajik olay sonrası Birleşik Krallık’ın kurtarma ve toparlanma sürecine büyük desteğini vurgulamaktadır. Bugün, Birleşik Krallık halkının bu desteğinin, yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve Britanya’dan gelen yardım ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları nasıl desteklediğini ve Türkiye ile Suriye halkının hayatında nasıl bir fark yarattığını gördüm" açıklamasını yaptı. 

Birleşik Krallık Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açan 6 Şubat depremlerinin ardından bugün deprem bölgesini ziyaret etti. İngiltere’den Türkiye'ye yardıma gelen ekiplerin çalışmalarını inceleyen Mitchell, sahra hastanelerini ziyaret ederek Birleşik Krallık sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti. 

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Mitchell, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu korkunç depremin ardından, ilk günden itibaren Türkiye ve Suriye’de acil durum müdahalesinin koordinasyonu ve ihtiyacı olanlara destek ve yardım verebilmek için çalışıyoruz. Sahadaki durum kurtarma sürecinden toparlanma sürecine doğru evrilirken Birleşik Krallık sağlık çalışanlarının enkazdan kurtulanların da içinde bulunduğu kişileri tedavi ettikleri sahra hastanesindeki inanılmaz çabalarını ilk elden gözlemledim. Birleşik Krallık halkının, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi’nin yardım kampanyasına 88 milyon sterline ulaşan katkısı, bu trajik olay sonrası Birleşik Krallık’ın kurtarma ve toparlanma sürecine büyük desteğini vurgulamaktadır. Bugün, Birleşik Krallık halkının bu desteğinin, yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve Britanya’dan gelen yardım ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları nasıl desteklediğini ve Türkiye ile Suriye halkının hayatında nasıl bir fark yarattığını gördüm" dedi. 

Bakanlığın açıklamasından şunlar kaydedildi:

"Birleşik Krallık, Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremler sonrası küresel yardım çalışmalarında önemli bir rol üstlenmeye devam ederken Birleşik Krallık Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, çalışmaları bizzat görmek için 19 Şubat Pazar günü Türkiye’nin güneyini ziyaret etti.

Bakan Mitchell, Türkiye ve Suriye’de acil durum müdahale koordinasyonunu yürüten Türk yetkililer, Suriye kurumları, Birleşmiş Milletler ve diğer yardım kuruluşlarının çalışmalarına destek veren Birleşik Krallık tıbbi destek ve yardım ekiplerinin çalışmalarını izledi.

Türkoğlu’nda, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa kurduğu, içerisinde 7/24 hizmet veren ameliyathanenin bulunduğu sahra hastanesini gezdi ve Türk doktorlar ile yan yana çalışan Birleşik Krallık sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bakan, ayrıca Beyaz Baretliler, Suriyeli kadın kuruluşları, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi (DEC) üyeleri, Care International, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Birleşmiş Milletler temsilcileri ile bir araya geldi ve ilk elden Türkiye ve Suriye’de yürüttükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan, kurtarma sürecinden toparlanma sürecine geçilirken bölgede daha fazla ne yapılabileceği hakkında da bilgi aldı.

Birleşik Krallık hükümeti, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi’nin Birleşik Krallık halkının katkılarıyla depremden en fazla etkilenen bölgelere destek için açtığı Türkiye ve Suriye bağış kampanyasına 5 milyon sterlin bağış yaptı.

Bakan Mitchell’ın ziyareti, Türk yetkililer, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’deki yardım kuruluşlarının talepleri ve sahadaki ihtiyaçlara cevaben Birleşik Krallık’ın 15 Şubat’ta açıklanan ek 25 milyon sterlinlik yardım paketini takiben gerçekleşmektedir.

Birleşik Krallık, ayrıca, depremden etkilenenlere yardım etmek için gece gündüz çalışan 77 arama ve kurtarma uzmanı ve 4 arama kurtarma köpeğini Türkiye’ye yolladı. Birleşik Krallık tarafından finanse edilen Beyaz Baretliler önemli arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirdiler ve Birleşik Krallık bunun için Beyaz Baretliler’e ilave 4,3 milyon sterlin destek sağladı. Kurtarma sürecinden toparlanma sürecine geçilirken Birleşik Krallık, Türkiye ve Suriye’de soğuk hava şartlarında mücadele eden deprem mağdurlarına yardım için battaniye ve çadır gibi acil ihtiyaç malzemeleri göndermeye devam etmektedir.

Bu malzemelerin Türk sınırından kuzeybatı Suriye’ye hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlamak için Birleşmiş Milletler ile koordinasyon halinde çalışıyoruz."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

Yükleniyor


DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2