İMAMOĞLU ÇİFTİ, ‘KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ’NE KATILDI İMAMOĞLU: “OTOBÜS ŞOFÖRÜ KADIN OLUR MU?’ OLUR. BAL GİBİ OLUYOR İŞTE”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, Artİstanbul Feshane’de düzenlenen ‘Kadınlar Günü Etkinliği’ne katıldı. Kadının iş hayatındaki yerini güçlendirmenin, kendileri için büyük bir sorumluluk

GÜNDEM 8.03.2024 20:14:03 0
İMAMOĞLU ÇİFTİ, ‘KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ’NE KATILDI İMAMOĞLU: “OTOBÜS ŞOFÖRÜ KADIN  OLUR MU?’ OLUR. BAL GİBİ OLUYOR İŞTE”

Haber: OKTAY YILDIRIM Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, Artİstanbul Feshane’de düzenlenen ‘Kadınlar Günü Etkinliği’ne katıldı. Kadının iş hayatındaki yerini güçlendirmenin, kendileri için büyük bir sorumluluk olduğunu belirten İmamoğlu, “Bu anlamda İBB’de, meslek kollarını kadınlara açarak, ülkenin diğer kurum kuruluşlarına da örnek olma gayreti içerisinde olduk. Şöyle ifade edeyim: İşte, ‘Otobüs şoförü kadın olur mu?’ Olur. Bal gibi oluyor işte. İstedik, oldu ve çalışıyorlar ve de başarılılar. Bazısı şunu diyebilir: ‘Kadın otobüs şoförlüğü yapmamalı.’ Yapıyor. Bal gibi de yapıyor. Meslekleri kadınlara kapalıymış gibi yaptığınızda, alanı daraltıyorsunuz ve kadınlar o fırsatı yakalayamıyor” dedi. İmamoğlu, İBB’de yönetici ve çalışan oranın da önceki döneme göre yüzde 150 oranında arttığını arttığını açıkladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte, Artİstanbul Feshane’de düzenlenen “Kadınlar Günü Etkinliği”ne katıldı. Etkinlikte İmamoğlu çiftine, CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen de eşlik etti. Yağmur nedeniyle bahçe bölümünden Artİstanbul Feshane’nin içine taşınan etkinliğe katılan vatandaşlar, İmamoğlu çiftine yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik kapsamında konumlandırılan, Bölgesel İstihdam Ofisi ve Yuvamız İstanbul Kreşi alanlarını ziyaret eden İmamoğlu çifti, renkli sohbetler gerçekleştirdi. Oyuncu Derya Baykal’ın moderatörlüğünü yaptığı panele de konuk olan İmamoğlu, burada bir konuşma yaptı.

Yağmurdan dolayı etkinliğin içeri alındığını hatırlatan İmamoğlu şunları söyledi:

"YAĞMURUN BEREKETİ BİZE LAZIM: Ama olsun; yağmurun bereketi bize lazım. Açıkçası seviniyoruz yağmur yağınca. Çünkü toprakların ihtiyacı var, barajlarımızın ihtiyacı var. Her yönüyle mevsimin normalini yaşamak gibi bir özlemimiz var. Mesela bu sene neredeyse kış görmedik. Yani bir kar yağışı yaşamadık. Ama neyse ki yağmurun şiddeti, özellikle barajlarımızı oldukça doyurdu. Bugünkü yağmur da sevindirici. Kadınlar Günü'ne denk geldi bereket. O da ayrı bir güzellik. Bütün kadınların emeğinin karşılığını aldığı bir dünya olsun isterim.

KIRSALDAKİ ROLLER FARKLI, KENTTEKİ ROLLER FARKLI: Annem ve merhum kayınvalidem köy yaşamlarında emekçi kadınlar. Eşim keza, o da bir emekçi kadın. Hem işi hem mesleği hem akademik kariyeri hem çocukları… Bu yönüyle kadınların bu dünyasını gördükten sonra, kadının ürettiğinde ne kadar mutlu olduğunu da biliyorum ve görüyorum. Eksikliği tamamlamak zorundayız. Nedir o eksiklik? Benim özellikle şöyle bir tespitim var: Kırsaldan kente göç ettikten sonra hayatında en ciddi boşluğu yaşayanlar, kadınlar. Kırsaldaki roller farklı, kentteki roller farklı. Öyle olunca da özellikle bu geçiş dönemindeki kadınların, bu anlamdaki sıkıntıları büyük. Yani nasıl çalışacak? Hangi işte çalışacak? Çalışsa mı? Çalışmasa mı? Ama köy hali, kırsal hali öyle değildi. Daha kolay. Herkes bir arada çalışıyordu. Çok anı dinledim, çok insan dinledim. Birçok insanla tanıştık. ‘Eşim çalışıyor, ama ben evden çıkamıyorum. Eve kapandım kaldım. Beş senedir burada oturuyorum, ama sokağımın, caddemin dışında bir yer görmedim’ diyen nice kadın hemşehrilerimle tanıştım.

KADININ İŞ HAYATINDAKİ YERİNİ GÜÇLENDİRMEK SORUMLULUĞUMUZ: Bu anlamda kadının iş hayatındaki yeri güçlenmesi gerekiyor. Bunu yapmaya gayret ediyoruz. Fırsat eşitliğini sağlama gayreti içinde oluyoruz. Bu anlamda meslek kollarını kadınlara açarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, ülkenin diğer kurum kuruluşlarına da örnek olma gayreti içerisinde olduk. Şöyle ifade edeyim: İşte otobüs şoförü kadın olur mu? Olur. Bal gibi oluyor işte. İstedik, oldu ve çalışıyorlar ve de başarılılar. Bazısı şunu diyebilir: ‘Kadın otobüs şoförlüğü yapmamalı.’ Yapıyor. Bal gibi de yapıyor. Ya da işte itfaiye… Dün, eşimin İstanbul Vakfı'yla birlikte hazırladıkları programda, itfaiye eri bir kadın, kendini anlattı. İlk kez biz kadın kontenjanı koyduk ve kadın itfaiye erlerimiz oldu. Mükemmel çalışıyorlar yani. Dolayısıyla, meslekleri kadınlara kapalıymış gibi yaptığınızda, alanı daraltıyorsunuz ve kadınlar o fırsatı yakalayamıyor.

İBB’DEKİ KADIN YÖNETİCİ VE ÇALIŞAN SAYISINI YÜZDE 150 ORANINDA ARTIRDIK: İBB’deki kadın yönetici ve çalışan sayısını, önceki döneme göre yüzde 150 oranında artırdıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, bu anlamda özel çaba gösterdiklerine vurgu yaptı. Türkiye’deki kadınların, dünyadaki hemcinslerinden çok önce bazı temel haklara kavuştuğunun altını çizen İmamoğlu, “100 yıldır bu ülkede, Atatürk Cumhuriyetinde, bu özgürlüğe sahibiz. Bence Cumhuriyetin en önemli karı, kadınlara sağlanan fırsat eşitliğidir. ‘Cumhuriyet denince, birinci duygu nedir’ derseniz, kalbime düşen, zihnime düşen; eşitlik. Bu bağlamda böyle bir ülkedeyiz, ama hala bu sorunu konuşuyoruz. Onun için bunu, hızlıca aşmamız ve çözmemiz lazım. Hiçbir kadının yaşamda iş ile ilgili olsun, sosyal anlamdaki fırsatlar olsun, bunları ıskalamaması lazım” şeklinde konuştu. İBB’deki kadın yönetici ve çalışanlardan oldukça memnun olduğunu dile getiren İmamoğlu, “Çok katkılarını yaşadım. Çok başarılı oldular. Verilen her işi yüksek sadakatle, yüksek bir bağlılıkla ve işi başarma odaklı bir pozisyonla ele alan kadınlarla çalışmanın da gururunu yaşadım. 

YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİ SİZE VAAT ETMİYORUZ, ETMEYECEĞİZ: Yapamayacağımız hiçbir şeyi, size vaat etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bugün sizleri ağırladığımız, misafir ettiğimiz Feshane’nin dönüşüm hikayesi ve içindeki dolu dolu duygular, içindeki kapsayıcılık, içindeki ferahlık, içindeki huzur, içindeki geçmişe olan saygı ama geleceğe ışık tutmak… İşte bizim aslında İstanbul yönetimimizdeki tarzımız bu işte. Yani bizi böyle bilin. Yıkıp, yakıp, yerine başka bir şeyler dikip, hassasiyetleri yok eden bir anlayışın sahibi olmadık, olmayacağız. Buna karşıyız. Biz, tümden toplumun maneviyatını, toplumun yaşam biçimini, toplumun anlayışını, toplumun kültür çeşitliliğini, geleneklerini, göreneklerini, yüksek bir saygıyla karşılayan, her farklı insana da hizmet etmekten geri durmayan bir anlayışı temsil ediyoruz. Ben hep söylüyorum: 16 milyonluk bir şehirdeyiz. İnanınız, bu şehirde bir kişi bile kendisini, örneğin bir farklı kesimi temsil etsek o da bir kişi olsa, onu mutsuz etmişsek, biz belediyeciliğimizi eksik yapmış oluruz. Biliyorsunuz bazı hemşerilerimize, vatandaşlarımıza ‘azınlık’ diye bir tarif kullanılır. Ben, azınlık kelimesini reddediyorum. Hiçbir vatandaşımıza azınlık diyemeyiz.

HEM HELALLEŞİP HEM DE YETKİ İSTİYORUZ: Ben, bu şehrin insanına hayranım. Çeşitliliğine hayranım. Kültürlerine hayranım. İnançlarına saygılıyım. Yaşam biçimlerine saygılıyım. Onların rahatını ve huzurunu sağlamak da benim görevim. Umut ederim, bu görevimi en iyi şekilde yerine getirmişimdir. Seçim sürecinde kendimi şöyle tarifliyorum: Vatandaşlarımızın karşısına çıkınca, bunun adı hem bir helalleşme, helallik istemek gibi hem de bir sonraki 5 yıla da dönük umutlu bir şekilde yol yürüme ve yetki isteme. Hem helalleşip hem de yetki istiyoruz. İnşallah bu süreç, İstanbul'umuz için hayırlı olsun. Umuyorum; bu şehrin bütün insanları, mutlu ve huzurlu olsun. Umuyorum; oy veren, vermeyen herkesin çok keyifli günler yaşadığı bir İstanbul'u hep birlikte var edelim”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9