H.K.G. DAVASINDA KARAR

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada...

GÜNDEM 23.10.2023 16:56:00 0
H.K.G. DAVASINDA KARAR

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada davada karar çıktı. Nitelikli cinsel istismar suçundan Kadir İstekli hakkında 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, suçla ilgili fikir ve eylem birliğinde olmaktan da anne Fatma Gümüşel hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Kararda tutuksuz yargılanan Fatma Gümüşel'in de tutuklanmasına hükmedildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın karar duruşması bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Mahkeme, H.K.G. 6 yaşındayken dini nikahla evlenerek “nitelikli cinsel istismar” suçu işlediği gerekçesiyle Kadir İstekli'yi 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, kızını küçük yaşta evlendiren baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında da “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 20 yıl, anne Fatma Gümüşel hakkında ise suçla ilgili fikir ve eylem birliğinde olduğu gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ayrıca tutuksuz yargılanan Fatma Gümüşel hakkında tutuklama kararı verildi.  

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlar Birlikte Güçlü ve Emek Partili Kadınlar ve Türkiye İşçi Partili kadınlar duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada kararın yetersiz olduğu ama yine de memnun ettiği ifade edildi. Kadınlar, bu davalarda mücadele etmeye devam edeceklerini söylediler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de karara ilişkin şunları söyledi:  

“İSTER ŞEYH OLSUN İSTER PİR OLSUN KİMSE ÇOCUKLARIN BEDENİ ÜZERİNDE SÖZ HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR: Nihayet bir karar çıktı bugün. Bu karar bütün eksikliklerine rağmen bunca gecikmiş olmasına rağmen şöyle bir algıyı yıktığı için olumludur diye düşünüyorum. Yani siz ister şeyh olun ister şuh olun, ister pir olun, ister bir en önemli yetkili olun. Hiç kimse küçücük çocukların bedeni üzerinde söz hakkı söz tasarrufu sahibi değildir. Bugünkü kararda şu algı yıkılmıştır. Elbette ki bunu yeniden deneyecekler, farklı istismarlarda olacaktır, biliyoruz. Ama elimizde önemli bir karar var diyeceğiz. Bundan sonra 'Kendi inanç yorumlarımıza göre, evet çocukları evlendiririz, yaşından büyükçe kimselerle ya da eşit fark etmez. Ve başımıza bir şey gelmez’ diyemeyecek hiç kimse. Toplumdan gizlemeye çalıştılar bu mahkemeyi, bu davayı. Neler yaşandığını biz biliyoruz ve tanığız diye söyledik. O yüzden korkmayın çocuklar, korkmayın genç kadınlar.

BU FİKİRLERİNİ VE YOBAZ DÜŞÜNCELERİNİ YERLE BİR EDECEĞİZ: Sanıkların avukatı demişti ki, ‘İsteğimiz, ailenin çocuğuna kavuşmasıdır’ demişti. Böyle aileler olmaz olsun. Batsın o aileler. Aile ismiyle çocuk istismarını hiç kimse meşrulaştıramaz. Her gün bir yaşam biçimi dayatmasıyla karşı karşıyayız. Bunun anayasal düzenleme önerisiyle birlikte hukuksal bir zemine kavuşması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Hangi maddelerini değiştirmek istiyorlar, biliyoruz. Bugün hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mahkemesinde sanığı savunanlar diyebiliyor ki ya da kendini savunduğunu iddia edenler söylüyor ki ‘Bizim inancımıza göre böyle. Ama siz yargılanacaksınız’ diyerek başka bir anlamda bir manevi tehditte bulunuyor. Bu kibir, bu bilmişlik, 'bu ben yaparım ve doğrudur' fikirlerini, bu yobaz düşüncelerini ve bu yobazların her birini yerle bir edeceğiz. Bu ülke aydınlık laik bir hayatı hak ediyor. Bu ülkenin çocukları gülüp oynamayı, eğitim almayı bunu hak ediyor, yaşamayı hak ediyor."

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: ... DAVASINDA KARAR
  • BIST 100

    9173,33%1,05
  • DOLAR

    38,55% 0,28
  • EURO

    43,80% 0,57
  • GRAM ALTIN

    4044,57% 1,03
  • Ç. ALTIN

    6547,39% 0,99

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

Yükleniyor


EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50