H.K.G. DAVASINDA KARAR

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada...

GÜNDEM 23.10.2023 16:56:00 0
H.K.G. DAVASINDA KARAR

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada davada karar çıktı. Nitelikli cinsel istismar suçundan Kadir İstekli hakkında 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, suçla ilgili fikir ve eylem birliğinde olmaktan da anne Fatma Gümüşel hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Kararda tutuksuz yargılanan Fatma Gümüşel'in de tutuklanmasına hükmedildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın karar duruşması bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Mahkeme, H.K.G. 6 yaşındayken dini nikahla evlenerek “nitelikli cinsel istismar” suçu işlediği gerekçesiyle Kadir İstekli'yi 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, kızını küçük yaşta evlendiren baba Yusuf Ziya Gümüşel hakkında da “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 20 yıl, anne Fatma Gümüşel hakkında ise suçla ilgili fikir ve eylem birliğinde olduğu gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ayrıca tutuksuz yargılanan Fatma Gümüşel hakkında tutuklama kararı verildi.  

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadınlar Birlikte Güçlü ve Emek Partili Kadınlar ve Türkiye İşçi Partili kadınlar duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada kararın yetersiz olduğu ama yine de memnun ettiği ifade edildi. Kadınlar, bu davalarda mücadele etmeye devam edeceklerini söylediler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de karara ilişkin şunları söyledi:  

“İSTER ŞEYH OLSUN İSTER PİR OLSUN KİMSE ÇOCUKLARIN BEDENİ ÜZERİNDE SÖZ HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR: Nihayet bir karar çıktı bugün. Bu karar bütün eksikliklerine rağmen bunca gecikmiş olmasına rağmen şöyle bir algıyı yıktığı için olumludur diye düşünüyorum. Yani siz ister şeyh olun ister şuh olun, ister pir olun, ister bir en önemli yetkili olun. Hiç kimse küçücük çocukların bedeni üzerinde söz hakkı söz tasarrufu sahibi değildir. Bugünkü kararda şu algı yıkılmıştır. Elbette ki bunu yeniden deneyecekler, farklı istismarlarda olacaktır, biliyoruz. Ama elimizde önemli bir karar var diyeceğiz. Bundan sonra 'Kendi inanç yorumlarımıza göre, evet çocukları evlendiririz, yaşından büyükçe kimselerle ya da eşit fark etmez. Ve başımıza bir şey gelmez’ diyemeyecek hiç kimse. Toplumdan gizlemeye çalıştılar bu mahkemeyi, bu davayı. Neler yaşandığını biz biliyoruz ve tanığız diye söyledik. O yüzden korkmayın çocuklar, korkmayın genç kadınlar.

BU FİKİRLERİNİ VE YOBAZ DÜŞÜNCELERİNİ YERLE BİR EDECEĞİZ: Sanıkların avukatı demişti ki, ‘İsteğimiz, ailenin çocuğuna kavuşmasıdır’ demişti. Böyle aileler olmaz olsun. Batsın o aileler. Aile ismiyle çocuk istismarını hiç kimse meşrulaştıramaz. Her gün bir yaşam biçimi dayatmasıyla karşı karşıyayız. Bunun anayasal düzenleme önerisiyle birlikte hukuksal bir zemine kavuşması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Hangi maddelerini değiştirmek istiyorlar, biliyoruz. Bugün hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bir mahkemesinde sanığı savunanlar diyebiliyor ki ya da kendini savunduğunu iddia edenler söylüyor ki ‘Bizim inancımıza göre böyle. Ama siz yargılanacaksınız’ diyerek başka bir anlamda bir manevi tehditte bulunuyor. Bu kibir, bu bilmişlik, 'bu ben yaparım ve doğrudur' fikirlerini, bu yobaz düşüncelerini ve bu yobazların her birini yerle bir edeceğiz. Bu ülke aydınlık laik bir hayatı hak ediyor. Bu ülkenin çocukları gülüp oynamayı, eğitim almayı bunu hak ediyor, yaşamayı hak ediyor."

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: ... DAVASINDA KARAR
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9