HADO, GAZİMAĞUSA SEFERLERİNE 5 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Hatay Deniz Otobüsü (HADO), filosuna kattığı yeni feribotla Hatay-Gazimağusa seferlerine 5 Ağustos'ta başlayacak. Hatay Büyükşehir Belediye  (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, “Altı yıl süren mücadelemiz sonunda Hatay halkı adına büyük bir zaferdir. Bu zaferin a

Hatay 26.07.2022 10:08:00 0
HADO, GAZİMAĞUSA SEFERLERİNE 5 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Hatay Deniz Otobüsü (HADO), filosuna kattığı yeni feribotla Hatay-Gazimağusa seferlerine 5 Ağustos'ta başlayacak. Hatay Büyükşehir Belediye  (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, “Altı yıl süren mücadelemiz sonunda Hatay halkı adına büyük bir zaferdir. Bu zaferin arkasından yolcularımızın mutluluğunu görmek gerçekten de bir ibadet gibi bizleri çok sevindiriyor. HADO’yu yapmadaki amacımız hem milli hem de insanlarımızın seyahat etme olanaklarına katkı sunmak. 30 seferde yaklaşık 2 ayda 8 bin yolcu taşıdık ve bu daha başlangıç” dedi. 

Hatay Deniz Otobüsü (HADO) filosunu yeni bir feribotla güçlendirdi. 19 Mayıs’ta ilk seferini Sinan Paşa gemisiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentine yapan HADO’nun ikinci gemisi Arsuz Madenli’deki limana geldi. HBB Başkanı Lütfü Savaş, HADO limanında demirleyen Piyale Paşa gemisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yeni geminin ilk gemiyle aynı teknik özelliklere sahip olduğunu söyleyen Savaş, Piyale Paşa’nın haftada bir gün Hatay-Gazimağusa seferi yapacağını, seferlerin de 5 Ağustos’ta başlayacağını açıkladı.

"GAZİMAĞUSA’YA HAFTADA 1 SEYAHAT İLE BAŞLAYACAĞIZ"

HADO’nun yolcu profilini incelediklerini, seferlerin haftada altıya çıkacağını belirten Savaş, “Gazimağusa’da çok sayıda hemşehrimizin olduğunu gördük. Aynı zaman sefer sayımızı artırmak, iki şehir arasında gelip gidecek insanlara katkı sağlamak ve diğer geminin olası arıza durumunda acil müdahale edip insanlarımızı sıkıntıya sokmadan tahliye etmek ve seyahatlerini devam ettirmek için ikinci bir gemiyi aldık. Girne ile seyahatimizi haftada iki defa yapıyoruz. İki gidiş iki geliş seyahatimiz var. Şimdi de Gazimağusa’ya haftada bir seyahat ile başlayacağız” diye konuştu.

"AMACIMIZ LÜBNAN'A DA SEFER DÜZENLEMEK"

Hatay’da deniz ulaşımı için çok geç kalındığını ifade eden Savaş, “1970’lerde Fransızlar İskenderun Körfezi’nden Mısır’a kadar Cruise gemileri ile ticaret ve turizm yapmışlar. Hatay’ın yedi ilçesinin Akdeniz’e kıyısı var ve ülkemizin Doğu Akdeniz’deki kalesi durumundayız. Uluslararası kara sularında gemi yüzdüren tek belediyeyiz. Şehrimiz 1938’den itibaren ilk kez Deniz Hudut Kapısı’na sahip oldu. Bundan sonraki amacımız Lübnan ve belki İsrail. Lübnan’da ekonomik kriz var. Oradaki şartlar iyileşirse ikinci gemimizle haftada bir gün Lübnan’a yolculuk etmek üzere görüşmeler yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

HADO seferlerine hiçbir zaman ticari amaçla bakmadıklarını da vurgulayan Savaş, “Altı yıl süren mücadelemiz sonunda Hatay halkı adına büyük bir zaferdir. Bu zaferin arkasından yolcularımızın mutluluğunu görmek gerçekten de bir ibadet gibi bizleri çok sevindiriyor. HADO’yu yapmadaki amacımız hem milli hem de insanlarımızın seyahat etme olanaklarına katkı sunmak. 30 seferde yaklaşık 2 ayda 8 bin yolcu taşıdık ve bu daha başlangıç” diyerek yeni çalışmaların yapılacağını bildirdi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN İLGİLİ KURUMLARLA DİYALOG İÇİNDEYİZ”

Savaş, yolcuların limanlarda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için tüm kurumlarla diyalog halinde olduklarını ifade etti. Yaşanan bazı sıkıntıların HBB kaynaklı olmadığını belirten Savaş, “Yolcu memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla diyalog halindeyiz. Biletlemeden seyahat anına kadar sorunların gittikçe azaldığı, daha mükemmele doğru giden bir seyahat olanağı sunmaya gayret ediyoruz. Bunun için hem sabır istiyoruz hem de çaba harcadığımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Avustralya yapımı geminin çok emniyetli olduğunu söyleyen kaptan Hasan Algam da, Gazimağusa’nın Hatay’dan 130 deniz mili uzaklıkta olduğunu belirterek yolculuk süresinin yaklaşık 4 buçuk saat süreceğini söyledi.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10720,70%0,96
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,44% 0,25
  • GRAM ALTIN

    4310,81% 0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,82% 0,15

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

İSFALT VE İETT’YE SORUŞTURMA DALGASI: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

AKP’Lİ METİNER’DEN SDG ÇIKIŞI

APO’NUN YANINDAKİ VEYSİ AKTAŞ’IN KUZENİ ALİ İHSAN AKTAŞ…

ERDOĞAN,AVUKAT İNAL’IN GÖREVİNE SON VERDİ

İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

Yükleniyor


AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

HATAY’DA BABA DEHŞETİ: OĞLUNU SOKAK ORTASINDA DEFALARCA BIÇAKLADI!

HBB TEKERLEKLİ SANDALYELERİ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDI

HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 86. YILI…

HATAY’IN DENİZCİLİK HAFIZASINI YAŞATAN MÜZE: İSKENDERUN DENİZ MÜZESİ

  • Perşembe 33 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2