Gelecek Partisi milletvekillerinin AKP'ye katılacağı iddialarına Davutoğlu'ndan 'mitomani' yanıtı: "Bunlar yalandan da utanmıyorlar"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir araya geldi. Gelecek Partisi ve İYİ Parti'den bazı milletvekillerinin AKP'ye katılacağına yönelik iddialara Davutoğlu, "Gelecek Partisi'nden 3 kişi, 7 kişi ay

GÜNDEM 13.08.2024 21:38:52 0
Gelecek Partisi milletvekillerinin AKP

(ANKARA) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir araya geldi. Gelecek Partisi ve İYİ Parti'den bazı milletvekillerinin AKP'ye katılacağına yönelik iddialara Davutoğlu, "Gelecek Partisi'nden 3 kişi, 7 kişi ayrılacak' diye diye bir yılı tamamladık. İnsanda biraz utanma olur. Bunlar yalandan da utanmıyorlar. Benim mitomanilere ayıracak vaktim yok" dedi. Dervişoğlu ise, "Partimizden biri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız var" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Genel Merkez binasında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapıldı.

"Onlara çıktıkları yeni siyasi yolda başarılar dileriz"

Bazı milletvekillerinin yarın AKP'nin kuruluş yıldönümünde partilerinden ayrılarak AKP'ye katılacağı iddialarına yanıt veren Dervişoğlu, "AKP'ye gidebilirler. Biz de sizler gibi duyumlar alıyoruz. Partimizden biri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız var. Partimizden istifa eden hiçkimse hakkında olumsuz bir beyanda bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz. Onlara çıktıkları yeni siyasi yolda başarılar dileriz" dedi. 

Davutoğlu da, "Ben görevdeyken iki kavram kullandım aynı gün bu kavramlar Google'da en çok aranan kavramlar olmuş. Birisi epistemoloji biri de nepotizm. Bir yeni kavram söyleyeceğim; mitomani. Mitomani; sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. Bir senedir 'Gelecek Partisi'nden 3 kişi, 1 kişi, 7 kişi ayrılacak' diye diye bir yılı tamamladık. İnsanda biraz utanma olur. Bunlar yalandan da utanmyorlar. Bir yıl geçti hala aynı haber tekrar tekrar geliyor. Benim bir kulağım Lübnan'da bir kulağım Bangladeş'te, bir kulağımla da Amerikan seçimlerini takip ediyorum. Mitomanilere ayıracak vaktim yok. Bizim arkadaşlarımızın da vakti yok" diye konuştu. 

"Adalet; sizinle aynı düşünmeyenlere uyguladığınız zaman adalettir"

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay için muhalefetin olağanüstü toplama çağrısının ardından 16 Ağustos'ta toplanma kararı verilmesine ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu şunları söyledi:

"Bizim cuma günü gerçekleşecek Meclis oturumuyla ilgili tavrımız çok net. Ortada gasp edilen bir hak var. Sürecin doğru yönetilmesiğine dair de ortak biz kanaat var. Sürecin doğru yürütülmesi lazım. TBMM Başkanlığı da yanlış uygulamalara adım attı. Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararlarına yerel mahkemelerin uymak zorunluluğu var. TBMM'de okutulan karar ilk derece mahkemesinin değil yargıtayın kararı. Dolayısıyla burada bir usulsüzlük yapılmış oluyor. Böyle bir durum olunca dosya önce Adalet Bakanığı'na gider, oradan Cumhurbaşkanlığına gider, buradan bir tezkere ile TBMM'ye gönderilir. TBMM'de okutulan bir Cumhurbaşkanlığı tezkeresi yok. Dolayısıyla işlem külliyen yanlış bir işlem. Meclis Başkanı bu aykırı uygulamaları kendisi he yurtdışındayken yapıyor. Dolayısıyla bir aymazlıkla karşı karşıyayız. Temennimi soruyorsanız TBMM zor durumdadır. Cuma günü bu şartlarda toplanırsa alacağı bir karar, yapacağı bir oylama da yoktur. Temennim şu, Meclis cuma günü toplanıncaya kadar adalet müessesi Türkiye'yi karşı karşıya bıraktığı bu sorunu çözmek yolunda doğru bir adım atmaya muaffak olabilir."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ise, "Can Atalay ile ilgili milli bir irade tecelli etmiş ve milletvekili seçilmiş. Bu iradeye halel getirecek hiçbir uygulama doğru, hukuki ve meşru değildir. Can Atalay'ı beğenirsiniz, beğenmezsiniz, tartışırsınız ama zaten adalet dediğiniz şey yandaşlarınıza ve sizin tarafta olanlara uygulandığı zaman olan bir şey değildir. Adalet; sizinle aynı düşünmeyenlere uyguladığınız zaman adalettir. İkincsi; hukuki hiyerarşi yok oldu. Türkiye'de öyle bir kargaşa çıktı ki en sonunda bir üst mahkeme başka bir üst mahkemeyi mahkemeye verdi. Böyle bir tabloda insanların hukuka güven duyması mümkün mü" ifadelerini kullandı.

"Söylediklerini onaylıyor değilim ama bu karar hukuki garabet"

İzmir’de yapılan sokak röportajında Instagram’ın yasaklanması hakkındaki soruya hükümeti eleştiren Dilruba Y.’nin tutuklanmasıyla ilgili ise Dervişoğlu, "Her sosyal medya paylaşımının üzerine bir dava süreci başlatmanın anlamı yok. Bazı insanlar fevri konuşur, bazı insanlar düşünerek konuşur. Söylediklerini onaylıyor değilim ama bu kararın bir hukuki garabet olduğunu düşünüyorum. Böyle bir sebepten dolayı bir kişiyi tutuklayıp insanların kendilerini tartışılır hale getirmesini üzülerek gözlemliyorum" dedi.

Davutoğlu ise, "Yasakların tümüne insan haklarını ihlal etmedikçe karşıyım. Instagram bir hafta kapalı kaldı sonra sosyal mecralarda başka yasaklar uygulandı. Oradan geçim temi edenler de mağdur oldu. Bir şey de çözülmüş olmadı. Burada usluba ben de katılmayabilirim fakat zaten iktidarda olmak tahammül gerektirir. Toplumda insanların geçinememekten onurları zedeleniyorsa öfkelenebilirler. İktidara düşen o öfkenin sebeplerini araştırmak" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4892,85% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

Yükleniyor


CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0