ERDOĞAN:YILIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN ENFLASYON HIZLI BİR DÜŞÜŞE GEÇECEK.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de; "Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek.

GÜNDEM 21.03.2024 16:33:00 0
ERDOĞAN:YILIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN ENFLASYON HIZLI BİR DÜŞÜŞE GEÇECEK.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de; "Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkartacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde konuştu.. Sözlerine 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başlayan Erdoğan, "Orta Asya'dan Balkanlara çok geniş bir bölgede yeni umutlarla kutlanan Nevruz'un hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

"Mayıs seçimleri ülkemizde fırsatını bulduğunda ülkeyi karıştırmaya, milleti ötekileştirmeye hazır bir zihniyetin pusuda beklediğini gösterdi. İnşallah 31 Mart'ta bu milli irade destanını çok daha ileriye taşıyarak demokrasi safımızı biraz daha sıklaştıracağız.

31 Mart'a kadar 9 günümüz var. Bu 9 günde Kayseri'de ana kademe, durmak yok. Kadın kolları, durmak yok. Gençler, durmak yok. İnşallah Cumhur İttifakı olarak 31 Mart bize balkon konuşmamızda herhalde gereğini yapmamızı isteyeceksiniz.

"BİRAZ DAHA ÇOK ÇALIŞARAK SABIRLI OLMAMIZ GEREKİYOR"

Türkiye'yi 21 yılda 3 kat büyütmeyi başardık. Şimdi amacımız önümüzdeki dönemde ülkemizi 2 kat daha büyüterek dünyanın en güçlü ekonomileri arasında hak ettiği yere çıkarmaktır. Allah'ın izniyle bunu yapacak birikime, dirayete, azme sahibiz. Sadece, hep birlikte biraz daha çok çalışarak sabırlı olmamız gerekiyor.

Tabii hayat dikensiz bir gül bahçesi değildir. İnsanın olduğu gibi milletlerin de önüne inişler ve çıkışlar, fırsatlar ve tehditler, imkanlar ve hesapta olmayan felaketler çıkabiliyor. Son dönemde milletçe başımıza gelen felaketlerden en büyüğü 6 Şubat depremleriydi. Bu depremler Kayserimizin de bir bölümünü etkiledi.

"ÇALIŞANLARIMIZIN, EMEKLİLERİMİZİN GELİRLERİNİ ENFLASYON KARŞISINDA KORUMAKTA KARARLIYIZ"

En büyük mücadeleyi enflasyona ve hayat pahalılığını köpürten anlayışa karşı veriyoruz. Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve küçük esnafımızın gelirlerini yüksek enflasyon karşısında korumakta kararlıyız. Ama bu mücadeleyi mutlaka başarıya ulaştıracağız. Bunu da öyle yalan yanlış rakamlarla, kimseyi kandırarak değil, çalışarak, üreterek, pastayı daha da büyüterek yapacağız. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyon hızlı bir düşüşe geçecek. Depreme ayrılan kaynakların ve enflasyonun bütçe üzerindeki yükü hafifledikçe insanımızın refah seviyesini eskisinin de üzerine çıkartacağız.

"KAMU BANKALARIMIZ PROMOSYON ÖDEMELERİNİ ALINAN AYLIĞA GÖRE 8-12 BİN LİRA ARASINDA BELİRLEDİ"

Emeklilerimize güzel bir haber vermek istiyorum. Biliyorsunuz ilk kez 2017'de emeklilerimize banka promosyonu ödenmesi uygulamasını başlatmıştık. Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum. Banka protokolleri yürürlüğe girdikten sonra emeklilerimiz maaşlarını aldıkları yerlerden bu ödemeleri alabilecekler. Yeni banka promosyon rakamlarının emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Her imkanı değerlendirerek çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini arttırarak refah seviyelerini yükseltmenin gayreti içinde olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Açık konuşmak gerekirse ülkemizde Cumhur İttifakı'ndan başka bunu yapabilecek bir başka siyasi irade de yoktur. Memleket, muhalefetin eline kalsa bırakınız maaşların yükselmesini mevcut maaşları bile geçmişte olduğu gibi ödeyemezler. Muhalefetin halini görüyorsunuz.

Milyonlarca insanımız yıllardır bir umutla gidip CHP'ye oy verdi. Ama sadece seçimleri değil, umutlarını da kaybetti. Vatandaş bırakın şehirlerinde yeni yatırımlar görmeyi, mevcut hizmetlerin sorunsuz işlemesine bile hasret kaldı. Çünkü CHP yönetimi, sadece beceriksizlerden, sadece kifayetsizlerden değil, aynı zamanda kendini geliştirme yönünde hiçbir çabası olmayan tembellerden oluşuyor. Onların gündemi başka. Parti içi iktidar kavgaları kendilerini ilgilendirir. Ama deste deste para sayma görüntülerinin izahını hâlâ yapamadılar. Çıkıp olayı dürüstçe açıklamak yerine sağa sola saldırarak, çirkinleşerek, kabalaşarak skandalı örtbas edeceklerini zannediyorlar.

"BUNUN ADI ZÜBÜK SİYASETİDİR"

Türkiye eser ve hizmet siyasetinden sonra yeni bir siyaset anlayışıyla karşı karşıya. Bunun adı zübük siyasetidir. Herkese duymak istediğini söyleyen ama kendi ihtirasları dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyen bu zihniyet ülkemizin en büyük talihsizliğidir. Biz bay Kemal'in vizyonsuzluğuna tahammül edemezken başımıza daha beterleri, daha çapsızları, daha ilkesizleri musallat oldu. Hani, 'beterin beteri vardır' derler ya, muhalefetin çapı ve kalitesi konusunda ülkemiz tam da böyle bir kısır döngüye girmiştir.

"RABBİMİZ KAHRI PERİŞAN EYLESİN"

Şu mübarek günlerde Gazze'de ve dünyanın başka yerlerinde zulüm altında iftarını ve sahurunu yapmaya çalışan kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. Netanyahu denilen malum kişiyi kahhar ismi şerifiyle Rabbimize havale ediyoruz, Rabbimiz kahrı perişan eylesin.

31 Mart'tan sonra bunlara büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle; Cumhurbaşkanı yanınızda, belediyeler yanınızda ve gümbür gümbür çok daha farklı ne diyeceğiz; 'Yeniden Kayseri'."


 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9213,58%-1,41
  • DOLAR

    39,03% 0,20
  • EURO

    44,26% -0,30
  • GRAM ALTIN

    4137,79% -1,14
  • Ç. ALTIN

    6634,28% -0,82

'CAİZ DEĞİL' DİYE GÖREVE GİTMEYİ REDDEDEN POLİS VARMIŞ

İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

PAPARA'YA YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 8 ŞİRKETE EL KONULDU, KAYYUM ATANDI

DEM PARTİ HEYETİ, MHP'Yİ ZİYARET EDİYOR: BAHÇELİ KAPIDA KARŞILADI

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

DEVLET BAHÇELİ, AYLAR SONRA İLK KEZ KONUŞMA YAPACAK

İLHAN ŞEŞEN HAYATINI KAYBETTİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE CEZALAR ONANDI

ZEHRA KINIK'A 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI: HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AYM BAŞKANINA ZİYARET

İBB'YE 4. DALGA OPERASYONU: 45 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

CHP KURULTAYI'NIN İPTAL DAVASI 30 HAZİRAN'A ERTELENDİ

AKP’Lİ BELEDİYENİN KAMU ZARARI

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDE UNUTULMAZ MEZUNİYET GECESİ!

ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANI İZZET ÖZGEN’DEN İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

FENERBAHÇE, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU

ÖZGÜR ÖZEL: EKREM BAŞKANA DA, BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZA DA KEFİL OLURUM.

ABD'Lİ SENATÖR MURPHY'DEN 'İMAMOĞLU' AÇIKLAMASI…

AYŞE BARIM DAVASINDAKİ İHBARCI DOLANDIRICI ÇIKTI

ÖZEL'DEN PANKART SORUŞTURMASINA YANIT…

İMAMOĞLU'NDAN PANKART SORUŞTURMASINA İNGİLİZCE MESAJLI YANIT

TBMM'DE BU HAFTA NELER GÖRÜŞÜLECEK?

HATAY’DA REZERV ALAN SORUNU BÜYÜYOR

BORSADA MANİPÜLASYON SORUŞTURMASI: ESKİ THK REKTÖRÜ ÜNSAL BAN TUTUKLANDI

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NE 'İMAMOĞLU'NA ÖZGÜRLÜK' PANKARTI ASTI

İMAMOĞLU, SOSYALİST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTISI'NA BİR MEKTUP GÖNDERDİ.

TCMB, KISA VADELİ TL BORÇLARA ZORUNLU KARŞILIK ORANINI ARTIRDI

SESİ VE GÖRÜNTÜSÜ YASAKLANMIŞTI: "İMAMOĞLU HER YERDE” KAMPANYASI BAŞLATILDI

AHMET ÖZER'İN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

İBB'YE 4. DALGA OPERASYONU: 49 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yükleniyor


İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

PAPARA'YA YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 8 ŞİRKETE EL KONULDU, KAYYUM ATANDI

DEM PARTİ HEYETİ, MHP'Yİ ZİYARET EDİYOR: BAHÇELİ KAPIDA KARŞILADI

DEVLET BAHÇELİ, AYLAR SONRA İLK KEZ KONUŞMA YAPACAK

İLHAN ŞEŞEN HAYATINI KAYBETTİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AYM BAŞKANINA ZİYARET

  • Salı 31.3 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.8 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Perşembe 25.9 ° / 15.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1