ERDOĞAN’DAN YUNANİSTAN AÇIKLAMASI: "BU ÜRETİM YUNAN'I ÜRKÜTÜYOR. 'TAYFUN FÜZESİ ATİNA'YI VURACAK' DİYORLAR. SEN RAHAT DURMAZSAN, VURACAK TABİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Gençlik Buluşması’nda “Şimdi F-16'ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu işi başaracağız.

GÜNDEM 12.12.2022 10:05:00 0
ERDOĞAN’DAN YUNANİSTAN AÇIKLAMASI:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Gençlik Buluşması’nda “Şimdi F-16'ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu işi başaracağız. Bu üretim Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun Füzesi Atina'yı vuracak' diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii. Sen Amerika'dan adalara oradan buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke de armut toplamayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Samsun Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda Gençlik Buluşması’na katıldı. Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, sahneye Orhan Gencebay’ın ‘Mevsim Bahar Olunca’ şarkısı eşliğinde çıktı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“BİZİM TÜRKİYE YÜZYILI'NDAKİ YOLDAŞLARIMIZ SİZLERSİNİZ”

“Bilgiye ve kaynağa erişmenin imkanın zor olduğu bir dönemde bu mücadele kolay geçmedi. Ben burslarla okumadım. Hem çalıştım hem okudum. Bu şekilde okulları tamamladık. Ve hayatın meşakkatli yollarında ya fikren ya fiilen kaybettiğimiz nice arkadaşlarımız oldu. Verdiğimiz emekler, girdiğimiz riskler boşa gitmedi, kazanan yine biz olduk. Ülke ve dünya çapında nice başarılara imza atan arkadaşlarımız da oldu. Verdiğimiz emekler, döktüğümüz terler, girdiğimiz riskler boşa gitmedi, kazanan yine biz olduk. Bugün sizlerle bir araya gelmemize vesile olan büyük projelerimizi, gelecek için kurduğumuz büyük hayalleri, geçmişte ödediğimiz o bedellere borçluyuz. Size olan güvenimiz sayesinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu böylesine güvenli ve kararlı bir şekilde ifade edebiliyoruz. Bizim Türkiye Yüzyılı'ndaki yoldaşlarımız sizlersiniz.

“‘TEKNOFEST KUŞAĞI' DENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİM”

Sizler için Z kuşağı diyorlar. Halbuki biz karşımızda maziden atiye kurdukları köprüyle özgürlüğü, hakkaniyeti, çalışmayı, üretmeyi, hayatlarının merkezine koyan bir gençlik görüyoruz. Ben bu gençliğe, Samsun'da da ifade ettim, TEKNOFEST açılışlarında şahit olduğum manzaradan hareketle illa bir isim konulacaksa 'TEKNOFEST kuşağı' denmesi gerektiğini söylemiştim. Birileri gençliğimizin dünyanın dört bir yanında gösterdiği başarıyı yanlış anlıyor. Kökü mazide yani geçmişte olan ati gelecek olan bu gençlerimiz ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlığının en önemli gücüdür. Artık bizler sizin zamanınız misafiriyiz. Olaya böyle bakıyoruz.

“DÜŞÜNÜN 76 ÜNİVERSİTEYLE BAŞLADIK, ŞU ANDA 208 ÜNİVERSİTEMİZ VAR”

… Düşünün 76 üniversiteyle başladık, şu anda 208 üniversitemiz var. Ama kim derdi ki Ağrı, Iğdır, Muş'ta üniversite olacak da Ağrılı, Iğdırlı, Muşlu Ahmet, Mehmet, buradan kalkıp İstanbul'a gitmeyecek, Ankara'ya gitmeyecek, burada kendi vilayetindeki üniversitede okuyacak. Geçen hafta Urfa'da İbrahim (Tatlıses) Bey yine nüktesini yaptı, 'Urfa'da Oxford vardı da biz gitmedik mi?' dedi. Gerçekten buralara bu üniversiteler getirilmedi ki. Yoksa bu ülkenin çocukları zeki. Bu üniversitelerde okumak suretiyle çok daha erkenden bir yerlere ulaşabilirlerdi. Ama gel gör ki bizden önce gelen yönetimler ülkemizin dört bir yanını üniversitelerle donatmadılar ama dört bir yanını biz üniversitelerle donattık, donatıyoruz. Biz diyoruz ki Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin kalkıp Muş'tan, Ağrı'dan Ankara'ya İstanbul'a gitmesin. Ankara, İstanbul, İzmir'deki profesörlerimiz gelsinler Ağrı, Muş, Iğdır, Hakkari'deki üniversitelerimizde yavrularımızı eğitsinler, yetiştirsinler. Biz bunu başardık.

“LOJMANLAR VE 10-15 DAKİKADA LOJMANDAN ÖĞRETİM ÜYEMİZ ÜNİVERSİTEYE GEÇEBİLİYOR, BUNLARI YAPTIK”

Modern üniversiteler kurduk ve modern üniversitelerle beraber sağ olsun hocalarımız da oralara gelip, oralarda derslerini vermek suretiyle birçok şeyi başardılar. Ben mesela Rizeliyim. Mesela Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin lojmanlarından tut her şeyini hassasiyetle düşündük. Niye? Öğretim üyesi oraya gelsin diye. Modern lojmanlar ve 10-15 dakikada lojmandan öğretim üyemiz üniversiteye geçebiliyor, bunları yaptık. Üniversite hakeza öyle bir konumda. Şu anda 19 bin öğrencisi var. Biz bunu 81 vilayetimize yaydık ve bundan sonraki süreçte de özellikle sizin branşlarınızda bu işi yaygınlaştırarak gençliğimizi çok daha yoğun bir şekilde teknik, teknolojik alanda da yetiştirerek geleceğe hazırlayacağız

“TABİİ BU BASIN AÇIKLAMASIYLA BİRLİKTE BİR SÜRECİ BAŞLATTIK. PEKİ BUNA GEREK VAR MIYDI? ASLINDA GEREK YOKTU”

Dün Grup Başkanvekilimiz Özlem Hanım orada başı örtülü, başı açık bir grup arkadaşımızla bu basın açıklamasını yaptılar. Tabii bu basın açıklamasıyla birlikte bir süreci başlattık. Peki buna gerek var mıydı? Aslında gerek yoktu. Fakat burada sağ olsun Sayın Kılıçdaroğlu bize bir pas attı. Bizim de bu pası değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlarla hemen çalışmaya başladık. Dedik ki yasal düzenlemeyle bu iş çözülmez. Biz bir anayasal düzenleme yapalım ki önüne gelen bu konuyu istismar etmesin. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir istismardı. Geçmişte bunu yaptılar. Benim kızlarım, İmam Hatip’te okumalarına rağmen bu çileyi çok çektiler. Ben mesela kızlarımdan bir tanesini İstanbul’dan alıp Trabzon’a götürmek durumunda kaldım. İmam Hatip’te bile başörtüsüyle ilgili sorun var. Konu sadece başörtüsü sorunu değil. Başı örtülü ya da başı açık. Kızlarımıza yapılan bu zulüm hakikaten ifade edilemez. Bu çünkü tam manasıyla hak ve özgürlük mücadelesi.

“ARKADAŞLARIMIZ, BAYANLAR OLARAK BU BASIN TOPLANTISINI YAPTILAR. SONUNA KADAR İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Eğitim öğretimde bir hak ve özgürlük mücadelesini dedik ki bunu anayasal teminat altına alalım ve bu iş paspas haline getirilmesin. Kendi içlerinde bu işin tartışması başladı. Bu konuda ne kadar samimiler göreceğiz. Biz zaten bu konuda samimiyiz. Altılı Masa’nın içinde samimi olanları ve olmayanları göreceğiz. Şu anda yol çıktık. Arkadaşlarımız, bayanlar olarak bu basın toplantısını yaptılar. Sonuna kadar işin takipçisi olacağız. Gerekirse, ihtiyaç olursa bu işi referanduma da götürebiliriz. Bununla ne demek istiyoruz? Millete gidelim. Eğer bunlar parlamentoda bu işi çözmezlerse çözüm yeri neresi? Millet. Gideriz millete.

“BUNDAN SONRAKİ SÜRECİ PARLAMENTODA TAKİP EDECEĞİZ”

Bu ülkede artık başı açık başı örtülü diye bir sorun olmaması lazım. Bırakalım herkes rahatlıkla eğitimini öğretimini yapsın. Herhangi bir sıkıntıya mahal vermeden. 'Gitsin temizlikçilik yapsın' diyebiliyorsun, 'Çarşıda pazarda şunu bunu yapsın' diyebiliyorsun, tamam da okumasına niye engel oluyorsun? Okusun. Yani doktor olması yasak, mühendis olması yasak, temizlikçi olması veya tarlada, herhangi bir yerde çiftçi olması serbest. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Bu, insan haklarına bir defa ters. Güzel bir basın toplantısı yaptı arkadaşlar, sağ olsunlar. Bundan sonraki süreci parlamentoda takip edeceğiz.

"TÜRKİYE GİBİ BİR ÜLKE DE ARMUT TOPLAMAYACAK"

Şimdi F-16'ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu işi başaracağız. Bu üretim Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun Füzesi Atina'yı vuracak' diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii. Sen Amerika'dan adalara oradan buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke de armut toplamayacak.

“DEFALARCA KENDİLERİNE SÖYLEMEME RAĞMEN HİÇ UMURLARINDA DEĞİL”

4 bin 5 bin TIR, Suriye'nin kuzeyine ABD silah mühimmat gönderiyor. Bunu defalarca kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Kusura bakmayın biz NATO'da beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz bize yanlış yapıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz."

 


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10689,95%0,44
  • DOLAR

    32,21% 0,02
  • EURO

    35,04% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2527,71% 1,09
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

KİRADA YÜZDE 25 SINIRI KALKIYOR

DEMİRTAŞ: BANA CEZA VERİLDİ DİYE ‘BENDEN SONRASI TUFAN’ DEMEM

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1 ayda 2 bin 830 olaya müdahale etti

İran'da Reisi ve Abdullahiyan'ın ölümünün ardından 5 günlük resmi yas ilan edildi

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanı Fidan: "İran halkının başı sağ olsun"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ’Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"

Yankı Bağcıoğlu'ndan OYAK'a: "2023 yılı nema oranının gerçek enflasyon rakamlarını yansıtacak şekilde belirlenmesi gerekmektedir"

Sur Belediyesi: "Kayyımın bıraktığı borçlar nedeniyle maaş ödemelerinde problem yaşıyoruz"

İran Dışişleri Bakanlığı'na, Bakan Yardımcısı Ali Bagheri Kani getirildi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ''GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ''

BEŞİKTAŞ, SAHASINDA HATAYSPOR İLE 2-2 BERABERE KALDI

ESKİ BAKAN ZİYA SELÇUK YÜKSELİŞ KOLEJİNDE

AHBAP HATAY'DA GENÇLİK MERKEZİ YAPTIRIYOR

TÜRKER ATEŞ: "TASARRUFUN FATURASINI YEREL BASINA ÖDETMEYİN"

İZMİR'DE EMEKLİLERDEN BAKAN IŞIKHAN'A "YENİ HİZMET MODELİ' TEPKİSİ

ÖZEL:ATILAN O İLK ADIMIN İZİNDEN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 3 EMNİYET GÖREVLİSİ İFADE VERMEK İÇİN ANKARA ADLİYESİ'NDE

ANITKABİR'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ...

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL GENÇLERLE ANITKABİR’E YÜRÜYOR

İMAMOĞLU:BİZE YÜKLENEN SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ

'AYHAN BORA KAPLAN' KRİZİNİN ARDINDAN ANKARA EMNİYETİ’NE YENİ ATAMA

MEMLEKET PARTİSİ, "GENEL MERKEZ KAPANDI" İDDİALARINI YALANLADI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A:MADEM ATAMAYACAKTIN BU 1 MİLYON GÜNAHSIZI NİYE OKUTTUN?

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

BAHÇELİ, KOBANİ DAVASI'NDA VERİLEN CEZALARI ELEŞTİRENLERİ HEDEF ALDI

MEB: 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR 20-31 MAYIS ARASINDA

KILIÇDAROĞLU:DEMİRTAŞ,DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI' MASKESİYLE TUTSAK EDİLMİŞTİR...

SAVCILIK, ANKARA 22. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NİN KOBANİ DAVASI'NDA VERDİĞİ TAHLİYE KARARLARINA İTİRAZ ETTİ

Yükleniyor


KİRADA YÜZDE 25 SINIRI KALKIYOR

DEMİRTAŞ: BANA CEZA VERİLDİ DİYE ‘BENDEN SONRASI TUFAN’ DEMEM

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1 ayda 2 bin 830 olaya müdahale etti

İran'da Reisi ve Abdullahiyan'ın ölümünün ardından 5 günlük resmi yas ilan edildi

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanı Fidan: "İran halkının başı sağ olsun"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ’Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"

  • Pazartesi 30.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 17.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16