ERDOĞAN: YARGININ HAKKARİ KARARI KİMSEYİ RAHATSIZ ETMESİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Anadolu Medya Ödülleri töreninde Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına ilişkin; "Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin.

GÜNDEM 6.06.2024 00:07:00 0
ERDOĞAN: YARGININ HAKKARİ KARARI KİMSEYİ RAHATSIZ ETMESİN

(ANKARA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Anadolu Medya Ödülleri töreninde Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına ilişkin; "Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını buna göre vermiştir. Bunlar ne yaptı? Hemen parlamentoyu ayağa kaldırmaya kalktılar. Kusura bakmayın, burası hukukun işlediği Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen 8. Anadolu Medya Ödülleri törenine katıldı. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

"Anadolu yayıncıları son 12-13 yılda yüz yüze geldiğimiz kritik kavşakların tamamında takdire şayan duruş sergilediler. Sokaklarımızın ateşe verildiği, milletin malına, mülküne hatta canına kast edildiği Gezi olaylarında birileri 24 saat canlı yayınlarla Gezici vandalları överken sizler milletten yana, net tavır koydunuz. Anlı şanlı basın organları 1-25 Aralık darbe girişimine çanak tutarken sizler milli iradenin sesi oldunuz. 15 Temmuz gecesi birileri bekle gör politikası izlerlerken Anadolu medyası olarak demokrasimizi korkusuzca savundunuz.

"Bize basın özgürlüğü dersi verenler Filistin'de yaşananlara seslerini çıkarmıyor"

İsrail güçleri tarafından Filistin'de şehit edilen gazeteci meslektaşlarınızın hatıralarına ve mücadelelerine sahip çıktığınız için sizleri tebrik ediyorum. Müslümanlığımızla birlikte insanlığımızın da sınandığı bu cinnet hâline tepki göstermek Filistin halkına karşı insani görevimizdir. Vicdanı kurumayan kimse böyle bir zulme suskun kalamaz. Ancak yıllardır bize basın özgürlüğü dersi verenler, görüyoruz ki işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananlara seslerini çıkarmıyor.

8 ayda 150 gazeteciyi katledenler hâlâ basın hürriyetinden bahsedebiliyor. Merhum Ahmet Kaya ne diyordu, 'Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça'. Bunlarınki yalnızca tutarsızlık değil; aynı zamanda vicdansızlık, ilkesizlik, adaletsizlik ve tarafgirliktir. Elbette tarih zulüm karşısında susanlarla her türlü bedeli göze alarak hakkı ve hakikati haykıranları kaydetmektir.

Biz Filistinli kardeşlerimizi savunurken aslında insanlığı savunuyoruz; barışı, adaleti ve özgürlükleri de savunuyoruz. Filistin'deki katliama tepki verirken gelecek nesillere daha huzurlu, adil bir dünyada yaşama umudunu da miras bırakmayı hedefliyoruz. Bu çizgimizi sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Kimliğine, inancına ve kökenine bakmadan mazlumun yanında zalimin de karşısında olmaya devam edeceğiz.

Basınımızın tek parti dönemindeki ahvalini burada konuşmaya gerek dahi duymuyorum. O zaman nasıl bir medya düzeninin olduğunu biraz basın tarihi okuyan herkes gayet iyi biliyor. 27 Mayıs darbesine hazırlık sürecinde cuntacıların basın bülteni gibi çıkan gazetelerini şimdi yüzümüz kızararak okuyoruz. 12 Eylül'den 28 Şubat'a kadar aynı manşetlerin tekrar tekrar atıldığına şahit olduk.

"Türkiye'de kalemini, köşesini ve ekranını demokrasi karşıtlarına kiralayan bir kesim hep olagelmiştir"

Üzülerek söylemek isterim ki Türkiye'de kalemini, köşesini ve ekranını demokrasi karşıtlarına gönüllü olarak kiralayan bir kesim hep olagelmiştir. Bunlar müzik kutusu gibi kimi zaman darbecilerin türkülerini söylediler. Daha sonra terör örgütü mensuplarının şarkılarını çaldılar. Bir ara ülkemize yönelik psikolojik harekatlara asker yazıldılar.

Özellikle bazı medya organları ve siyasi aktörlerin terör örgütlerine karşı sergilediği müsamahakâr tavrı anlamakta zorlanıyoruz. Düşünebiliyor musunuz, teröristler Cumhuriyet savcımızı kalleşçe şehit ediyor, bunlar teröristlerin sözcülüğünü yapıyor. Teröristler şehirlerimizi hendek ve çukurlarla bizden koparmaya çalışıyor, bunlar şehir eşkıyalarına canlı kalkan oluyor. Kandil'deki terör baronları yerel ve genel siyaseti dizayn etmeye uğraşıyor, bunlar hemen kravatlı teröristlerin avukatlığını üstleniyor.

"Terörle sivil siyaset yan yana durmaz"

Terörle sivil siyaset yan yana durmaz. Terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz. Hukukun, kanunun ve demokrasimizin kırmızı çizgilerine riayet eden, meşruiyetten sapmayan herkes şayet yasal bir engeli yoksa elbette bu ülkede özgürce siyaset yapabilir. Buna kimse itiraz etmez, edemez. Biz de bugüne kadar meşru siyasete söz söylemedik. Özellikle yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin. Yargı burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını buna göre vermiştir. Bunlar ne yaptı? Hemen parlamentoyu ayağa kaldırmaya kalktılar. Kusura bakmayın, burası hukukun işlediği Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosudur. Orada elinizde pankartlarla, tekme yumruk sağa sola saldırmanın size kazandıracağı da hiçbir şey yok. Çünkü sizin de karşınızda hukuku savunacak parlamenterler var.

Sivil ve demokratik siyasetin zemininin güçlenmesi için pek çok adım attık. Ancak bölücü örgütün siyasetteki aparatları vasıtasıyla milli iradeye pusu kurulmasına da izin vermedik. Dünyanın hiçbir medeni ülkesi demokrasinin kundaklanmasına göz göre göre müsaade etmez, etmeyeceğiz. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesi dağdaki eli kanlı teröristlerin tünel kazarak belediyelere sızmasına göz yummaz.

"Belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir"

Şimdi bazıları çıkmış Meclis'te adeta terör estirerek 'Belediyeler bizimdir' naraları atıyor. Halkın olan belediyeleri kendilerinin tapulu mülkü gibi görüyorlar. Belediyeler ne onlarındır ne terör örgütünündür. Bağırarak, çağırarak, Meclis'te nümayiş yaparak milletin temsilcilerini susturacaklarını zannedenlere şunu hatırlatmak durumundayım: belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir. Belediyeler sırtını Kandil'e rastlayanların hiç değildir. Nerede olursa olsun belediyeler halkımızındır, aziz milletimizindir."

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9