ERDOĞAN: "KENDİ PROVOKASYONLARIYLA OLAY ÇIKARIP, ONDAN SONRA DA UTANMADAN ŞEHİRLERİMİZİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de yurttaşlara seslenirken “Hani Edirne türküsünde ne var? ‘Ayılana gazoz, bayılana limon.’ Öyle mi? İşte 14 Mayıs sabahı, bunların limona çok ihtiyacı olacak.

GÜNDEM 8.05.2023 20:25:00 0
ERDOĞAN:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de yurttaşlara seslenirken “Hani Edirne türküsünde ne var? ‘Ayılana gazoz, bayılana limon.’ Öyle mi? İşte 14 Mayıs sabahı, bunların limona çok ihtiyacı olacak. Hani bunların sokağa attıkları limonlar var ya. Onları bunlar için hazırlıyormuş. Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Her partinin temsilcisinin yer aldığı heyetlerin gözetiminde yürütülen çalışmaların üzerine, sanki bunu bilmiyormuş gibi gölge düşürmeye kalkıyorlar. Bilhassa teknolojik imkanların böylesine geliştiği bir dönemde artık bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp, ondan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. İşte dün İstanbul’u gördünüz. 1 milyon 700 bin insan Atatürk Havalimanı’ndaydı. Milleti tahrik ederek, buna güçleri yetmeyince tahkir ederek, yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf arıyorlar” dedi.

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Edirne’de miting düzenledi. Erdoğan, Selimiye Meydanı’nda mitingde özetle şunları söyledi:

“SENİN GİBİLERE BU TEFECİLER PARA VERMEZ”

“Edirne, Rumeli’den dönüş acılarımızı hiçbir zaman aklından çıkarmamış, Rumeli’ye asla elveda dememiş bir şehrimizdir. Bunun için Edirne, ülkesinin bütünlüğüne, milletinin birliğine, bayrağında ve ezanında sembolleştirdiği istiklaline göz dikenleri asla affetmez. Görüyorsunuz değil mi? CHP miting yapıyor. Meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanları ne diyor? ‘Dişe diş, kana kan’ diye slogan atıyor. Bölücü terör örgütünün her gün yeni bir elebaşı çıkıp bay bay Kemal’e destek açıklaması yapıyor. Edirne’de yatan ve elinde 51 vatandaşımızın kanı olan Selo, cezaevinden destek mesajları yağdırıyor. Devamlı, malum ziyarete geliyorlar. Yurt dışına kaçan FETÖ’cüler, CHP’nin reklam ajansı gibi çalışıyor. Her gün bir yabancı dergide, gazetede, bizim aleyhimize, bay bay Kemal’in lehine kapaklar yapılıyor, manşetler atılıyor. Avrupa’sından Amerika’sına her yerden koalisyon masasına destek yağıyor. Bütün bunlara CHP yönetiminden, koalisyonun diğer ortaklarından herhangi bir itiraz geldiğini duydunuz mu? Bölücülere dönüp ‘Siz kim oluyorsunuz da bize oy istiyorsunuz’ diyeni gördünüz mü? FETÖ’cülere dönüp ‘Siz ülkenize ihanet ettiniz, kesin sesinizi’ diyeni gördünüz mü? Yabancı medyaya dönüp ‘Bizim seçimimizden size ne’ diyenini gördünüz mü? Tam tersine, hepsiyle de kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıkların utancıyla sürekli eveleyip geveliyorlar. Kimine bakanlık sözü vermişler, kimine cezaevlerini boşaltma sözü vermişler. Neymiş; İmralı’nın kapısını kıracaklarmış, Öcalan’ı dışarı çıkaracaklarmış, Selo’yu dışarı çıkaracaklarmış. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı’na devam ettiği sürece hakkı, hukuku, adaleti biz size teslim etmeyiz. Kimine de kamudan attığımız militanlarını devlete doldurma sözü vermiş bay bay Kemal. Kimine ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler. Hani 300 milyar dolar, Londra tefecilerinden alacak ya öyle bir söz vermiş. Ya sen avucunu yalarsın, avucunu. Senin gibilere bu tefeciler para vermez.

Gittiğimiz her şehirde milletimiz bizi, geçtiğimiz sokaklardan miting meydanına kadar her yerde geçmişte görülmemiş kalabalıklarla bağrına basıyorsa işte tüm bu hakikatleri gördüğü içindir. İşte az önce Kırklareli’ndeydik. 20 bin kişi vardı. Onlarla buluştuk. Şimdi buranın henüz rakamını almadım. Bugüne kadar ağzından yalandan başka bir şey çıkmayan; ‘namus, şeref sözü’ diyerek verdiği teminatların ertesi gün tam tersini yapan birine bu ülke emanet edilir mi? Kurduğu masayı bizzat kendi ortaklarının kumar masası olarak tarif ettiği birine bu ülke emanet edilir mi?

Daha önemlisi; aile yapımızı, gözümüzün nuru evlatlarımızın geleceğini LGBT türü sapkınların eline bırakmaya… CHP LGBT’ci mi? İYİ Parti LGBT’ci mi? HADEP LGBT’ci mi? Yanındakiler LGBT’ci mi? Şimdi gelelim bize. AK Parti’ye LGBT girebilir mi? MHP’ye girebilir mi? Cumhur İttifakı’nın diğer ortaklarına LGBT sızabilir mi?

“KENDİ PROVOKASYONLARIYLA OLAY ÇIKARIP, ONDAN SONRA DA UTANMADAN ŞEHİRLERİMİZİ KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Hani Edirne türküsünde ne var? ‘Ayılana gazoz, bayılana limon.’ Öyle mi? İşte 14 Mayıs sabahı, bunların limona çok ihtiyacı olacak. Hani bunların sokağa attıkları limonlar var ya. Onları bunlar için hazırlıyormuş. Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Her partinin temsilcisinin yer aldığı heyetlerin gözetiminde yürütülen çalışmaların üzerine, sanki bunu bilmiyormuş gibi gölge düşürmeye kalkıyorlar. Bilhassa teknolojik imkanların böylesine geliştiği bir dönemde artık bu numaralar bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp, ondan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. İşte dün İstanbul’u gördünüz. 1 milyon 700 bin insan Atatürk Havalimanı’ndaydı. Milleti tahrik ederek, buna güçleri yetmeyince tahkir ederek, yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf arıyorlar. Resmi rakamı aldırdım. Şu anda Edirne’de karşımda 25 bin kişi var.

“TELEFON REHBERİNİZİ KARIŞTIRIP HER GÜN 5-10 AHBABINIZI ARAYARAK KENDİSİNE 14 MAYIS’IN ÖNEMİNİ ANLATIP, SELAMIMLA DESTEĞİNİZİ İSTEMENİZİ BEKLİYORUM”

Aynı senaryoyu bir önceki seçimlerde de bunlar sahnelediler. Ama bu sefer başaramayacaklar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Ebedi ve ezeli kardeşliğimize leke süremeyecekler. Sizlerden ricam, 14 Mayıs’ta sandıklara iyi sahip çıkmanızdır. Sadece bu da yetmez. 14 Mayıs’a kadar, hâlâ tercih konusunda kafası karışık en az bir komşunuzu, akrabanızı, eşinizi, dostunuzu bulup, kendisini Türkiye Yüzyılı safına katmanızı istiyorum. Buna hazır mıyız? Aynı şekilde sizlerden, telefon rehberinizi karıştırıp her gün 5-10 ahbabınızı arayarak kendisine 14 Mayıs’ın önemini anlatıp, selamımla desteğinizi istemenizi bekliyorum.

“GIDADAN KİRAYA, HAYAT PAHALILIĞI BAŞTA OLMAK ÜZERE MİLLETİMİZİN GÜNLÜK HAYATINDA YAŞADIĞI SIKINTILARIN FARKINDAYIZ”

Gıdadan kiraya, hayat pahalılığı başta olmak üzere milletimizin günlük hayatında yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Türkiye’nin asırlık sorunlarını nasıl biz çözüme kavuşturduysak inşallah bu sıkıntıların üstesinde de yine biz geleceğiz.

21 yıldır kazancını altyapı yatırımlarına harcarken Türkiye, modern dünyada farklı bir yere ulaştı. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma, spordan konuta, her alanda kendisini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacak yatırımlar yaptık. Artık altyapı yatırımlarımızı önemli ölçüde tamamladık. Bundan sonra ülkemizin elde edeceği katma değerin büyük kısmını, milletimizin refahını artıracak çalışmalara kullanacağız.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9173,33%1,05
  • DOLAR

    38,55% 0,28
  • EURO

    43,80% 0,57
  • GRAM ALTIN

    4044,57% 1,03
  • Ç. ALTIN

    6547,39% 0,99

EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

HATAY’IN ULAŞIMINA DEV YATIRIM

İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN ADLİYE KAVŞAĞINDA YOL GENİŞLETME VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

S&P'DEN TÜRKİYE İÇİN YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

Yükleniyor


EKREM İMAMOĞLU'NDAN 200'ÜN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

İSRAİL, SURİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI YAKINLARINI VURDU

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASI: 15 SANIK, ÜÇÜNCÜ KEZ HAKİM KARŞISINDA

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.5 ° / 11.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50