ENGİN ÖZKOÇ’TAN BAKAN NEBATİ’YE: "EYT’LİLER DE SİZE ‘NE O, NEBATİ KİM’ DİYECEKLER"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye, “Türkiye’nin bu haline siz gülüyor, dalga geçiyorsunuz. EYT’lilerle ilgili ‘Ne o, EYT ne’ diyorsunuz. EYT’liler de size diyecek ki ‘Ne o, Nebati kim’ diyecekler” dedi.

GÜNDEM 12.12.2022 23:19:07 0
ENGİN ÖZKOÇ’TAN BAKAN NEBATİ’YE:

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye, “Türkiye’nin bu haline siz gülüyor, dalga geçiyorsunuz. EYT’lilerle ilgili ‘Ne o, EYT ne’ diyorsunuz. EYT’liler de size diyecek ki ‘Ne o, Nebati kim’ diyecekler” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kurul’da söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye hitaben şöyle konuştu:

“Sayın Maliye Bakanı bir konuşma yaptı, biz de hiç muhalefet etmeden dinledik. Neden hiç muhalefet etmedik? Gerçekten, bu konuşmanın tamamı ülkemiz tarafından dikkatle dinlenirse insanlarımızın bu konuşmaya karşı bakış açısının ne olacağını gayet iyi biliyoruz. 36 milyon vatandaşın bankalara borcu var Sayın Bakan. 24 milyon icra dosyası var, siz kalkıyorsunuz burada gülerek, espri yaparak ‘Bak ne kadar büyüyoruz’ diyorsunuz. Şimdi bu doğru bir bakış açısı mı? Yani bu nasıl bir yaklaşım tarzıdır? Bu ülkedeki açlık sınırı, biz demiyoruz, Türk- İş diyor, 27 bin 785 lira. Türkiye’de açlık sınırı içerisinde olan insanlarsa yüzde 50. Yani asgari ücretli 7 milyon insanımız açlık sınırı içinde çalıyor. Siz diyorsunuz ki ‘Empati yapın’ diyorsunuz. Gerçekten siz hiç empati yapıyor musunuz? Aç kalan çocukları aklınıza getiriyor musunuz? Çocuklarını besleyemeyen anneleri aklınıza getiriyor musunuz? 3 milyon çocuğumuz, aç ve yetersiz beslendiği için, ilgili kurumlar bunu söylüyor, ‘Boyu uzamıyor, kilo almıyor’ diyor. Ben bunları anlatıyorum, siz orada gülüyorsunuz. Budur ibret alınması gereken manzara.

“EYT’LİLER DE ‘NE O, NEBATİ KİM’ DİYECEKLER”

Türkiye’nin bu haline siz gülüyor, dalga geçiyorsunuz. EYT’lilerle ilgili ‘Ne o, EYT ne’ diyorsunuz. EYT’liler de size diyecek ki ‘Ne o, Nebati kim’ diyecekler. Şimdi diyorsunuz ki ‘Şu kadar şeyi AK Parti mi sattı?’ AK Parti sattı. 4 binden fazla kamuya ait gayrimenkulü AK Parti sattı. 2002’den bu yana, 20 yılda toplam 63,7 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Bakanlığınız döneminde 7,6 milyar liralık kamu taşınmazı sattınız. Bu nasıl oldu Sayın Bakan? Bakın, diyor ki ‘Sanki AK Parti yaptı’. Dış ticaret açığı azalacaktı, AK Parti çoğalttı mı? Sanki cari işlemler fazla verecekti, AK Parti bunu gerçekten gerçekleştirdi mi? Sanki Merkez Bankası’nın rezervleri artacaktı, eksi orana getiren AK Parti değil mi? Sanki ekonomideki dolarizasyon azalacaktı, döviz aldı başını gidiyor, Türk lirası yerlerde sürünüyor, bunun müsebbibi AK Parti değil mi? Enflasyon sanki düşecekti, hâlâ ‘Ümit ediyoruz ki düşer’ diyor Maliye Bakanı. Kim düşürecek, vatandaş mı düşürecek? Siz değil misiniz bakan?”

SURİYE İLE DOST MUYUZ, DÜŞMAN MIYIZ? BİR KARAR VERİN”

Özkoç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hitaben de şunları söyledi:

“Suriye ile dost muyuz, düşman mıyız? Bir karar verin. Ne yaptığınızı anlamaya çalışıyoruz. Bir kucaklaşıyoruz, ondan sonra ‘Bunlar yüzlerce insanı öldürdü, asla elini sıkmayız’ diyorsunuz. Ondan sonra ‘Biz kucaklaşmak istiyoruz Esad’ diyorsunuz. Esad, size, ‘Hadi oradan’ diyor. Mısır ile ilgili rabia işaretini Mısır’daki olaylarla ilgili gerçekleştirdiniz, ‘Biz bu insanla kesinlikle el sıkmayız’ dediniz, şimdi el sıkışıyorsunuz. Ne değişti de el sıkışıyorsunuz? Mazlumlar ölmemiş miydi, orada katliam olmamış mıydı, siz mi yanıldınız? Biz, size, ‘Gidip onlara yağcılık yapın’ demiyoruz? ‘Diplomasi yapın, ama bunu Türkiye’ye yakışır şekilde yapın’ diyoruz. Dün ‘düşman’ dediğinizin elini bugün sıkarak yapmaya çalışıyorsunuz.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,49% 0,02
  • EURO

    43,75% -0,30
  • GRAM ALTIN

    4077,11% -0,68
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50