EMEKLİDEN İMAMOĞLU’NA: BİR ŞEY DİYECEĞİM AMA ERDOĞAN DUYABİLECEK Mİ?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Tuzla Aydınlı semt pazarında karşılaştığı bir emekli, “Ben bir şey diyeceğim ama Recep Tayyip Erdoğan duyabilecek mi benim dediğimi? Sizin duyurmanızı istiyorum” diye seslendi.

GÜNDEM 12.03.2024 20:48:00 0
EMEKLİDEN İMAMOĞLU’NA: BİR  ŞEY DİYECEĞİM AMA ERDOĞAN DUYABİLECEK Mİ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Tuzla Belediye Başkan adayı Eren Ali Bingöl ile birlikte Aydıntepe Mahallesi’nde esnaf, Aydınlı Mahallesi’nde ise semt pazarı ziyareti yaptı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu’na en çok dert yakınan kesim emekliler oldu. 
Şakir Kızıltaş isimli emekli, pazarda karşılaştığı İmamoğlu’na, “Ben bir şey diyeceğim ama Recep Tayyip Erdoğan duyabilecek mi benim dediğimi? Sizin duyurmanızı istiyorum” diye seslendi. İmamoğlu’ndan, “Duyuralım. Duyurabiliriz belki" yanıtını alan Kızıltaş içini, “Ben, emekliyim. 11 bin 300 lira maaş alıyorum. Ben nasıl harcayacağımı bilmiyorum. Bana çizelgesini göstersin de ona göre harcayacağım. Nereye ne harcayacağımı bilemiyorum. Bunun çizelgesini istiyorum. Hastaneye mi? Giyime mi? Yemeye mi? İçmeye mi? Pazara mı? 2002 yılından önce ben fakirlere yardım eder durumda bir insandım. Şimdi yardım alacak duruma getirdi emeklileri” sözleriyle içini döktü. İmamoğlu’nun yanıtı, “11 bin lira yoksulluk, açlık maaşıdır. Başka bir şey olmaz. Onun için yeni dönemde en fazla emekliler için vaatlerimiz var. Sizi yalnız bırakmayacağız. Biz de takipçisiyiz. Biz, büyüklerimizin onurunu koruyacağız. Size söz veriyorum. Sizi mutlu edeceğiz” oldu.

Ekrem İmamoğlu, CHP Tuzla Belediye Başkan adayı Eren Ali Bingöl ile birlikte Aydıntepe Mahallesi’nde esnaf, Aydınlı Mahallesi’nde ise semt pazarı ziyareti yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisi altında geçen ziyaretlerde, İmamoğlu ve yurttaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. İmamoğlu, “Oyumuz size. Kesinlikle size” diyen bir kadın vatandaşa, “Ne mutlu bize. Biz de size güzel işler yapacağız inşallah” yanıtını verdi. İmamoğlu, kendisine olan sevgisini, “Ben seni görmeyi çok istiyordum. Allah da nasip etti. Yolun açık olsun. Allah, yolunu her zaman açık etsin. Başarılar dilerim” sözleriyle dile getiren yaş almış kadın vatandaşı da “Allah razı olsun. Ramazanınız mübarek olsun” şeklinde yanıtladı.

Bir vatandaş da İmamoğlu’na oyunun rengini, “İnşallah bu dönem sizinleyiz. Bu zamana kadar hep AK Parti’ye verdim. Ama bu sezon inşallah…” sözleriyle belli etti. İmamoğlu’nun vatandaşa yanıtı, Memnun oldum. Ben de sizi mahcup etmeyeceğim. Eren Ali Başkanımla birlikte güzel işler yapacağız” oldu. 12’nci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen genç bir öğrenci de “İBB Ders Atölyeleri’ne gidiyorum. Size teşekkür ederim size böyle bir imkan sunduğunuz için” diyerek hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu da öğrenciyi, “Ne güzel. Çok mutlu oldum. Çok sağ ol. İnşallah bu sene çok başarılı olursun. Senin gibi güzel bir hanımefendiyle gelecekte belki yol arkadaşı olurum” şeklinde yanıtladı.

"YETER Kİ ÜLKEYİ SİZİN GİBİ TEMİZ, İYİ İNSANLAR YÖNETSİN"

İmamoğlu’nu perdeci dükkanına davet eden bir esnaf, “Valla Başkanım, biz sizin sağlığınızı istiyoruz. Çünkü ortamı görüyorum. Yani çıldırmamak elde değil. Nasıl siz anlatıyorsanız, biz insanlara anlatıyoruz. Adam direkt yaftalıyor bizi, ama benim umurumda değil. Ama yazık. Mücadelenizi hep seyrediyorum, hep destekliyorum. İnşallah ülkenin başında da sizin gibi adamlar olur. Ülkenin başındakinin kim olduğu önemli değil. Yeter ki sizin gibi böyle temiz, iyi insanlar bu ülkeyi yönetsin. Hangi partiden olduğu da önemli değil. Yani kalbi güzel olsun. Benim yaşım 50 olmuş. Bundan sonrası benim umurumda değil. Ne kadar yaşayacağımı Allah bilir. Ama çocuklarımız var efendim” sözleriyle içini döktü. İmamoğlu da esnafa, “Allah razı olsun. Büyük mücadele veriyoruz” karşılığını verdi.

Devlet Demir Yolları’ndan emekli olduğunu söyleyen Şemsettin Güneş isimli vatandaş ise, “Tek başıma 5 daire yaptım, benim çocuğum şimdi kendine bakamıyor. Bu adaletsizlik nedir” diyerek yaşanan ekonomik krizden yakındı. İmamoğlu, Güneş’e, “Biz, 3 nesildir inşaat işiyle uğraşıyoruz. Emekli ikramiyesini alıp, bize gelip, 70’li, 80’li, hatta 90’lı yıllarda, nice insan biliyorum, dairesini alırdı. Emekli ikramiyesi şimdi bir insana 5 ay bakmaz, bırak maaşı” yanıtını verdi.

"2002'DEN ÖNCE FAKİRLERE YARDIM EDER DURUMDA BİR İNSANDIM. ERDOĞAN, ŞİMDİ YARDIM ALACAK DURUMA GETİRDİ EMEKLİLERİ"

İmamoğlu’na dert yanan ikinci emekli de Şakir Kızıltaş oldu. Kızıltaş, pazarda karşılaştığı İmamoğlu’na, “Ben bir şey diyeceğim ama Recep Tayyip Erdoğan duyabilecek mi benim dediğimi? Sizin duyurmanızı istiyorum. Ben, emekliyim. 11 bin 300 lira maaş alıyorum. Ben nasıl harcayacağımı bilmiyorum. Bana çizelgesini göstersin de ona göre harcayacağım. Nereye ne harcayacağımı bilemiyorum. Bunun çizelgesini istiyorum. Hastaneye mi? Giyime mi? Yemeye mi? İçmeye mi? Pazara mı? Ben bunu bilemiyorum. Bana açıklamasını istiyorum. Beni çocuklarıma mahkum etti. 2002 yılından önce ben fakirlere yardım eder durumda bir insandım. Şimdi yardım alacak duruma getirdi emeklileri. Böyle bir şey olmaz ya. Yardım almıyorum ama nereye, ne harcayacağımı bilmiyorum” sözleriyle dert yandı. İmamoğlu’nun Kızıltaş’a yanıtı, Duyuralım. Duyurabiliriz belki. 11 bin lira yoksulluk, açlık maaşıdır. Başka bir şey olmaz. Onun için yeni dönemde en fazla emekliler için vaatlerimiz var. Sizi yalnız bırakmayacağız. Biz de takipçisiyiz. Biz, büyüklerimizin onurunu koruyacağız. Size söz veriyorum. Bu emekliler işi, bizim özel alanımız. Sizi mutlu edeceğiz” oldu.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,96% 0,06
  • EURO

    48,63% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5400,51% 1,90
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

RESEPSİYONDA DİKKAT ÇEKEN FOTOĞRAF: MHP O KAREDE YER ALMADI

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %3,75–4,00 ARALIĞINDA

CHP’Lİ ADIGÜZEL: “6–12 YAŞ ÇOCUKLARIN GÖSTERİSİ, ‘BACAKLARI ÇIPLAK’ GEREKÇESİYLE İPTAL ETTİRİLDİ”

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YURT AÇILIŞINDA AKP'YE SERT ELEŞTİRİ

SÜREÇ KOMİSYONU YARIN KAPALI TOPLANIYOR! CHP’Lİ EMİR: EŞİTLİK VE ADALET DIŞINDA BİR ŞEY KONUŞULMAYACAK

ANITKABİR’DE 29 EKİM COŞKUSU: TÖRENE ‘ERDOĞAN’ SLOGANLARI DAMGA VURDU

ŞARKICI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR: KIZININ MESAJLARI GÜNDEMDE

AYDIN’DA ÇERÇİOĞLU KRİZİ: VATANDAŞLAR TEPKİLİ, FESTİVAL GERGİN BİTTİ

GEBZE'DE 7 KATLI BİNA ÇÖKTÜ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

AKP KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE BAŞKANI NEJAT ÖZTÜRK GÖREVİNDEN AYRILDI

HACETTEPE’DE PALALI SALDIRI SONRASI 5 ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA TALEBİ

CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TARTIŞMALI TALİMAT: OKULLARDA ERDOĞAN MESAJI OKUTULACAK İDDİASI!

BERAT ALBAYRAK GERİ Mİ DÖNÜYOR? EN KRİTİK ATAMADA İMZASI VAR İDDİASI

PERDE ARKASINDA SKANDAL! TAMER KARADAĞLI’YA DEVLET TİYATROSU’NDAN AĞIR SUÇLAMALAR

SINDIRGI'DA 6.1'LİK DEPREM! YERLİKAYA: 507 ÇAĞRI ALINDI, 30’U HASARLA İLGİLİ

PAPA TÜRKİYE'YE GELİYOR: PROGRAMI AÇIKLANDI

SANSÜR İDDİALARININ GÖLGESİNDE TELE1’İN YOUTUBE HESABI GERİ DÖNDÜ!

Yükleniyor


MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

  • Cuma 27.5 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 28.1 ° / 13.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4