Elazığ'da maden işçileri grevde... Deniz Yavuzyılmaz: "İşçilerimizin hakları verilsin"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki CHP heyeti, Eti Krom maden işçilerinin grevlerine destek vermek ve ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Yavuzyılmaz, “KEF bölgesinde çalışan işçileri yok saymak demek tüm Elazığ’ı yok

YEREL 14.07.2024 12:14:15 0
Elazığ

EVREN DEMİRDAŞ

(ELAZIĞ) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki CHP heyeti, Eti Krom maden işçilerinin grevlerine destek vermek ve ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Yavuzyılmaz, “KEF bölgesinde çalışan işçileri yok saymak demek tüm Elazığ’ı yok saymak demektir. CHP olarak bu anlayışı karşısındayız. Hiç kimse devlete ait madenin işletme hakkını aldı diye kapatma hakkına sahip değil” dedi.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom A.Ş. işçileri maaşlarında iyileştirme isteğiyle 13 gündür eylemlerine devam ediyor. İşçiler eylemlerine kararlılıkla devam ederken şirkete bağlı Kef Maden İşletmesi geçici süre ile aksi karar alınıncaya kadar kapatıldı, çalışanların ücretsiz izne çıkartıldığı duyurulmuştu.

İşçilerin mücadelesine destek vermek için CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz başkanlığında, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan, Karabük Milletvekili Cevdet Akay Elazığ’a geldi. CHP heyetine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da eşlik etti.

"Hiç kimse madeni kapatma hakkına sahip değil"

Yeraltı zenginliklerinin milli servet olduğunu ve vatandaşların  zorlukla o madeni çıkartarak ülke ekonomisine katkı yaptığını belirten Yavuzyılmaz, şöyle konuştu:

"Öyle ki her bir işçi ancak geçinebilecek kadar para kazanabilirken bu maden ocaklarının sahipleri ise servet üstüne servet kazanıyor. Maalesef ‘altta kalanın canı çıksın’ o servetin sahip olmalarını sağlayan işçilere çok kıymetli emekçilere hiç hak etmedikleri şekilde kötü bir üslupla onların taleplerini geri çeviriyor ve onları yok saymaya çalışıyor. KEF bölgesinde çalışan işçileri yok saymak demek tüm Elazığ’ı yok saymak demektir Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu anlayışı karşısındayız. ‘sizin taleplerinizi yapmayacağız gerekirse madeni kapatırız’ dedi. Kapatamazsın. Ne deniyor ‘yüzde 50 işçi sayısını buldun da mı geldin karşıma? O yüzde 50 işçi sayısını bulamazsan canında yansa, gırtlağına da bassam benden bu derin ekonomik kriz içinde zırnık alamazsın mı’ diyor?’ Vermek zorundasın. KEF bölgesindeki krom maden işletmesi çalışacak çünkü bu maden devlete ait. Hiç kimse devlete ait madenin işletme hakkını aldı diye kapatma hakkına sahip değil. Bizim buraya gelme nedenimiz işçilerimizin bugün AK Parti’nin yarattığı ekonomik krizin altında ezilmesini engellemek, bu haklı taleplerini hayata geçirmeleri için destek vermek aynı zamanda sendikal haklarını elde etmeleriyle de birlikte de uzun vadede burada belirli bir standartta yaşamlarını sağlayabilecek şekilde örgütlü mücadele verebilmelerinin imkanlarını yaratmaktır. Değerli dostlar şirketle ilgili konuşabileceğimiz çok şey var Türkiye’deki yatırımları var, yurtdışındaki yatırımları var, çeşitli adalardaki şirketleri üzerinde yapılan yatırımlar var bu kadar söylüyorum altını çiziyorum bırakıyorum."

"İşçilerin hakları verilmesi koşuluyla tüm tarafları sağduyuya çağırabiliriz"

"Şirket yöneticileriyle işçi temsilcilerinin de bulunduğu bir ortamda bir araya gelmemiz mümkün olabilir" diyen Yavuzyılmaz, "Bu noktada hem Eti Krom’a ait maden ocaklarıyla işletmeleri yerinde bir inceleme ve denetim bizlerin eliyle de gerçekleşmiş olacak. Hem de Elazığ halkı şunu bilecek Elazığ’ın yiğit bir milletvekili TBMM’yi ayağa kaldırıyor, Elazığ’ın sorunlarını dile getiriyor. Bir gidiyor buraya bugün beş geliyor, beş giderse buraya 100 geliriz tüm Elazığ halkıyla birlikte de gerekli cevabı bu şirketin yöneticilerine hep birlikte vermeyi de biliriz. İşçilerimizin haklarının verilmesiyle koşuluyla tüm tarafları sağduyuya çağırabiliriz ama önce taleplerimizin kayıtsız şartsız ortak bir paydada çözülmesini şart koşuyoruz. Şunu da söylemek istiyorum ki işçi kardeşlerimize söylenen bir ifade vardı ‘siz işçi sayısını yüzde 50’yi buldunuz da mı geldiniz karşınıza?’ Bugün şirket ortaklarından birinin yaptığı bir düzeltme açıklaması oldu. Bende şirket yetkililerine sesleniyorum, şirketin yüzde 50 öyle diyor diğer yüzde 50’si böyle diyor. Hangi yüzde 50’ye itibar etmemiz gerektiğini şirket yetkilileri işçiler lehine atacakları adımla birlikte bize göstermek zorundadır. Bunu da Elazığ’da bulunduğumuz süre içerisinde görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2