ELAZIĞ'DA DEPREMZEDELER İÇİN YAPILAN KONUTLARI LAĞIM BASTI… DAİRE SAKİNİ YASEMİN DÜNDAR: “KOKUDAN DURAMIYORUZ. EVDE MASKEYLE UYUNUR MU?”

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında merkez Abdullahpaşa Mahallesi'nde yapılan 4. Etap sitesindeki deprem konutlarında çözülemeyen alt yapı sorununa depremzede vatandaşlar tepki gösterdi. Site önünde toplanan bina sakinlerinden Yasemin

YEREL 29.01.2024 13:25:34 0
ELAZIĞ

EVREN DEMİRDAŞ

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında merkez Abdullahpaşa Mahallesi'nde yapılan 4. Etap sitesindeki deprem konutlarında çözülemeyen alt yapı sorununa depremzede vatandaşlar tepki gösterdi. Site önünde toplanan bina sakinlerinden Yasemin Dündar, “Gerçekten evimizde uyuyamıyoruz. İnsan maske ile evin içerisinde uyur mu? Yatağımızda rahat uyuyamıyoruz çok kötü koku var” dedi.

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kentsel dönüşüm kapsamında merkez Abdullahpaşa Mahallesi'nde TOKİ tarafından deprem konutları yapılarak depremzedelere verildi. Ancak aradan geçen dört yıla rağmen konutlardaki alt yapı sorunu başta olmak üzere birçok eksik tamamlanmadı. Son olarak kanalizasyon pisliğinin bina bodrumunu doldurması üzerine depremzedeler isyan etme noktasına geldi.

YANGIN MERDİVENİ YOK, YANGIN SİSTEMİ ÇALIŞMIYOR”

Binanın yangın merdivenin olmadığını, yangın sisteminin ise çalışmadığını söyleyen Özkan Yerli şu şekilde konuştu:

“Abdullahpaşa 4. Etap TOKİ d-35’te oturuyorum. Yetkililere söylememize rağmen defalarca lağım suları birikti. Binanın kotası aşağıda, belediyenin rögarı yukarıda olduğu için çekmiyor. Geri gelince bodrumlar su oluyor. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Bu durumun çözülmesi için gereken adımların atılmasını talep ediyoruz. Bina yapıldığından bu yana yangın merdiveni yok. Bir yangın olduğu zaman bir can güvenliğimiz yok. Bunu defalarca söylememize rağmen hiçbir çalışma yapılmadı.  Pencere yok, yangın sistemi şu an çalışmıyor. Ben ve komşularımın can güvenliği yok. Bu sorunu iki yıldır yaşıyoruz. Biz defalarca belediyeyi çağırdık. Gelip açıyorlar, ikinci gün bir daha lağım suları bizim bodruma doluyor. Ben bir aydır çocuklarımla evde yatamıyorum, yemek yiyemiyorum. Sağlık açısından endişe ediyorum. Yetkililere sesleniyorum, ilgilensinler. Artık son noktaya geldik. Bildirmemize rağmen pazartesi deyip duruyorlar. Ama tam bir aydır. Yetkileri arıyoruz, 'bu pazartesi, ödenek yok, sizin cebinizden' çıkacak diyor. Herkes aidatını ödüyor. Ödemesine rağmen bir hizmeti alamıyoruz.”

“İNSAN MASKEYLE EVİN İÇERİSİNDE UYUR MU?”

Binayla ilgili iki yıldır birçok sorun yaşadıklarını belirten bina sakinlerinden Yasemin Dündar, “Ama en önemlisi bu lağım sorunudur. Gerçekten evimizde uyuyamıyoruz. İnsan maskeyle evin içerisinde uyur mu? Yatağımızda rahat uyuyamıyoruz çok kötü koku var. Kapıların arkasını kilimlerle kapatmamıza rağmen yine evimde koku var. Evimde rahat yaşayamıyorum. İleride apartman sakinlerinin genelinin tifo ya da kolera hastalığına yakalanacağından çok eminim. 4. Etap yönetimi gerçekten çok ilgisiz. Apartman sakinlerinin geneli en az günde 10 defa arıyor. 4. Etap yönetimi bir gün tenezzül edip şu bodrumun haline bakmadı. ‘Teknik elemanı görevlendirdim’ deyip duruyor. Gerçekten zor durumdayız kendimizi şu anda sahipsiz hissediyoruz” diye konuştu.

BALKON YAPMIŞ GİDERİ YOK”

Site yönetiminin ilgisizliğinden dert yanan Yaşar Canpolat ise şu ifadeleri kullandı:

"Bir rögar, iki yağmur suları, üç asansörlerin çalışmaması ve dört yönetimin ilgisizliği. Beyefendiyi bir güne bir gün görmedim. 'Ya babam hasta, ya annem hasta, ya il dışı yada yurt dışındayım' diyor. Burada iki tane garibanın sırtına binmiş. Rögar tıkanıyor, kapıdaki bahçıvana yükleniyor, bahçıvan buna ne yapabilir? Bu binada kot farkı var. Belediyenin rögarı ile TOKİ’nin yaptığı rögar arasında 40 santim kot farkı var. Tabi ki tıkanır. Evimin içerisine su basıyor. Balkon gibi bir çıkıntı yapmış ama gideri yok. Benden 800 lira aidat almayı biliyorsun. Bunu yükseltmeyi de biliyorsun. Siyasiyi arkana almışsın, kimse sana bu konuda bir şey de diyemiyor. Genel müdürü arıyorum, ‘Tamam, yaptım, yapıyorum, oldu, olacak’ diyor.  Oyalama taktiğini uyguluyor. Çünkü 20 günleri kaldı. 20 gün sonra bırakıp gidecekler, olan bu vatandaşa olacak. Bir genel müdür bir müdüre laf geçiremiyor. Gel bunun altından çık.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,43% -0,12
  • EURO

    43,61% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3989,23% -1,98
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

ON BİNLER YASAKLARA VE YAĞIŞA RAĞMEN KADIKÖY'DE BULUŞTU

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE MÜDAHALE: 384 KİŞİ GÖZALTINDA

ANKARA'DA BİNLERCE YURTTAŞ, TANDOĞAN MEYDANI'NA YÜRÜDÜ…

YURDUN DÖRT BİR YANINDA 1 MAYIS COŞKUSU…

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’IN ‘TELEF’ SÖZLERİNE YANIT

ÖĞRENCİ KORTEJİNDE BİRLEŞELİM

TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MECİDİYEKÖY'DE SERT MÜDAHALE!

MENZİLCİLERE AİT ÇAKARLI ARAÇLA İLGİLİ ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: "155 BİN 401 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞTIR"

İSTANBUL'DA 1 MAYIS: KADIKÖY'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR! MİTİNGİNDE YENİ ADRES BAŞAKŞEHİR

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde nöbetçi personele saldırı

"MESEM’ler kapatılsın, çocukların ekonomik sömürüsü son bulsun"

  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.9 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50