Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Şahbenderoğlu: “Bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu kabul etmiyoruz”

Eğitim- İş Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'yle ilgili “Son gelinen aşamada öğretmen akademisi adı altında bir şey uydurdular. Bunu yandaş kişileri öğretmen yapmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. O

YEREL 29.07.2024 19:29:51 0
Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Şahbenderoğlu: “Bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu kabul etmiyoruz”

MUSTAFA USTA

(SİNOP) - Eğitim- İş Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi'yle ilgili “Son gelinen aşamada öğretmen akademisi adı altında bir şey uydurdular. Bunu yandaş kişileri öğretmen yapmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. O yüzden, bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu biz kabul etmiyoruz” dedi.

Eğitim-İş Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, Öğretmenlik Mesleği Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şahbenderoğlu, şunları söyledi:

“Bu tamamıyla iktidarın ve yandaş sendikanın bizzat öğretmenliğe yeni atanacak yeni öğretmenleri bir çeşit eleme yöntemi”

“Uzun zamandan beri hükümetin başta öğretmenleri kategorize edip bir yerde iş barışını bozmaya yönelik çalışmalar olarak değerlendiriyoruz. Bununla ilgili mücadelemizi önceden beri sürdürüyorduk. Son gelinen aşamada ise öğretmen akademisi adı altında bir şey uydurdular. Onu da bu sefer yasadan geçirmeye çalışıyorlar. Bunu tamamıyla aslında iktidarın bir çeşit mülakat yöntemi olarak değerlendiriyoruz. Çünkü, göreve başlayacak olan kişileri son derece ucu belirsiz, ne anlama geldiği belli olmayan kriterlerle değerlendirme çabası içinde girme amacındalar. Bunu yandaş kişileri öğretmen yapmaya yönelik bir girişim olarak değerlendiriyoruz. O yüzden, bu saçma ve öğretmenliği yok sayan öğretmenlik meslek kanununu biz kabul etmiyoruz. Bunu itirazımızı sürdürüyoruz. Bununla ilgili mücadelemizi de sürdürdük ve sürdüreceğiz.

"Eğitim sistemimize vurulacak olan bir darbe olarak görüyoruz"

Çünkü, biz bunu öğretmene, öğretmenliğe, geleceğimiz olan çocuklara, eğitim sistemimize vurulacak olan bir darbe olarak görüyoruz. Mesleğini elde etmiş, diplomasını almış olan insanları tekrar tekrar bir çeşit sınava tabi tutma gibi sistem vardı zaten. Bu yeterlilik sınavıydı ve adı bir çeşit değişik isimler altında sınavlar düzenlendi. En son, biliyorsunuz sözleşmeli öğretmenlik sistemiyle bu işleri yürütmeye çalıştılar. Orada biz gördük ki, bu tamamıyla iktidarın ve yandaş sendikanın bizzat öğretmenliğe yeni atanacak yeni öğretmenleri bir çeşit eleme yöntemi. Kendi fikirlerine, kendilerine boyun eğen insanları diğerlerini yok sayma gibi bir sisteme dönüştüğünü görüyoruz. Öğretmenlik akademisi uygulamasıyla da bunun çok had safhaya çıkacağını ve insanları daha mesleğine başlamadan, gençliğinin en başında, görevinin en başında bir anda hiç sebepsiz yere görevlerinden atılma gibi bir duruma sürükleyeceğini gözlemliyoruz. Çünkü, kriterler belli değil. Ne amaçla öğretmenliğe devam edeceği, ne amaçla öğretmenlikten atılacağı gibi bir somut bir takım ibareleri bulunmayan bir meslek kanunundan söz ediyoruz. Dolayısıyla bir kişinin iki dudağının arasına girmek ve artık 'görevine son verdim' deyip yıllarca emek vermiş, eğitim görmüş, öğretmenliği çiçeği burnundaki öğretmenlerin bir anda hayatlarını bitirme kanunu olarak görüyoruz biz bunu. O yüzden buna karşı çıkıyoruz.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9