DİYANET’İN YEMEK MENÜSÜNE CHP'Lİ EROL’DAN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi’ndeki “Aday din görevlileri” için 26 Mart’ta düzenlenen ihaledeki yemek listesine tepki gösterdi...

GÜNDEM 5.05.2024 13:59:00 0
DİYANET’İN YEMEK MENÜSÜNE CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Diyanet, lüksü ve şatafatı ile gündemden düşmez bir hale gelmiştir. Çocuklarının beslenme çantalarını dolduramayan annelerin, beyaz et bile tüketemeyen emeklilerin, tüketmesi gereken besinlerin onda birini bile tüketemeyen gençlerin ve bunların karşısında boynu bükük kalan babaların karşısında Harput Dini İhtisas Merkezi rostoları, kebapları, bonfile ve biftekleri havada uçuşturduğu özel yemek listesini hangi yüzle savunacaktır" ifadelerini kullandı. 

Erol, yaptığı yazılı açıklamada,  Elazığ'da Harput Dini İhtisas Merkezi’nin “Aday din görevlileri” için 26 Mart’ta düzenlediği yemek ihalesinde yer alan menünün tartışma konusu olduğuna işaret etti.

210 günlük yemek hizmeti için düzenlenen ihaleyi, yaklaşık 13 milyon TL teklif veren Aşsa Grup Yemekçilik Şirketi'nin aldığını belirten Erol, hazırlanan ihale dosyasındaki yemek menüsünde “Haftanın dört gününde biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, rosto, tavuk, ciğer, kebap türleri, rosto, kuru köfte, İzmir köfte, kadınbudu köfte, dalyan köfte, iskender kebap vb. gibi etin hakim olduğu yemekler ana yemek olarak verilecek. Haftanın üç gününde de mevsime göre taze sebzeler, kuru sebze yemekleri parça etli konserve ya da taze sebze yemekleri, bezelye, patlıcan musakka, etli dolma ve sarmalar vb. (bu yemeklerde de yeterli oranda et veya kıyma kullanılacaktır) verilecek. Garnitürler yemek çeşidi sayılmayacaktır. Dini bayramlarda da etin hakim olduğu ana yemekler verilecek. Dana eti 1,5-2 yaş arasındaki danalardan elde edilmiş olacak. Tavuklar, orta derecede derin ve uzun göğüs kemiğinin sivri kısmına kadar tüm uzunluğunca taşıdığı et dolayısıyla, ona yuvarlak bir görünüm vermeye yetecek kadar etli, üzerinde boyun bulunmayan, kanat tamamen çıkarılmış ve sırt kemiği alınmış olacaktır. But, iyi etlenmiş, aşağı doğru taşıdığı et dolayısıyla yuvarlak, dolgun bir görünüş kazanmış, arka orta ayrılmış ve kuyruk sokumu alınmış olmalı. Yemek üretiminde kullanılacak kuru gıdalar, yeni sene mahsulü, yeterli derecede kurumuş, taneleri tek çeşitli, normal büyüklükte olacak, buruşmuş olmayacak, piyasanın en iyisi ve lezzetli cinsinden olacak. Makarna ve böreklerde beyaz peynir veya kaşar kullanılacak" ayrıntılarının yer aldığını kaydetti. 

“BU DURUM ARTIK BARDAĞIN TAŞTIĞI SON TAVIR OLARAK KARŞIMIZDADIR”

CHP Elazığ Milletvekili Erol açıklamasında, şu görüşleri ifade etti:

“Özellikle 2024 yılına girdiğimizde Türkiye’de ekonomik sorunlar artık içinden çıkılamaz bir hal almıştır. Bunun acısını ise en çok da dar gelirli ve emekli vatandaşlarımız çekmektedir. Emeklilerimiz 10 bin lira, yaklaşık 10 milyon asgari ücretli vatandaşımız ise 17 bin lira ile açlık sınırının altında bir rakamla hayatlarını geçindirmek zorunda kalmıştır. Böylesine bir ortamda belki de en fazla tasarruf etmesi gereken, örnek olması gereken Diyanet, lüksü ve şatafatı ile gündemden düşmez bir hale gelmiştir. Hiç olmaması gereken bir şekilde milyarlarca liralık bütçesi ve lüks makam araçlarıyla gündeme gelen Diyanet’in Elazığ’da gerçekleştirdiği ihale ise sözün tükendiği noktadır.

Bugün ayda bir bile et yiyemez hale gelen milyonlarca yurttaşımız karşısında Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi’ndeki ihale ve özel yemek listesi hangi söz, söylem ve vicdanla açıklanacaktır? Çocuklarının beslenme çantalarını dolduramayan annelerin, beyaz et bile tüketemeyen emeklilerin, tüketmesi gereken besinlerin onda birini bile tüketemeyen gençlerin ve bunların karşısında boynu bükük kalan baların karşısında Harput Dini İhtisas Merkezi rostoları, kebapları, bonfile ve biftekleri havada uçuşturduğu özel yemek listesini hangi yüzle savunacaktır. Bu durum artık bardağın taştığı son tavır olarak karşımızdadır. Tüm hemşehrilerimiz bilsin ki Gürsel Erol, bu durumunda karşısındadır ve gereken tüm adımları hem Meclis’te hem de kamuoyu nezdinde atacaktır.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca konuyla ilgili “İlgili ihale, Devlet İhale Kanunu ve Aday Din Görevlileri İstihkak Yönetmeliği’ne uygun şekilde açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Buna göre Aday Din Görevlilerinin eğitiminin yapıldığı 28 Akademi Merkezinden 6’sında yemek hizmeti alımı yapılmaktadır. Altı Akademi Merkezinin kişi başı günlük azami (KDV dahil) 375 TL’yi aşmayacak şekilde yapılacak hesaplamada ortaya çıkan toplam tutarı üzerinden 4 Ocak 2002 tarihli ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun ilgili maddeleri gereği 24 Ocak 2024 tarihli ve 32439 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu İhale Tebliği ile ekinde yer alan '01.02.2024-31.01.2025 Tarihleri Arasında Uygulanacak Eşik Değerler ile Parasal Limitler' cetvelindeki üst limitler dikkate alınmak suretiyle hizmet alımı başlatılmıştır. Elazığ Harput Akademi Merkezinde yapılan ihaleye verilen 7 tekliften 4’ü geçerli sayılmıştır. Böylece 210 günlük 190 aday din görevlisi için günde 3 öğün olarak yapılan ihale kişi başına belirlenen azami 375 TL altında kalıp 325 TL (KDV hariç) olarak belirlenmiştir." açıklamasında bulunulmuştu. 

Haber Kaynak : ANKA HABER
Anahtar Kelimeler: DİYANET’ YEMEK MENÜSÜNE ' TEPKİ
  • BIST 100

    10449,36%-2,61
  • DOLAR

    41,27% 0,06
  • EURO

    48,62% 0,14
  • GRAM ALTIN

    4850,01% 0,57
  • Ç. ALTIN

    7802,34% 0,00

KAYYUM GÜRSEL TEKİN, CHP İL BİNASINA 30 KİŞİLİK GİRİŞ LİSTESİ VERDİ

İMAMOĞLU: CHP İÇİ KAVGA YOKTUR, İKTİDARIN YARGI VE POLİS ZORUYLA CHP’YE KARŞI KALKIŞTIĞI AÇIK BİR MÜDAHALE VARDIR

İZMİR'DE 2 POLİSİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYA İLİŞKİN 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU, GIRTLAĞIM DÜĞÜMLENDİ

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ZAM GELEN YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI 1.000 TL OLDU

CHP İSTANBUL’DA KAYYUM GÖLGESİ: ÖZEL BUGÜN GELİYOR

2025-2026 EĞİTİM YILI İSKENDERUN’DA COŞKUYLA BAŞLADI

VALİ MASATLI İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI, ÖĞRENCİLERLE HEYECANI PAYLAŞTI

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI BİNASINI KAPATMA KARARI ALDI

KAYYUM GÜRSEL TEKİN POLİS KALKANI İLE İL BİNASINA GİRDİ

CHP İL BİNASINDA SON FOTOĞRAF: DİRENİŞİN SEMBOLÜ

ESKİ AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNDEN YARGIYA ŞOK ÇAĞRI:HEPİMİZİ BU EZİYETTEN KURTARIN

DİYANET BAŞKANI ALİ ERBAŞ, TARTIŞMALI HUTBELER İÇİN KOMİSYONU İŞARET ETTİ

CHP VEKİLLERİ SİVİL POLİSLERİ TEK TEK TESPİT ETTİ: ABLUKA BOZULDU!

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE KRİTİK BEKLEYİŞ: GÜRSEL TEKİN’DEN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

16 YAŞINDAKİ SALDIRGAN KARAKOLU HEDEF ALDI: 2 ŞEHİT, 1 AĞIR YARALI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ALİ YERLİKAYA'YA YANIT

X VE DİĞER PLATFORMLAR YAVAŞLADI: KULLANICILAR ERİŞİM SORUYOR

ŞAMİL TAYYAR’DAN SOKAK ÇAĞRISINA SERT TEPKİ: "MAHKEME KARARINA UYUN"

ÖZGÜR ÇELİK: "POLİS İLE VATANDAŞLARI KARŞI KARŞIYA GETİREN TALİMAT, DEMOKRASİYE AÇIK DARBEDİR!

MANSUR YAVAŞ: "PPARTİ BİNAMIZA ÜYELERİMİZİN SOKULMAMASI HANGİ GEREKÇEYLE AÇIKLANABİLİR?

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "SOKAKLARIN PROVOKE EDİLMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

YURTTAŞLAR ABLUKA ALTINDAKİ CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NA YÜRÜYOR

VALİYE HAKARET ETTİ, TATİL YAPTIĞI OTELDE GÖZALTINA ALINIP TUTUKLANDI

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NDA KAYYUM KRİZİ: POLİS BİNASI ABLUKA ALTINDA!

VALİLİK DUYURDU: İSTANBUL’DA 3 GÜN BOYUNCA MİTİNG VE YÜRÜYÜŞ YASAK!”

FİLENİN SULTANLARI, DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İLK KEZ FİNAL OYNAYARAK GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI!

ÖZGÜR ÖZEL KILIÇDAROĞLU İLE NE KONUŞTUĞUNU AÇIKLADI…“KEMAL BEY, İSTANBUL KAYYUMUNA RANDEVU VERMEDİ.

JAPONYA BAŞBAKANI İSTİFA KARARI ALDI

SARAYIN BAŞDANIŞMANINDAN “OLMASI GEREKEN HUKUK” AÇIKLAMASI!

Yükleniyor


KAYYUM GÜRSEL TEKİN, CHP İL BİNASINA 30 KİŞİLİK GİRİŞ LİSTESİ VERDİ

İMAMOĞLU: CHP İÇİ KAVGA YOKTUR, İKTİDARIN YARGI VE POLİS ZORUYLA CHP’YE KARŞI KALKIŞTIĞI AÇIK BİR MÜDAHALE VARDIR

İZMİR'DE 2 POLİSİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYA İLİŞKİN 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU, GIRTLAĞIM DÜĞÜMLENDİ

CHP İSTANBUL’DA KAYYUM GÖLGESİ: ÖZEL BUGÜN GELİYOR

VALİ MASATLI İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI, ÖĞRENCİLERLE HEYECANI PAYLAŞTI

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI BİNASINI KAPATMA KARARI ALDI

  • Salı 30.4 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 31.4 ° / 19.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33.8 ° / 18.5 ° Güneşli