DİSK'TEN "VERGİDE ADALET" PROTESTOSU: "İŞÇİLERİN GELİRLERİNDEN ÖDEDİKLERİ VERGİLERİN PATRONLARLA EŞİT ORANDA ALINMASI ADALETSİZLİKTİR"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) "Gelirde Adalet, Vergide Adalet" istedi. DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, "Tuzu kuru olanlar milyonların ekmek kavgasını, geçim derdini yok sayıyor. Dünya bizi kıskanıyor diyenler Türkiye’nin

GÜNDEM 15.12.2022 15:50:51 0
DİSK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) "Gelirde Adalet, Vergide Adalet" istedi. DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, "Tuzu kuru olanlar milyonların ekmek kavgasını, geçim derdini yok sayıyor. Dünya bizi kıskanıyor diyenler Türkiye’nin Avrupa’da en düşük asgari ücrete sahip olduğu ikinci ülke olduğunu söylemiyorlar. İşçilerin gelirlerinden ödedikleri vergilerin patronlarıyla eşit oranda alınması adaletsizliktir" diye konuştu. Görgün, “Adalet olmadan demokrasi olmadan ekmek de olmaz iş de olmaz aş da olmaz mutlu bir yaşam da olmaz. İstanbul’a ve İmamoğlu’na ayrıca büyük bir selam ve alkış gönderiyoruz” sözleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da destek mesajı verdi.

DİSK İç Anadolu yönetici ve üyeleri Ankara’da Ulus Meydanı’nda bugün toplanarak gelir vergisindeki adaletsizliği protesto etti. “Sefalet ücreti istemiyoruz” sloganı atan DİSK üyeleri, “İnsanca Ücret Vergide Adalet” pankartı açtı. Toplananlar adına açıklamayı DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün okudu. Yapılan açıklama şöyle:

"BİZLER ZAM YAĞMURU ALTINDA YAŞAM SAVAŞI VERİRKEN ENFLASYON DÜŞTÜ DİYENLER EKMEĞİMİZE EL UZATIYORLAR"

“Asgari ücret dönemindeyiz ve yine oldu bitti ile bu asgari ücret de hasıraltı edilmeye çalışılıyor. Türkiye’de milyonlarca işçi, emekçi, kamu çalışanı emekli ve dar gelirli şiddetli bir geçim kriziyle karşı karşıya bunu hepimiz biliyor ve yaşıyoruz.

Bir yandan yüksek enflasyon diğer yandan artan vergi yüküyle ücretlerimiz maalesef erimeye devam ediyor. Asgari ücretlileri enflasyonun etkilerinden koruduk diyenler bizlerin yaşadığı sıkıntıları görmezden geliyorlar.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası’nın metal işçileri bir işyerinde grev kararı aldı. Bütün prosedürler yerine getirildi ve bu grev Cumhurbaşkanı tarafından ertelendi. Bu erteleme aslında grev engellemek anlamına geliyor. Ulusal güvenlik gerekçesiyle grev erteleniyor. Oysaki o iş yerinin ulusal güvenlikle uzaktan yakından alakası yok. Buradan kanunları çiğneyerek kanunların arkasında dolanarak işçilerin haklarını hiç etmeye çalışanları kınıyoruz.   

Bizler zam yağmurunun altında yaşam savaşı verirken enflasyon düşüyor diyenler resmi enflasyonu hesapladıkları çarşıyı pazarı marketleri açıklamıyor. Önce enflasyonu düşük göstererek sonra arkasından da bu düşük gösterdikleri enflasyona göre ücretleri çok düşük arttırarak hepimizin ekmeğine el uzatıyorlar, ekmeğimizi çalıyorlar.

"ÇALIŞANLAR SANKİ ÇOK ZENGİNMİŞ GİBİ GELİRLERİNİ DEVLETE VERGİ OLARAK ÖDÜYOR BU HAK MIDIR?"

Büyüme rekorları kırdık diyenler neden bu bizim ekmeğimizin büyümediğini aksine her sene daha da küçüldüğünü maalesef açıklayamıyorlar, açıklayamazlar. Fabrikalar, bankalar, işletmeler kar rekorları açıklarken bizim yoksullaşmamızın sorumluları Türkiye’de hesap vermemeye devam ediyor.

TÜİK’in resmi verilerinde bile enflasyon yüzde 84 gıda enflasyonu ise yüzde 103 civarında gerçekleşmiş görünüyor. Emeklilerde ve düşük gelirlilerde gıda enflasyonu ise yüzde 131-150 arasındadır. Ama bu da yetmiyor. Yüksek enflasyon nedeniyle büyük alım gücü kaybı yaşayan bizler bir de vergi yükünün altında eziliyoruz, ücretlerimiz rakamsal olarak artsa bile önemli bir bölümü ücretlerimizin maalesef vergiye gidiyor.

Vergi sistemindeki adaletsizliklere de dikkat çekiyor ve taleplerimizi bir kez daha Ankara Ulus’tan ifade etmek istiyoruz.

İşçilerin gelirlerinden ödedikleri vergilerin patronlarıyla eşit oranda alınması adaletsizliktir. Vergi gelirleri içerisindeki dolaylı vergilerin yani tükettiklerimizden alınan vergilerin yüzde 70’lere yaklaşması çok büyük bir adaletsizliktir. Böyle adalet olmaz. Çalışanlar sanki çok zenginlermiş gibi Nisan ve Mayıs aylarında yüzde 20’lik ikinci vergi dilimine, Eylül ayında ise yüzde 27’lik üçüncü vergi dilimine girerek gelirlerinin büyük bölümlerini vergi olarak devlete ödediler. Bu hak mıdır bu adalet midir?

"İMAMOĞLU'NA SELAM GÖNDERİYORUZ"

Dün İstanbul’da bir gelişme yaşandı. Gerçekten ülkemizde hukuk adına kazanılmış ne varsa bütün bunların ne kadar geriye gittiğini gösteren, insanlarda güveni tamamen yok eden bir karar daha çıktı. Biz adaleti her zaman aramaya devam edeceğiz demokratik bir biçimde, ısrarlı bir biçimde bunun peşini bırakmayacağız. Çünkü biliyoruz ki adalet olmadan demokrasi olmadan ekmek de olmaz iş de olmaz aş da olmaz mutlu bir yaşam da olmaz. İstanbul’a ve İmamoğlu’na ayrıca büyük bir selam ve alkış gönderiyoruz.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9