DARÜŞŞAFAKA’DA 8 YILLIK TAM BURSLU EĞİTİM FIRSATI İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de 41 ilde yapılacak. Sınav

GÜNDEM 12.05.2024 11:28:52 0
DARÜŞŞAFAKA’DA 8 YILLIK TAM BURSLU EĞİTİM FIRSATI İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR

(İSTANBUL) - Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de 41 ilde yapılacak. Sınav için son başvuru tarihi ise 20 Mayıs 2024 olacak. 

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından olan Darüşşafaka Cemiyeti, 161 yıldır “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla çocukların hayatını değiştirmeye devam ediyor.

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları nitelikli eğitim almak için yetersiz, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katılabildiği Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı’nda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler, ortaokuldan başlayıp liseden mezun oluncaya kadar 8 yıl boyunca tam burslu, nitelikli eğitim alma imkânı kazanacak. Sınava, öğrenciler https://www.darussafaka.org/egitim-kurumlari/darussafaka-sinavi adresinden de başvuru yapabilecek.

Her yıl sınavı kazanan öğrencilerin başta eğitim olmak üzere sağlık, beslenme, barınma, kıyafet, eğitim materyalleri gibi tüm gereksinimlerinin karşılandığı ve nitelikli eğitim aldığı Darüşşafaka Eğitim Kurumları mezunu öğrenciler; İngilizceyi iyi düzeyde bilen, 21. yüzyıl yetkinliklerine sahip, en az bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, akademik yönden güçlü, entelektüel merak kazanmış gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor.

Her sene çok daha fazla öğrenciye ‘şefkat yuvası’ olabilmek için çalıştıklarını belirten Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, şunları kaydetti:

“Bu yıl deprem bölgesi de dahil olmak üzere 41 ilde sınavımızı gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da deprem bölgesinden 100 öğrenciye ek kontenjan oluşturduk. 26 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz sınavla 81 ilimizden anne ve/veya baba kaybı yaşamış, maddi olanakları yetersiz çocuklarımıza nitelikli eğitim olanağı tanıyacağız. Özellikle 4. sınıf ve rehber öğretmenleri ile okul müdürlerimizin desteği çok önemli… Okullarında koşullarımıza uyan öğrencilerin sınavımıza katılmasını sağlayarak, bir çocuğun yaşamının eğitimle değişmesine vesile olabilirler.” 

DARÜŞŞAFAKA’DA NASIL BİR EĞİTİM VERİLİYOR?

Bugünden 15-20 yıl sonrasını planlayan Darüşşafaka, öğrencilerini o günün koşullarına göre yetiştiriyor.  Türkiye’nin ortaöğrenim düzeyinde ilk robot takımını kuran, ilk yapay zekâ sınıfını, ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni, ilk Sanal Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik (VR-AR) laboratuvarını açan, ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması’nı düzenleyen okulu olan Darüşşafaka’da STEM, kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleri veriliyor. Darüşşafaka, öğrencilerine öncelikle yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunuyor. Bugün Darüşşafaka’da öğrencilerin yeteneklerini keşfedip geliştirmeleri için 70’e yakın yetenek atölyesi bulunuyor. 

SINAV HANGİ ŞEHİRLERDE DÜZENLENECEK?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elâzığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak’ta düzenlenecek. Sınava Türkiye’nin her ilinden başvuru kabul edilecek. 41 il dışından sınava katılacak, maddi durumu elverişsiz öğrenci ve velilerinin en yakın sınav merkezine gitmek için yapacakları ulaşım masrafına ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından destek verilecek. 

DEPREM BÖLGESİNE 100 KONTENJAN

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 il için ek kontenjan oluşturdu. Geçen sene depremden etkilenen 100 öğrenciye tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim hakkı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, bu yıl da yine depremden etkilenen 100 öğrenciyi kabul edecek. Deprem gerçekleştiğinde bu illerde ikamet eden, eğitim ve öğretim gören öğrenciler için Darüşşafaka Giriş Sınavı bir başarı sınavı değil, sıralama sınavı olarak uygulanacak. Deprem olduğunda deprem bölgesinde eğitim alan öğrenciler, daha sonra başka illerde ikamet etmeye başlasalar bile sınav giriş şartlarında belirtilen belgeleri beyan ettikleri takdirde deprem bölgesi kontenjanına dâhil edilecekler ve halen ikamet ettikleri illerde sınava girebileceklerdir.

SINAVA SON BAŞVURU TARİHİ: 20 MAYIS 2024

Sınava katılmak isteyen adayların başvuru evraklarını, Darüşşafaka Ortaokulu’na 20 Mayıs Pazartesi gününe kadar elden veya posta yoluyla ulaştırması gerekiyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünün ardından ortaokuldan üniversiteye kadar tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim alma hakkı elde edecek. Öğrencilerin Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na giriş sınavı başvuru şartları ise şöyle:

-T.C. vatandaşı olması

-Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması

-Ailesinin maddi olanaklarının kolej düzeyinde eğitim alması için yeterli olmaması

-2013 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)

-2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması

 Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı'na başvurmak için gerekli belgeler ise şunlar:

-Nüfus cüzdanı fotokopisi

-Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği (Vefat eden ebeveynin bilgileri de dahil olmak üzere hayattaki ebeveyne ait)

-Öğrencinin okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir” imzalı ve mühürlü öğrenci belgesi

-(11 deprem ilinde depremi yaşamış ve başka bir ile naklini almışsa okul müdüründen onaylı nakil belgesi)

-Öğrencinin dört (4) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı

-Başvuru formu (doldurulmuş)

-Tarihçeli yerleşim yeri belgesi

ADVERTORIAL YAYIN 

 



Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9019,57%-1,65
  • DOLAR

    39,16% 0,32
  • EURO

    44,47% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4152,82% -0,45
  • Ç. ALTIN

    6636,80% -0,11

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

KARTALKAYA'DA 78 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YANGIN FACİASIYLA İLGİLİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASININ DÖRDÜNCÜ DURUŞMASINDA 15 SANIĞA CEZA VERİLDİ

SARAÇHANE EYLEMLERİ: 14 GENÇ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE NUREDDİN YILDIZ PROTESTOSUNDA TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA TAHLİYE KARARI

ERDOĞAN, GEZİ'Yİ BİR KEZ DAHA EKONOMİK SORUNLARDAN VE ÇÖKÜŞTEN SORUMLU TUTTU

MÜSİAD BAŞKANINDAN 19 MART ÇIKIŞI… ŞİMŞEK'E SAHİP ÇIKTI

DİYANET’İN YETKİ ALANI BÜYÜDÜ…

İBB SORUŞTURMASINDA 3 KİŞİ DAHA 'ETKİN PİŞMANLIK'LA SERBEST

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA 'SANDIK' ÇAĞRISI…

HATAY'DA PANİĞE NEDEN OLAN SESİN KAYNAĞI BELLİ OLDU

DİYARBAKIR'DA TARİHİ SURA 'İMAMOĞLU' POSTERİ AÇAN CHP'LİLER GÖZALTINA ALINDI!

MHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ÇOK SAYIDA YAKININI İŞE ALDIĞI AÇIĞA ÇIKTI

İMAMOĞLU SORUŞTURMASININ BAŞSAVCISI AKIN GÜRLEK HSK'YA ŞİKAYET EDİLDİ

GELECEK İNFAZ YASASI TEKLİFİNDE SADECE HASTA TUTUKLULAR OLACAK

ELON MUSK İSTİFA ETTİ!

ERDOĞAN İMZALADI: ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

MANSUR YAVAŞ İMAMOĞLU'NU ZİYARET EDECEK…

TAKSİM'DE "DURAN ADAM" EYLEMİ: 19 GENÇ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

ERDOĞAN'IN YORGUNLUĞU KONUŞMASINA YANSIDI

DEM-AKP GÖRÜŞMESİ İKİ BUÇUK SAAT SÜRDÜ!"SÜREÇTE DURAKSAMA YOK"

KOLİN'E DEV BİR İHALE DAHA!

ÖZGÜR ÖZEL 'AHTAPOT'U AÇIKLADI

CHP'Lİ TORUN'DAN DİYANET'E 'SÖZLÜ SINAV' TEPKİSİ…

Yükleniyor


İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

  • Cumartesi 30.9 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 28.1 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.2 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1