CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEL FELAKETİNİN YAŞANDIĞI KUMLUCA’DA: “HEP SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ TABİATIN DÜZENİNE SAYGI GÖSTERMEK MECBURİYETİNDEYİZ. BIRAK YATAĞINDA AKSIN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kumluca’da; “Sel afetinin bu kadar ağır hasara yol açmasında, dere yataklarına yapılan izinsiz ve yanlış müdahalelerin de etkisi var. Hep söylediğimiz gibi tabiatın düzenine saygı göstermek mecburiyetindeyiz. B

GÜNDEM 7.01.2023 20:16:31 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEL FELAKETİNİN YAŞANDIĞI KUMLUCA’DA: “HEP SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ TABİATIN DÜZENİNE SAYGI GÖSTERMEK MECBURİYETİNDEYİZ. BIRAK YATAĞINDA AKSIN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kumluca’da; “Sel afetinin bu kadar ağır hasara yol açmasında, dere yataklarına yapılan izinsiz ve yanlış müdahalelerin de etkisi var. Hep söylediğimiz gibi tabiatın düzenine saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Bize hep şunu söyler büyüklerimiz: dere yatağında akar. İşte onun için dereyi yatağından saptırmamak lazım. Bırak yatağında aksın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün sel felaketinin meydana geldiği Antalya Kumluca’da yurttaşlara seslendi. Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

“2 BİN 385 PERSONEL VE 454 ARAÇ SELİN YAŞANDIĞI İLÇELERİMİZDE MÜDAHALE VE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİ YÜRÜTTÜ”

“Yağışın bir günde yağması ile oluşan sel afeti yolların kapanmasına, ev, iş yeri, araç ve seraların su altında                 kalmasına sebep oldu. Afetin başladığı andan itibaren elimizdeki tüm imkanlarla sahaya indik. Bakanlarımızı hemen bölgeye göndererek çalışmaların koordinasyonunu sağladık. Çeşitli kurumlarımıza ait 2 bin 385 personel ve 454 araç selin yaşandığı ilçelerimizde müdahale ve iyileştirme faaliyetleri yürüttü.

“YANGIN AFETİNDE DOĞUDAKİ İLÇELERİMİZDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK… BİZ HALKIMIZI, BİZ VATANDAŞIMI YALNIZ BIRAKAMAYIZ”

Sel sularının bastığı 624 ev ve iş yeri temizlendi, 14 konut tahliye edildi. Heyelan tehdidi altındaki 8 konut tamamen boşaltılarak, içinde yaşayan vatandaşlarımıza konteynır verildi. Acil ihtiyaçlar için toplam 161 milyon lira ile barınma ve gıda malzemeleri kurumlarımızca bölgeye gönderildi. Önceki yıl yaşanan yangın afetinde doğudaki ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık; maddi ve manevi her türlü desteği verdiğimiz gibi sel afetinde de sizlerin yanında yer aldık. Sizleri yalnız bırakamazdık… Biz halkımızı, biz vatandaşımı yalnız bırakamayız. Bu deprem olabilir, bu sel afeti olabilir, bu geçen yıl olduğu gibi yangın afeti olabilir. Biz eli bağlı duramayız. Niye? Siz, bize bir görev verdiniz. Dediniz ki, emaneti biz siz teslim ediyoruz. Başımıza bir musibet geldiği zaman siz bizim yanımızda olacaksınız. Biz bunu Manavgat’ta yaptık mı? Yaptık.  Muğla’da yaptık mı? Yaptık. Antalya’nın diğer ilçelerinde yaptık mı? Yaptık. Şimdi de burada aynı şekilde anında Bakan arkadaşlarımızı gönderdik, aynı şekilde bütün kurumlarımızı AFAD, Kızılay hepsini seferber ettik. Kısa zamanda bu felaketi ortadan kaldırdık.

“HEP SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ TABİATIN DÜZENİNE SAYGI GÖSTERMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Şimdi bakıyorum, o televizyonlarda gördüğüm rezillik, felaket kalmadı. Her taraf elden geçirildi ve şu anda da devam ediyorlar. Devlet Su İşleri burada yoğun bir şekilde çalışıyor; 558 metre uzunluğundaki derenin üzerindeki geniş baksı tamamen yıkarak onu kaldırıyoruz ve açık sisteme geçerek burayı bu tür felaketlerden koruyalım diyoruz. Sel afetin bu kadar ağır hasara yol açmasında, dere yataklarına yapılan izinsiz ve yanlış müdahalelerin de etkisi var. Hep söylediğimiz gibi tabiatın düzenine saygı göstermek mecburiyetindeyiz. Bize hep şunu söyler büyüklerimiz: dere yatağında akar. İşte onun için dereyi yatağından saptırmamak lazım. Bırak yatağında aksın. Bir yerlerde ciddi miktarlara ulaşan yağış varsa orada mutlaka suların kendi mecrasında tahliyesine imkan verecek dere yatakları da var. Bu dere yataklarının önünü kesersek akıp gidemeyen su, gün gelir sel olur üzerimize biner.

“BASİT KORUMA ÖNLEMLERİ İLE KÜÇÜK HASALAR İLE ATLATABİLECEĞİMİZ SEL FELAKETLERİNDE BÜYÜK KAYIPLAR YAŞAMAMAK İÇİN BUNA MECBURUZ”

Devler Su İşleri’mizin son yıllarda bölgede yaptığı 1,3 milyar liralık yatırım sel felaketinin daha ağır sonuçlara yol açmasını engellemiştir. Ancak ortaya çıkan tablo bundan sonra benzer tablolara maruz kalmamız için yeni tedbirler almamız gerektiğini de gösteriyor. Bu çerçevede acilen yapılması gereken yeni yatırımların tespitini tamamladık.

Şimdi Manavgat’a gidiyoruz, Manavgat’ta benim vatandaşlarımın evi yanmış mıydı? Ben onlara ne dedim? Hemen, burada gayet güzel modern evler yapıp size en kısa zamanda teslime edeceğiz. Şimdi bugün bunların 450 kadarını teslim ediyoruz. Sizlerden de hem konut hem iş yeri hem sera yapımında hem diğer binaların ve alt yapıların inşasında dere yataklarının önünü kapatmama hususunda hassasiyet bekliyorum. Basit koruma önlemleri ile küçük hasalar ile atlatabileceğimiz sel felaketlerinde büyük kayıplar yaşamamak için buna mecburuz. Bu tedbirlerin ihmali sebebi ile hiçbir vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, hiçbir vatandaşımızın uğrayacağı maddi zarar yüzünden üzülmesine rıza gösteremeyiz.

“SAYIN PUTİN’E DEDİM Kİ ‘SAYIN PUTİN, BAK BİZİM BİR KUMLUCA’MIZ VAR; BU KUMLUCA’MIZIN BİR ÖZELLİĞİ VAR. BURASI ADETA BİR DOMATES MEMLEKETİ GİBİDİR. BENİ KUMLUCALILARA MAHCUP ETME’”

Siyasi ya da sosyal hiçbir ayrım gözetmeden, farklılarımızın hepsini zenginliğimiz olarak kabul ederek ülkemizi büyütme, geliştirme, güçlendirme yolunda ilerleyeceğiz. Çünkü bu millete bu yakışır. Üreten, ihraç eden herkesi başımızın tacı olarak biliyoruz, çalışanlarımızdan girişimcilerimize tüm kesimleri destekleyeceğiz. Sayın Putin’e dedim ki ‘Sayın Putin, bak bizim bir Kumluca’mız var; bu Kumluca’mızın bir özelliği var. Burası adeta bir domates memleketi gibidir. Beni Kumlucalılara mahcup etme’; sağ olsun o da bu ricalarımızı kırmadı. Zaman zaman kesilmeler oluyordu ya, ondan sonra tekrar önü açılan o domateslerimizin ihracatında bunları gördük. Antalya’da açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9