CUMHUR UZUN, ERDOĞAN’IN SEÇİM VAATLERİNİ, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI’NA SORDU: “BIRAKIN ÇALIŞMAYI, AÇIKLAMA DAHİ YAPMIYOR. HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde sıraladığı vaatleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sordu. Uzun, TBMM’ye sunduğu soru önergesi ile ilgili açıklamasında; “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden ön

GÜNDEM 14.10.2023 21:29:04 0
CUMHUR UZUN, ERDOĞAN’IN SEÇİM VAATLERİNİ, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI’NA SORDU: “BIRAKIN ÇALIŞMAYI, AÇIKLAMA DAHİ YAPMIYOR. HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde sıraladığı vaatleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sordu. Uzun, TBMM’ye sunduğu soru önergesi ile ilgili açıklamasında; “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce verdiği vaatlere dair bırakın çalışmayı, açıklama dahi yapmıyor. Halkımızın huzuruna çıkarak verdiği vaatlerle oy alan Erdoğan verdiği sözleri unuttu. Ama biz hatırlatmaya devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde verdiği vaatleri, yaptığı yazılı açıklamada sıraladı. Uzun’un açıklaması şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce kamuya personel alımları için, ‘Mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız’ demişti. Fakat Milli Eğitim Bakanı, Erdoğan’ı yalanlar nitelikte yaptığı açıklama ile ‘Cumhurbaşkanımız mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Biz de mülakatları, mülakat gibi yapmaya karar verdik’ dedi. Hala iktidarın mülakatların kaldırılmasına dair bir çalışması yok. Üstelik mülakatların kaldırılmasına dair muhalefetin önerisi geçtiğimiz günlerde AKP ve MHP tarafından reddedildi.

Erdoğan seçim öncesinde birinci dereceye yükselen tüm memurlar için, ‘3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız…’ dedi. İktidar sözlerinin üzerine yatıyor. Birinci dereceye yükselen tüm memurlar için 3600 ek gösterge verileceği vaadine dair yapılan bir çalışma hala yok.

Erdoğan, seçim öncesinde bir söz de ev hanımlarına vermişti. Ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmının devlet tarafından ödeneceğini söyleyen Erdoğan hala bu konuda bir adım atmış değil. Milyonlarca ev hanımı bu vaadin yerine getirilmesini bekliyor.

Erdoğan, ‘Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılar ile eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz…’ demişti. Esnaf, bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor. İktidar seçimin üzerinden dört buçuk ay geçmesine rağmen hala adım atmadı.

Enflasyon tek haneli rakamlara inecek dediler her geçen gün artıyor. Kadına şiddette sıfır tolerans dediler neredeyse her gün bir kadın cinayeti haberi ile sarsılmaya devam ediyoruz. Sığınmacıları geri göndereceğiz dediler ama sınırlarımızdan hala kaçak geçişler devam ediyor. Siyasette verilen sözler tutulmalıdır. Erdoğan seçimlerde verdiği bu sözleri bir an önce hayata geçirmelidir. Sadece bize oy veren değil AKP’ye oy veren vatandaşlarımız adına da bu sözlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce verdiği vaatlere dair bırakın çalışmayı, açıklama dahi yapmıyor. Halkımızın huzuruna çıkarak verdiği vaatlerle oy alan Erdoğan verdiği sözleri unuttu. Ama biz hatırlatmaya devam edeceğiz.”

Uzun, seçim öncesinde verilen vaatleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesi ile TBMM gündemine de taşıdı. Uzun’un soruları şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce kamuya personel alımları için, ‘Mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız’ demişti. Personel alımlarında mülakatı kaldırmak için yapılan bir çalışma var mıdır? Mülakatları kaldıracak düzenlemeleri ne zaman gündeme getirmeyi planlıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde birinci dereceye yükselen tüm memurlar için, ‘Tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız…’ demişti. Bu konuya dair yapılan bir çalışma var mıdır? Bu düzenlemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ev hanımlarının emekliliklerine dair verdiği vaatte, ‘Ev hanımlarının emeklilik primlerinin bir kısmını devlet olarak biz ödeyeceğiz…’ demişti. Ev hanımlarının emekliliklerine dair verilen bu söze dair yapılan bir çalışma var mıdır? Bu düzenlemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük esnafların prim ödeme gün sayısına dair verdiği vaatte: ‘Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK’lılar ile eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz…’ demişti. Henüz bu konuya dair bir düzenleme yapılmadı. Bu düzenlemeyi ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında yapılmış bir çalışma bulunmakta mıdır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi, ‘Erken yaşta evlilik ve kadına yönelik şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesiyle çalışmayı sürdüreceğiz’ demişti. Neredeyse her gün bir kadın cinayeti işlenen ve erken yaşta evliliklerin devam ettiği ülkemizde seçimden bugüne bu konularda hangi çalışmalar yapıldı? Gerekli düzenlemeleri ne zaman gündeme getirmeyi düşünüyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız’ demişti. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi için öngördüğünüz bir tarih var mıdır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki sığınmacıların ‘gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşünü’ artırma sözü vermişti. 01.01.2023 – 30.09.2023 tarihleri arasında kaç sığınmacı ülkelerine geri döndü? Aylara göre dağılım nedir?

Geçtiğimiz günlerde Sayın Erdoğan, ‘Yeni evlenen çiftlere aile ve gençlik bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız…’ demişti. Bu banka ne zaman kurulacak? Krediler ne zaman verilmeye başlanacak?”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

İHTİYAÇ SAHİPLERİ TEŞHİR EDİLMEYECEK: VALİLİKTEN SOSYAL YARDIM TALİMATI

BRENT PETROL VE DÖVİZ DALGALANDI: AKARYAKIT FİYATLARI YÜKSELİYOR

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ REKOR DOLDURDU, VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ÇAKILDI

ABD HEYETİ SDG/YPG LİDERİ ABDİ İLE GÖRÜŞTÜ

AĞBABA: ÖZGÜR ÖZEL MİTİNGLERE TAŞIMA SİSTEMİNİ YASAKLADI

MALAZGİRT KUTLAMASINA KATILIM ZORUNLU: MEMURLARA TALİMAT, ÇOCUKLARA HARÇLIK

FATİH ALTAYLI, İBB DAVASINDA TAHLİYE BEKLENEN BAŞKANLARI SIRALADI

NATO SKANDALI: TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ DOSYASI HAVALİMANI TUVALETİNDE BULUNDU

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

HATAY’IN SAĞLIK ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

GÖKHAN ALTUNÖZ: “TİYATROSUZ BİR ŞEHİR, NEFESSİZ KALMIŞ GİBİDİR”

ÇOCUKLARDA GÖZ MUAYENESİ BAŞARIYI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

ÖZGÜR ÖZEL KENT UZLAŞISI'NI HATIRLATTI: 'YAPTIĞIMIZ SUÇ DEĞİL SİYASET'

ÖZ KIZINA VE ÇOCUKLARA TACİZDE BULUNAN CANİ YAKALANDI!

YKS SONUÇLARI TARTIŞMA YARATTI: KONTENJANLAR DOLDU, YÜZBİNLER AÇIKTA KALDI!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ENFLASYON 14 AYDIR DÜŞÜYOR”

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ, AHLAT'TA BİR ARAYA GELDİ

İBB YURTLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI: BU YIL KAPASİTE 6 BİN 232’YE YÜKSELDİ

CHP'DEN BEYOĞLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE MİTİNG: ÖZGÜR ÇELİK ÇAĞRI YAPTI

SAVCI SAYAN AKP'LİLERE VERDİ VERİŞTİRDİ! ÇALDIKLARINIZI YİYEMEYECEKSİNİZ, KUSACAKSINIZ…

HÜSEYİN KOCABIYIK’TAN CHP’YE YÖNELİK “EZME” ÇABALARINA UYARI

AVRUPALI BAŞKANLAR İSTANBUL YOLUNDA: İMAMOĞLU İÇİN DAYANIŞMA

“ABDULKADİR URALOĞLU TOGG YERİNE AUDİ’YE BİNDİ, 214 KM HIZLA TARTIŞMA YARATTI!”

BALIKESİR'DE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ÇERÇİOĞLU,AKP’YE KARŞI KİTAP YAZIYORDUM” DEMİŞTİ, ŞİMDİ AKP’DE!

MKE’NİN ESKİ BAŞKANI SUÇ ÖRGÜTÜ VE CASUSLUKTAN GÖZALTINDA!

AKP’Lİ BAŞKANDAN DEFNE SAMYELİ’NE AHLAK DIŞI SÖZLER

TATİL HUTBESİNE TATİL ARASI: ERBAŞ HUTBEYİ TATİLDE HAZIRLADI

MERSİN’DE ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN MİNİBÜS TIR'A ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 10 YARALI

ESKİ ORTAK İKTİDARA 7 AY SÜRE VERDİ! FATİH ERBAKAN’TAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Yükleniyor


ABD HEYETİ SDG/YPG LİDERİ ABDİ İLE GÖRÜŞTÜ

AĞBABA: ÖZGÜR ÖZEL MİTİNGLERE TAŞIMA SİSTEMİNİ YASAKLADI

MALAZGİRT KUTLAMASINA KATILIM ZORUNLU: MEMURLARA TALİMAT, ÇOCUKLARA HARÇLIK

FATİH ALTAYLI, İBB DAVASINDA TAHLİYE BEKLENEN BAŞKANLARI SIRALADI

NATO SKANDALI: TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ DOSYASI HAVALİMANI TUVALETİNDE BULUNDU

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

  • Salı 32.4 ° / 21.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.4 ° / 21.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33.5 ° / 20.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 3 3 0 0 10 9
2.Trabzonspor 3 3 0 0 3 9
3.Göztepe 3 2 0 1 5 7
4.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
5.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
6.Antalyaspor 3 2 1 0 1 6
7.Fenerbahçe 2 1 0 1 2 4
8.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
9.Eyüpspor 3 1 2 0 -3 3
10.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -5 3
11.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
12.Alanyaspor 2 0 1 1 -1 1
13.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
14.Kayserispor 2 0 1 1 -4 1
15.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
16.Gençlerbirliği 3 0 3 0 -3 0
17.Kocaelispor 3 0 3 0 -4 0
18.Fatih Karagümrük 2 0 2 0 -5 0