CHP’nin tüzük hazırlık komisyonu toplantısı sona erdi...

CHP’de tüzük değişikliği için toplanacak 20. Olağanüstü Kurultay öncesi tüzük hazırlık komisyonu toplantısı sona erdi.

GÜNDEM 6.09.2024 10:17:00 0
CHP’nin tüzük hazırlık komisyonu toplantısı sona erdi...

CHP’de tüzük değişikliği için toplanacak 20. Olağanüstü Kurultay öncesi tüzük hazırlık komisyonu toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici’nin başkanlık ettiği toplantı yaklaşık yedi saat sürdü. Komisyonun son bölümüne CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Örgütlerin görüş ve önerileriyle şekillenen tüzük taslak metni, komisyon üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 

CHP'nin tüzük değişikliklerinin ele alınacağı İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı yarın çalışmalarına başlayacak. Kurultay öncesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici’nin başkanlık ettiği tüzük hazırlık komisyonu toplantısı parti genel merkezinde saat 10.00’da başladı. Yaklaşık yedi saat süren toplantının son bölümüne CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Örgütlerin görüş ve önerileriyle şekillenen tüzük taslak metni komisyon üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Edinilen bilgiye göre; Tüzük değişikliğiyle milletvekili ve belediye başkanları için üç dönem sınırı getirilecek. Tüzük komisyonunun kabul ettiği taslak metne göre dönem sınırı, Meclis’te 27. Dönem itibariyle başlamış kabul edilecek. Belediye başkanları için de benzer madde geçti. Örgüt gözetiminde ön seçim olursa il kotası yüzde 15'e kadar, hakim gözetiminde ön seçim olursa yüzde 5 kontenjan belirlenecek. Kadın kotası yüzde 35 olarak belirlenecek. Gençlik kotası ikiye ayrılacak. 18-25 yaş kotası 10, 25-40 yaş yapılacak ilk olağan kurultayda kotası yüzde 15 olarak belirlendi. Kotaların bir sonraki kurultaylarda arttırılacağı da kararlaştırıldı.

Üyelerin ön seçimlerde oy kullanabilmesi için kriterler belirlenecek

Parti kaynaklarından edilinilen bilgiye göre; üyelik aidatı 120 lira ve 6 bin lira arasında değişecek. Üyelerin ön seçimlerde oy kullanabilmesi için sandık görevi yapmak, sandık bölgesinde seçim çalışması yapmak, seçim dönemi kampanyalara, mitinglere katılmak gibi kriterler belirlenecek.

Delegeler CHP mobil uygulamasını telefonlarına indirdi

Edinilen bilgiye göre; bütün delegeler Genel Başkan Özgür Özel'in ricasıyla CHP mobil uygulamasını telefonlarına indirdi. Delegeler kurultaya girişte içeriye konulan karekodları mobil uygulamalarına okutacaklar. Bu uygulama geliştiğinde mitinglerde de kullanılacak. 

Belediye çalışanları oy kullanmasın maddesinin tüzükten çıkarıldığı öğrenildi. Buna göre; belediye çalışanı kurultayda oy kullanabilecek. Belediyede çalışanlar il, ilçe başkanı ve yönetici olamayacak.

CHP seçimden sonraki ilk kampanyasını başlatıyor

Öte yandan CHP'nin kurultayla birlikte parti programını hazırlamaya başlayacağı ve seçim kampanyasının da ilk adımlarını atacağı öğrenildi. Parti kurmayları, şimdiden seçim kampanyasının ilk videoları sayılabilecek görüntülerin paylaşılacağını belirtti. Söz konusu videolarda var olan sorunların daha güçlü gündeme getirilmesi adına seçim dönemindeki gibi değerlendirmeler yer alacağı kaydedildi.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazar 31.5 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2