CHP'li Bakan'dan Gaziantep tepkisi: Haniye'nin posterinin getirilip oraya asılması bir provokasyon

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı meydana İsmail Haniye'nin posterinin asılmasını provokasyon olarak değerlendirdi.

GÜNDEM 30.08.2024 16:28:00 0
CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı meydana İsmail Haniye'nin posterinin asılmasını provokasyon olarak değerlendirdi. Bakan, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretinin ardından tahliye edilmesinin dikkat çekici olduğunu belirterek “Bu zaten haksız bir tutuklamaydı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlandığı ve Atatürk posteri ile Türk bayrağının olmadığı meydana İsmail Haniye’nin posterinin asılması, İzmir’de bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun gece yarısı tahliye edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bizim böyle bir şeyi hoş karşılamamız mümkün değil"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Bakan, Gaziantep’teki olayla ilgili şunları söyledi:

"30 Ağustos Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının, onunla beraber İstiklal Harbi'nde mücadele edenlerin, cephede savaşanların ve onların evlatlarının, bizlerin bayramı. Zafer Bayramı adı üzerinde. Bizim milli değerlerimizi hiçbir alakası olmayan, bizim ulusumuzla hiçbir alakası olmayan Haniye'nin posterinin getirilip oraya asılması bir provokasyon. Onunla ilgili bunu kim yaptıysa oraya Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ulusumuzu temsil eden bayrağımız yerine Haniye'nin posterini kim astıysa onunla ilgili gereğini yapmak önce İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sonra o ilin valisine düşer. Eğer onlar bu işin arkasında değilse. Burada bunun gereğini kim yaptı diyeceksiniz. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları ve Gaziantep İl Başkanlığı yaptı, onu indirdi. Oraya Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağını astı. Bizim böyle bir şeyi hoş karşılamamız mümkün değil. Zaten Türkiye kendi ulusal değerlerinden uzaklaşıyor giderek. İktidarın böyle bir derdi yok. Şehit veriyoruz yas ilan edilmiyor. Bu ülkenin çocukları ölüyor yas ilan edilmiyor. Tren garı katliamı oluyor. Başka bir sürü katliam yaşadık bu ülkede yas ilan edilmiyor. Haniye için yas ilan edildi. Halbuki ulusun birlik içinde olduğu noktalarda yas ilan edilmesi lazım. Şimdi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yerine Haniye'nin posterini asıyorlar. Gereğini yaptık, bundan sonra da yaparız."

"Büyük bir toplumsal tepki vardı"

Bakan, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle Aliağa Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nun tahliyesine ilişkin ise şunları söyledi:

"Bir defa bu tutukluluk normal bir tutukluluk değildi. Dilruba ne söylerse söylesin bir defa söz söyleme özgürlüğü en önemli temel insan hakkıdır. Dünyanın her yerinde, tüm demokratik ülkelerde. Ne söylerseniz söyleyin eğer şiddet içermiyorsa o sözden dolayı tutuklanmazsınız. Ama Dilruba apar topar başsavcı vekili marifetiyle hemen iki suçtan hem cumhurbaşkanına hakaretten hem de halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan soruşturma açıldı. Birinden tahliye edildi, diğerinden tutuklu kaldı. Büyük bir toplumsal tepki vardı. Biz sürecin başından itibaren takip ettik. Hem ben değerli annesiyle görüştüm. Hem burada bizim avukat arkadaşlarımız; İl Başkan Yardımcımız Ahmet Doğukan Gül ve avukat Hüseyin Yıldız arkadaşlarımız süreci başından itibaren takip etti. Sayın Genel Başkanımızın görevlendirmesiyle Asu Kaya ve Gökan Zeybek geldi ve kendisini cezaevinde ziyaret etti. En son biz sayın Genel Başkanımızla dün cezaevinde kendisini ziyaret ettik. Sayın Genel Başkanımız görüştü, bu konudaki tutumunu net olarak ifade etti.

"Genel Başkanın ziyaretinden sonra olması dikkat çekici"

Biz siyasi düşüncesi ne olursa olsun ayrım yapmaksızın bu ülkede herkesin söz söyleme özgürlüğü, ifade özgürlüğünü savunuyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Dilruba'nın tutuklanması zaten haksızdı. Böyle bir konuda denetimli serbestlik kapsamında olacak üst sınır itibarıyla bir suçta tutuklanması zaten abesti. Dün nasıl tutuklandıysa o şekilde de tahliye edildi apar topar, gecenin bir yarısı. Gece 03:30'da evine gittiğini öğrendik. Avukatların haberi yok. UYAP'tan bunu görememiş arkadaşlar. Avukat arkadaşlarla da konuştum. Nasıl tutukladılarsa haksız, hukuksuz tahliyesi de böyle ani bir şekilde sayın Genel Başkanın ziyaretinden sonra olması dikkat çekici. Buna gerek olmamalıydı, hiç tutuklanmamalıydı. Bu zaten haksız bir tutuklamaydı. Toplumsal bir tepki oluşmuştu. Tabi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, ana muhalefet liderinin kamuoyunun dikkatini tekrar oraya çekti. Bu karar hızlı bir şekilde aynı günün gecesi alınmış oldu.”

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

HBB, ERZİN’E YARI OLİMPİK HAVUZ KAZANDIRIYOR

FERDİ ZEYREK'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI: 6 KUSUR TESPİT EDİLDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI BAHÇETEPE TUTUKLANDIKTAN SONRA BELEDİYE AKP'YE GEÇTİ

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN FERDİ ZEYREK'E ZOR VEDA…

Yükleniyor


İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

  • Pazar 31.5 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2