CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: “Bu yasaklamaların bir an önce sona ermesi gerekiyor”

Cumartesi Anneleri’nin 1000’inci haftada Galatasaray Meydanı’nda buluşmasına destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Cumartesi annelerinin adalet arayışının yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Hem de burada eylemleri gerçekleştirmeleri içi

GÜNDEM 25.05.2024 20:48:49 0
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: “Bu yasaklamaların bir an önce sona ermesi gerekiyor”

(İSTANBUL) Cumartesi Anneleri’nin 1000’inci haftada Galatasaray Meydanı’nda buluşmasına destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Cumartesi annelerinin adalet arayışının yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Hem de burada eylemleri gerçekleştirmeleri için bu yasaklamaların bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etmek isterim” dedi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da “Cumartesi insanları bin haftadır dünyanın en uzun sivil eylemini yapıyorlar. Bu suçlarda zaman aşımı olmaması lazım. Biz bu düzeni sonuçlanana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdüğü oturma eyleminin bugün 1000’inci haftası.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, eski HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Sezai Temelli ve Mithat Sancar, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney Cumartesi Anneleri’ne destek verdi. 

ANKA Haber Ajansı’na konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, şunları söyledi: 

"Cumartesi Anneleri 1000 haftadır kayıplarını arıyorlar ve kayıpları için adalet arıyorlar. Bugün burada da Cumartesi Anneleri, kayıp yakınları, adalet arayışlarını dile getirdiler. Bininci haftada Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirildi. Ama bin haftadır bu eylemlerin gerçekleştirilmesi için aslında bir yandan kayıp yakınları adalet ararken bir yandan da adaletsizliklerle karşı karşıya kaldılar. Eylemleri gerçekleştirirken zaman zaman kelepçelerle gözaltına alındılar, yargılandılar yargılamalar devam ediyor. Ama buna rağmen, hiç yılmadan bin haftadır burada, kayıp yakınları bir mücadele veriyorlar. Hem işkencede kaybedilen yakınlarını arıyorlar. Aynı zamanda kayıplarının failleriyle ilgili bir adalet arayışları var. Anayasa Mahkemesi'nin bir karar verdi. Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı'nda hem adalet arayışlarını sürdürebilmesi için hem de burada eylemlerini gerçekleştirebilmesi için ancak Anayasa Mahkemesi kararına rağmen çeşitli yasaklamalarla da karşı karşıya kaldılar. Müdahalelerle de karşı karşıya kaldılar. Dolayısıyla hem buradan Cumartesi Anneleri’nin adalet arayışının yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Hem de burada eylemleri gerçekleştirmeleri için bu yasaklamaların bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade etmek isterim. Bugün bininci haftaydı. Oturma eylemi gerçekleşebildi. Ama önümüzdeki günlerde tekrar yasaklamalar olacak mı? Bunları dikkatle takip ediyoruz. Burada olmaya devam edeceğiz. Cumartesi Anneleri’nin yanındayız. Cumartesi Anneleri'yle dayanışmayı sürdüreceğiz. Adalet talebini onlarla birlikte dile getirmeye devam edeceğiz."

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da şu görüşleri dile getirdi:

''Biz bu düzen sonuçlanana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz'' 

"Bin haftadır burada kayıp yakınları adalet arayışı içindeler. 700’üncü haftadan sonra  izin verilmedi burada bulunmalarına. 95’ten beri bu meydan aynı zamanda bir taziye meydanı. Bir geçmişi hesaplaşma, yüzleşme meydanı. Bir adalet arayış meydanı ve bitmemiş, yasını tutamamış insanları meydanı aynı zamanda. İnsanlar burada kaybedilen akıbetleri belli olmayan yakınlarını babalarını, kardeşlerini, çocuklarını arıyorlar bu meydanda. Zorla kaybedilme dünyanın en ağır insanlığa karşı suçlarından bir tanesidir. Maalesef seksenli, doksanlı yıllarda yüzlerce insanımız zorla kaybedildi ve bulunamadı ve adaletle gerçekleşmedi. Bu meydanın bugün açılmış olması da Türkiye'de hukuk devletinin geldiği noktayı aslında gösteriyor. Herkes Anayasa'ya göre önceden izin almaksızın gösteri yürüyüşü yapmaya ve görüşlerini açıklamaya hakkına sahiptir. Bu meydana ilişkin iki Anayasa Mahkemesi kararı var. Bu karara rağmen bu meydan barışçıl gösteri hakkında maalesef kapalı tutuldu. Cumartesi insanları bin haftadır dünyanın en uzun sivil itaatsizlik eylemini yapıyorlar. Bu suçlarda zaman aşımı olmaması lazım. Biz bu düzen sonuçlanana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz."

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9