Büyük Emekli Mitingi'ne katılanlar;BİZ KİMSEDEN SADAKA İSTEMİYORUZ

"Büyük Emekli Mitingi"ne katılan emekliler, ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Mitinge İzmir'den katılan 68 yaşındaki Veysel Örnek, "Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum" dedi.

GÜNDEM 27.05.2024 10:05:00 0
Büyük Emekli Mitingi

 "Büyük Emekli Mitingi"ne katılan emekliler, ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Mitinge İzmir'den katılan 68 yaşındaki Veysel Örnek, "Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum" dedi. Emekli Arslan çifti de 15 bin TL maaş aldığını belirterek, "Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız. Kimse bizi yok sayamaz. Tayyip Erdoğan dinlesin, biz bu devlete 25-30 yıl hizmet vermişiz. Bizim alacağımız para bu olmamalı. Biz mücadeleye her zaman varız. Hakkımızı söke söke alacağız" diye konuştu.

CHP'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği "Büyük Emekli Mitingi"ne katılan emekliler ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Emekliler, "Geçinemiyoruz" diyerek hükümete emekli maaşlarının artırılması çağrısında bulundu.

"Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum"

Mitinge İzmir'den katılan 68 yaşındaki Veysel Örnek, "Yeşil pasaportum 0 kilometre. İzmir dışına çıkamıyorum. 34 yıl sigorta ve emekli sandığına prim ödedim. Yatırdığımız primlerin karşılığını alamadığımız gibi insanca yaşamaya da muktedir değiliz. Bizi idare edenlerden önce bizleri birinci sınıf vatandaş durumuna getirmelerini talep ediyorum. Kim yönetirse yönetsin siyaseti doğru yapmalarını talep ediyorum. Biz Türk vatandaşıyız. Suriyelilerden aşağı duruma getirildik. Bu durumu protesto ediyorum. Sadece hakkımı dile getiriyorum" dedi. 

20 bin 600 TL maaş aldığını belirten emekli Örnek, "2008 yılında yasalar bizim aleyhimize döndürüldü. Yüzde 70 oranındaki emeklilik katsayısı yüzde 30’a düşürüldü. Haklarımızın verilmesini talep ediyorum. Bizi dinlesinler insan yerine koysunlar" diye konuştu.

"Biz kimseden sadaka istemiyoruz"

22 bin TL maaş aldığını söyleyen emekli öğretmen Handan Güner, "Geçinemiyorum. Yapmak istediğim hiç birşeyi yapamıyorum. Hak ettiğimiz ücretlerin verilmesini istiyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. Yıllarca devlete hizmet ettik şimdi de onurlu bir emeklilik yaşamı istiyoruz. Çoluğumuza, çocuğumuza muhtaç olmadan" ifadesine yer verdi.

Mitinge Kayseri'den gelen 62 yaşındaki yüzde 71 engelli Kazım Aktan ise 10 bin 400 TL maaş aldığını belirtti. Aktan, "Geçinemiyorum. 5 bin 500 lira kira veriyorum. Geriye para kalmıyor. Son safhadayız. Nefes alamıyoruz. İktidardan beklentimiz, emekliyi biraz görsünler" dedi. 

"Saraya olan bütçeyi emekliye istiyoruz"

Mitinge İzmir’in Menderes ilçesinden gelen Nurdan Güner, 11 bin TL maaş aldığını söyledi. Güner, "Geçinemiyoruz. Çünkü ev kiraları 15 bin. Ek iş yapmadan hiçbir şekilde geçinemiyor insanlar. Saraya olan bütçeyi emekliye istiyoruz. Artık gerekli ihtiyaçlar bile lükse girdi. Et yiyemiyoruz, insanca bir tiyatroya gidemiyoruz. Otobüse binip inmenin bile hesabını yapıyoruz" diye konuştu.

İstanbul’dan gelen 60 yaşındaki Nurettin Aslan, "12 bin 800 lira emekli maaşı alıyorum. İstanbul’da bir lokantaya git yemek 300 TL. En düşük ev kirası 15 bin TL. İnsanların geçinmesine imkan yok. İktidardan beklentim biran önce gitmeleri. Artık bu işi bırakmaları gerekiyor" dedi.

"Ben bu 15 bin lirayı vereyim sayın Cumhurbaşkanı geçimini yapsın bakayım"

Emekli Okan çifti ise 15 bin TL maaş aldığını belirterek, “Maalesef geçinemiyoruz. Lütfen sarayın giderlerini azaltsınlar, bize dağılım yapsınlar” diye konuştu.

Emekli Arslan çifti de 15 bin TL maaş aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizler bu ülkenin asli unsurlarıyız. Kimse bizi yok sayamaz. Tayyip Erdoğan dinlesin, biz bu devlete 25-30 yıl hizmet vermişiz. Bizim alacağımız para bu olmamalı. Ben bu 15 bin lirayı vereyim sayın Cumhurbaşkanı geçimini yapsın bakayım. Ondan sonra ben eyvallah diyeceğim. Artık bu emeklileri dikkate alsınlar. Biz mücadele etmeye her zaman varız. Hakkımızı söke söke alacağız."

25 yıl astsubay olarak Ordu’da hizmet ettiğini belirten Seyit Ali Seydan "24 bin lira maaş alıyorum. Geçinemiyorum. Çocuklarımı emekli olduktan sonra ikinci bir iş yaparak büyüttüm. Emekli astsubaylar olarak maaşlarımızın arttırılmasını ve hayat standarlarında yaşamamızı sağlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Mitinge emeklilerin yanı sıra gençler de katıldı. Mustafa Yeşilyurt "Emeklilerin yanında daima olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,32% 0,06
  • EURO

    48,65% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4892,85% 0,17
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

Yükleniyor


CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0