Beyoğlu’nda “Beslenme Saati” projesi başladı...

Beyoğlu Belediyesi, “Beslenme Saati” projesiyle ilkokul dönemindeki çocuklara ücretsiz yemek sağlayacak.

GÜNDEM 2.09.2024 19:45:00 0
Beyoğlu’nda “Beslenme Saati” projesi başladı...

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “2 bin 96 çocuğumuz nereden geldiğini bilmeden, yanındaki arkadaşı hiçbir logo ve isim görmeden evde annesinin koyduğu şekliyle beslenmesini açabilecek” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de “Beyoğlu Belediye Başkanımız icraatçı, halkçı, projeci belediyecilik uygulamalarıyla sorunları çözmeye yönelik önemli girişimlerde bulunuyor” diye konuştu.

İstanbul’da ilk olarak Beylikdüzü Belediyesi tarafından başlatılan “Beslenme Saati” projesi yayılmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi de aynı projeyi bugün başlattı. Beyoğlu Belediyesi Aşevi’nde düzenlene programa CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da katıldı.

Proje kapsamında ilçedeki ilkokullarda eğitim gören 2 bin 96 öğrenciye ücretsiz öğün sağlanacak. Pazartesi gününün öğününde simit, armut, karışık kuruyemiş, krem peynir, piknik helva ve meyve suyu yer alırken cuma günü ise karışık sandviç, karışık kuruyemiş, piknik reçel, elma, piknik helva ve süt öğrencilere sunulacak.

Çelik: Beyoğlu Belediye Başkanımız halkının yanında

Programda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediyesi’nin Kasımpaşa’da açtığı Emekliler Evi projesini de anımsatarak “Özellikle emekli maaşlarının enflasyon altında eridiği, dar gelirli ailelerin gelirlerinin enflasyon altında eridiği bugünlerde Beyoğlu Belediye Başkanımız icraatçı, halkçı, projeci belediyecilik uygulamalarıyla Beyoğlu halkının yanında oluyor, onların sorunlarını çözmeye yönelik çok önemli girişimlerde bulunuyor. Hem bütün İstanbullular adına hem Beyoğlulular adına Beyoğlu Belediye Başkanımız Sayın İnan Güney’e sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasına başladı.

“2014’ten bu yana Beylikdüzü’ndeki model belediyecilik İstanbul’a yayıldı”

Beylikdüzü Belediyesi’nden örnek alınarak bu projenin hayata geçtiğini belirten Çelik, “Tabii ki 2014’ten bu yana Beylikdüzü’ndeki model belediyecilik önce İstanbul’a yayıldı, İstanbul’dan da Türkiye’ye yayılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’ndan devraldığı bayrağı Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Murat Çalık daha ileriye taşıyor. Beylikdüzü’nde 2019’dan beri Çalık Başkanımız çok önemli projeci, icraatçı belediyecilik uygulamaları gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı.

“Ekrem İmamoğlu’nun uygulamaları Türkiye’de markalaşıyor”

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun uygulamaları da Türkiye’de markalaşıyor” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Altyapı sorunlarının çözümünü saatlerce konuşabiliriz. Yeşil alan miktarının artışını konuşabiliriz. Çocuk kreşlerini konuşabiliriz. Yurtları konuşabiliriz. Metro yatırımlarını konuşabiliriz. Bu yatırımların, bu çalışmaların Anadolu’da markalaştığının altını çizmek isterim. Örneğin İstanbul’un Kent Lokantaları, Gaziantep’te, Ankara’da, Trabzon’da açılıyor. Yurdun dört bir yanında büyükşehir belediyesinin uygulamaları markalaşıyor. İstanbul halkı adına, Türkiye adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum.”

“Okullara çocuklarını gönderen aileler kara kara düşünüyorlar”

Eğitimde ciddi sorunlar olduğuna da dikkat çeken Çelik, şunları dile getirdi:

“Okullarda kayıt parası yasak olduğu halde maliyetlerden kaynaklı okul müdürleri, okul aile birlikleri kayıt parası talep etmek zorunda. Öğrenciler okullara kayıt yaptırılırken istenen bağışlar, aileleri kara kara düşündürüyor. Ailelerin çocukları, üniversite sınavına girip vakıf üniversiteleri kazanıyorlar. Vakıf üniversitelerinin kayıt ücretleri ülkemizde bir milyon liralara dayanmış durumda. 200, 300, 500 bin liradan başlayarak vakıf üniversitelerindeki kayıt paraları bir milyona dayandı. Vakıf üniversitesinde bir bölüm kazanan ailelerin çocukları kara kara düşünüyorlar. Önümüzdeki hafta kırtasiye masraflarını yapacak aileler, birinci sınıfa başlayacak bir çocuğun kırtasiye çantasını doldurabilmek için bir ailenin harcaması gereken para 4 bin 500 lirayı bulmuş durumda. Okullara çocuklarını gönderen aileler kara kara düşünüyorlar, beslenme çantalarını nasıl dolduracağız diye. İşte Beylikdüzü’nde başlayan bu model İstanbul’a yayılıyor. O çocukların beslenme çantalarını doldurmak için, dar gelirli ailelerin çocuklarının beslenme çantalarını doldurmak için belediyelerimiz önemli bir çalışma başlattı. Yine belediyelerimiz kırtasiye yardımıyla vatandaşın yanında olmaya gayret ediyorlar.”

Çalık: Beslenme Saati, Beylikdüzü Belediyesi’nin tek aksatamayacağı işlerden biri

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da “Beylikdüzü’nde beni tanıyanlar ve takip edenler bilir. Çocuk en hassas noktamdır. Çocuk deyince bütün sular durur bende. Beslenme Saati de Beylikdüzü Belediyesi’nin tek aksatamayacağı işlerden bir tanesidir. Bir gün dahi aksamadan o çocuğun beslenme çantası o çocuğa ulaşır ve hassasiyetle yapıyoruz bunu.”

Güney: Halkçı belediyecilik uygulamaları ne varsa hayata geçirmek istiyoruz

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise seçim sürecinden itibaren projeyi düşündüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bu sokaklarda bir tane bile çocuğumuz eğer sınıfa beslenme çantası almadan gidiyorsa, ders zili çaldığında yanındaki beslenme açıp kendisi beslenmesi yok diye sınıfı terk ediyorsa şunu söylemiştim. ‘O belediye bize haram olsun, o belediye yerin dibine girsin’ demiştim. Biz bugün bu utançtan Beyoğlu olarak kurtuluyoruz. Artık Beyoğlu’nda şunun gönül rahatlığını hep beraber yaşayabiliriz. 45 devlet okulunda, hangi ilkokulda beslenme zili çaldığında biz bileceğiz ki oradaki çocuklarımız eşit olarak yemeklerini yiyor, karnını doyuruyor. Dolayısıyla bunun rahatlığı, onuru, gururu şimdiden hepimizin içinde olabilir. İyiliğe dair ne varsa Beyoğlu’nda yayalım diyoruz. Belediyelerimizi gözlemliyoruz ve halkçı belediyecilik, sosyal adaletten yana belediyeciliğin uygulamaları ne varsa biz Beyoğlu’nda hayata geçirmek istiyoruz. Mensubu olduğum partinin belediyelerinde Halk Süt’ü nasıl verelim diye konuşuyoruz. ‘Biz şuranın imarını nasıl artıralım’ demedik bugüne kadar. Biz anneleri ücretsiz otobüse nasıl bindirelim, çocukları nasıl daha kaliteli parklara kavuşturalım diye konuşuyoruz ama hangi çocuk parkını imara açalım diye bugüne kadar tartışmadık. Aynı şekilde ‘nereye bir otel, AVM yapalım’ demiyoruz. Hangi tarihi kültürel mirası koruyabiliriz diyen bir partinin, bir belediyenin mensubu olarak da ayrıca gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Beslenme Saati’mizde 2 bin 96 tane çocuğumuzu belirledik ilk etapta. Yıl içerisinde bu artacaktır. 2 bin 96 tane çocuğumuz nereden geldiğini bilmeden, yanındaki arkadaşı hiçbir logo ve isim görmeden evde annesinin koyduğu şekliyle beslenmesini açabilecek.”

Şişli'de okula yeni başlayan çocuklara kırtasiye dağıtıldı

Şişli Belediyesi ise yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ilçede 1’inci sınıfa başlayan toplam 2 bin 485 öğrenciye kırtasiye seti dağıttı. Mareşal Fevzi Çakmak Pakmaya İlkokulu'nda okula merhaba diyen miniklere hediye kırtasiye setlerini, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan verdi.

Şişli Belediyesi, ilçedeki 35 okulda yapılan tadilat çalışmalarının ardından öğrencilerin eşit ve iyi koşullarda eğitim alabilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başladığı 2 Eylül itibarıyla okula başlayan ilçedeki tüm 1’inci sınıf öğrencilerine kırtasiye seti dağıtıldı. 16 okuldaki toplam 2 bin 485 minik öğrenci, Şişli Belediyesi’nin içerisinde; kalemlik, kalem seti, sulu boya, pastel boya, kuru boya, cetvel, makas, yapıştırıcı, defter çeşitleri bulunan hediye kırtasiye setiyle okula merhaba dedi.

 


 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    42,06% 0,13
  • EURO

    48,85% -0,11
  • GRAM ALTIN

    5520,00% -0,95
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 0,00

GÖZLER ANKARA’DA: CHP KURULTAY DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

GÜRSEL TEKİN’İN ARACINDAYDI: YUSUF AYDIN, İMAMLIK YAPARKEN BESİCİLERİ DOLANDIRMAKTAN YARGILANIYOR

TELE1’DE “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTINA ALINDI!

İSKENDERUN’DA GİZLİ BÖLMEDE SAKLANAN HÜKÜMLÜLER TUTUKLANDI!

AKP'Lİ ÇERÇİOĞLU EMEKÇİ KADINLARIN SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETTİ!

AKP VE MHP, ‘ÇOCUK AÇLIĞI ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİNİ REDDETTİ

KAYYUM SÜRECİNİN ARDINDAN ÖZGÜR ÇELİK İKİNCİ KEZ MAZBATASINI ALIYOR

İZMİR FOÇA’YI SEL VURDU! AFAD: BİR VATANDAŞ KAYIP

CHP’NİN İTİRAZI REDDEDİLDİ, BAYRAMPAŞA’DA BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ YENİLENİYOR

YENİ ŞAFAK HEM ALİ YERLİKAYA’YI HEM DANIŞMANINI HEDEF ALDI…

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

ÖZGÜR ÖZEL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÖZ ELEŞTİRİ: “HİÇ YETERLİ DEĞİL”

TCMB’DEN SÜRPRİZ YOK: FAİZ %39,5’E DÜŞTÜ

ÖNTÜRK SEL BÖLGESİNDE:TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA …

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

CHP HATAY İL BAŞKANI HAKAN TİRYAKİ YENİDEN SEÇİLDİ

LÜTFÜ SAVAŞ’TAN BİTMEYEN HESAP: CHP’Yİ MAHKEMEYE TAŞIDI, HIRSI DİNMİYOR

CHP HATAY İL KONGRESİ BAŞLADI: 538 DELEGE SANDIK BAŞINDA

İBB SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA MI GELİYOR? TAYYAR’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

STOLTENBERG ANILARINI YAZDI: ERDOĞAN’LA KAHVE VE SANDVİÇ DİPLOMASİSİ

ZİRVE ÖNCESİ DİPLOMATİK FIRTINA: TRUMP, PUTİN GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETTİ

KENAN İMİRZALIOĞLU GERİ DÖNÜYOR: “AİLE BİR İMTİHANDIR”A DUDAK UÇUKLATAN ÜCRET!

KIBRIS GERİLİMİ MECLİS’E TAŞINDI: ÖZEL’DEN BAHÇELİ’YE YANIT

BAKAN TEKİN AÇIKLADI: OKUL KAYITLARINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

MATTİA AHMET MİNGUZZİ’NİN KATİLLERİNE 24’ER YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

TÜLAY HATİMOĞULLARI: EKREM İMAMOĞLU VE TÜM SEÇİLMİŞLER DERHAL SERBEST BIRAKILMALI

SİLİVRİ” ÇIKIŞI SONRASI ERDOĞAN’DAN BAŞARIR’A 250 BİN TL’LİK DAVA

BAHÇELİ’NİN SEÇİM RAHATSIZLIĞI SÜRÜYOR: “KATILIM AZ, ÇÖZÜM TÜRKİYE’YE KATILIM!

TİP’Lİ ATALAY’DAN ‘HATAY YENİDEN DOĞUYOR’ VİDEOSUNA TEPKİ: “MAKYAJLI GÖRÜNTÜLERLE GERÇEK GİZLENEMEZ!”

Yükleniyor


İMAMOĞLU SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: 15 GÖZALTI, YENİ İDDİALAR!

TELE1’DE “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTINA ALINDI!

AKP'Lİ ÇERÇİOĞLU EMEKÇİ KADINLARIN SÖZLEŞMESİNİ İPTAL ETTİ!

AKP VE MHP, ‘ÇOCUK AÇLIĞI ARAŞTIRILSIN’ ÖNERGESİNİ REDDETTİ

KAYYUM SÜRECİNİN ARDINDAN ÖZGÜR ÇELİK İKİNCİ KEZ MAZBATASINI ALIYOR

İZMİR FOÇA’YI SEL VURDU! AFAD: BİR VATANDAŞ KAYIP

  • Cuma 27 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.3 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.1 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3