BAHÇELİ: “TARTIŞMAYI TAMAMEN SONLANDIRMAK AÇISINDAN YENİ BİR ANAYASAYA ÜLKEMİZDE İHTİYAÇ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Daha önce başörtüsü konusunu çözmüş olan TBMM’de, sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması ve taşımanın ötesinde bir tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından çok üzücü olmuştur. Ama bu tartışmayı tamam

GÜNDEM 8.10.2022 19:41:24 0
BAHÇELİ: “TARTIŞMAYI TAMAMEN SONLANDIRMAK AÇISINDAN YENİ BİR ANAYASAYA ÜLKEMİZDE İHTİYAÇ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Daha önce başörtüsü konusunu çözmüş olan TBMM’de, sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması ve taşımanın ötesinde bir tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından çok üzücü olmuştur. Ama bu tartışmayı tamamen sonlandırmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin istikrar ve kalıcı yönetim şeklini sağlamlaştırmak açısından yeni bir anayasaya ülkemizde ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bu çalışmalar Cumhur İttifakı'nın oluşturan partiler arasında eskiden beri görüşülmektedir. Önümüzdeki dönem itibariyle de bu gerçekleştirilecektir. Bugünkü TBMM'de Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM’ye anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit, MHP bunun gerçekleşmesi için elden gelen gayreti gösterecek” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 18. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Törenin ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şöyle konuştu:

“YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYAÇ OLDUĞU KANAATİNDEYİZ”

“Daha önce başörtüsü konusunu çözmüş olan TBMM’de sanki konu çözülmemiş gibi olayın gündeme taşınmış olması ve taşımanın ötesinde bir tartışmaya sebep olması ülkemiz açısından çok üzücü olmuştur. Bu hak kullanılmaktadır. Bunun geriye dönüşü söz konusu olamaz. Bu tür tercihte bulunan her insanımıza da millet olarak saygı duymak mecburiyetindeyiz. Ama bu tartışmayı tamamen sonlandırmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin istikrar ve kalıcı yönetim şeklini sağlamlaştırmak açısından yeni bir anayasaya ülkemizde ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bu çalışmalar Cumhur İttifakı'nın oluşturan partiler arasında eskiden beri görüşülmektedir. Önümüzdeki dönem itibariyle de bu gerçekleştirilecektir.

Bugünkü TBMM'de Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin istişaresi sonucunda bir metin TBMM’ye anayasa değişikliği olarak sunulduğu vakit, MHP bunun gerçekleşmesi için elden gelen gayreti gösterecek. Bu gayretin çerçevesinde de Meclis’te oluşan tüm siyasi partilerin bu hayırlı teşebbüsü ortaya koymuş olan sayın Cumhurbaşkanımızı ve onun yönetimine de saygı duyarak destek vermelerini de talep etmekte olduğumuzu belirtiyoruz.

“SEÇİM 18 HAZİRAN 2023’TE YAPILACAK”

Başta Cumhur İttifakı'nı oluşturan ve ülke yönetiminde de etkin olan AK Parti ve diğer siyasi partiler ile beraber bir istişare yapılarak seçimlerin ne zaman yapılması gerektiğini dikkate alındığı takdirde sunulacak olan bir metin TBMM'de görüşülür ve bir karara bağlanır. Şu an için Türkiye’nin sorunlarının ve dış politikanın yoğunlaştığı bir ortamda seçimlerin erkene alma tartışması, siyaseten malzeme yapılmamalıdır. Daha kendilerinin aday belirlemede zorluk çektikleri bir ortamda altı masalı bir siyasi grubun erken seçim tartışmasını Türkiye’ye sunmuş olmaları çok yanlış bir davranıştır. Seçimler yasa çerçevesinde 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır. Ama Türkiye şartlarında Meclis bir kararı verir, mevcut yönetim böyle bir düşünceyi siyasi partilerle paylaşırsa Türkiye’de bir sosyal kargaşa, anarşi, kaos yaratmak yerine, belli bir kararı alır ve uygular. Altılı masa, hadi diyelim ki, seçimlere yarın gireceğiz. Ama Cumhurbaşkanı adayları yok. Adayları olmayan bir yerde gürültünün manası yok. Seçim gününü sabırla beklesinler.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2