AVUKAT FEYZA ALTUN 'ŞERİAT' PAYLAŞIMI NEDENİYLE 9 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından “şeriat” ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

GÜNDEM 16.05.2024 19:02:00 0
AVUKAT FEYZA ALTUN

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından “şeriat” ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından “şeriat” ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Feyza Altun ve avukatları katıldı.

"ŞERİAT DİNİ BİR DEĞER DEĞİLDİR"

Feyza Altun, mahkemedeki ilk savunmasında kimsenin dini değerleriyle bir derdinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Bu ülkede şeriat diye korunan bir değer yok. Tweeti attıktan 5 dakika sonra sildim. Olay tarihinde ben Farsça bir şiir paylaşmıştım. Bu paylaşıma biri ‘Feyza şeriat atak mı geçiriyorsun’ yazmış. Sonra ben de iddianameye konu tweeti attım. 5 ya da 10 dakika içerisinde sildim. Çünkü bu tweetin yanlış anlaşılabileceğini anladım. 2 gün sonra bu tweet gündem oldu. Bot hesaplarla gündem haline getirildi. Ben kimseyi galeyana getirmedim. Suç işleyenler aslında bu tweeti yayanlar ve gündeme getirenlerdir. Şeriat dini bir değer değildir. Benim kimsenin dini inancıyla bir sorunum yok.

"ŞERİAT KAFA KESEN KADINLARI RECMEDEN BİR YÖNETİMDİR"

Ben Türkiye’de şeriat yönetiminin olmasını kabul edemem. Türkiye laik bir ülkedir. Şeriat kafa kesen, kadınları recmeden bir yönetimdir.

"PAYLAŞIMIMDAN PİŞMAN DEĞİLİM"

Ben bu tweetten sonra gelen ‘şeriat geldikten sonra bu karıyı ben istiyorum’ şeklinde paylaşımlarla mücadele ettim. Beni ülkeden kovsalar da gitmeye niyetim yok. Adli kontrolün kaldırılmasını talep ediyorum. Dava konusu paylaşımı yaptığım için pişman değilim.”

Altun'un avukatları da müvekillerinin savunmalarına katıldıklarını belirterek, "Şeriat kelimesi İslam’la bağdaştırılamaz. Şeriat kelimesi kısaca ‘doğru yol’, ‘tanrının buyruğu’ anlamına gelmektedir. Dolayısıyla sadece İslam ile bağdaştırmak mümkün değildir. Müvekkil yaptığı paylaşımda İran’da da uygulanmakta olan bir sistem olarak sert bir şekilde eleştirmiştir" dedi.

MÜTALAADA CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Duruşma savcısının açıkladığı mütalaada, tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirildiğinde sanığın 18 Ocak 2024 tarihinde kendisine ait sosyal medya hesabından herkese açık bir şekilde söz konusu paylaşımı yaptığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede ve mahkemede şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu beyan edip paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ettiği anlatıldı. Mütalaaya karşı Altun'un avukatları da savunma yaptı.

"SORUŞTURMA HUKUKSUZDUR"

Avukat Emrah Karatay soruşturmanın hukuka aykırı şekilde başlatıldığını belirterek, “Öncelikle polisin sanal devriye yetkisi Anayasa Mahkemesi'nce iptal edilmiştir. Soruşturma polis tarafından yapılan sanal devriye neticesinde başlatılmıştır. Soruşturma baştan itibaren hukuka aykırıdır" dedi.

"ŞERİAT OLSAYDI SİZ BUGÜN BURADA OLMAYACAKTINIZ, ERKEK ERKEĞE YARGILAMA YAPACAKTIK"

Avukat Oğuzhan Aslan da duruşmanın kadın savcısına hitap ederek, "Şeriat Türkiye'de uygulansaydı siz bugün burada olmayacaktınız. Biz burada erkek erkeğe yargılama yapacaktık" diyerek beraat kararı verilmesini istedi.

Son sözü sorulan Altun da "Avukatlarımın savunmalarına katılıyorum, beraatimi talep ediyorum " dedi.

9 AY HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 9 ay hapis cezasına karar vererek adli kontrolleri kaldırdı. 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    14273,32%0,83
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,12% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5959,15% 0,98
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Salı 15.3 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9