ANITKABİR'İ ZİYARET EDEN YURTTAŞ: ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNET BORÇLUYUZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı Ankara'da da coşkuyla kutlanıyor.

GÜNDEM 29.10.2023 17:42:00 0
ANITKABİR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı Ankara'da da coşkuyla kutlanıyor. Çocuğu ve eşi ile Anıtkabir'i ziyaret eden bir yurttaş, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet borçluyuz. İyi ki onlar o gün o mücadeleyi vermiş ki biz de bugün Cumhuriyet'in verdiği vatandaşlık hakları ve imtiyazsız bir toplumda yaşama hakkını elde edebildik. Bunlar çok kıymetli, çok değerli şeyler. Oğlumuzu da onun için getirdik" dedi. Efe Can isimli bir diğer vatandaş ise "Her zaman O'nun izindeyiz, yolundan çıkmayacağız. Bir Türk genciysem, Türk milletinin bir genciysem, yolundan çıkmayacağına söz veriyorum" diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı Ankara'da coşkuyla kutlanıyor. Saat 11'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı resmi töreninden ardından Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir'i ziyaret eden 87 yaşındaki Günay Arpınar, "Çok mutluyum buraya gelebildiğim için. Aslında İstanbul’da yaşıyorum ama kızımın yanında Amerika’da misafirdim. Şimdi onunla beraber, torunlarımla beraber buradayım. Bugünü gördüğümüz için çok mutluyum" diye konuştu. Arpınar'ın kızı doktor Esra Hatipoğlu ise, "Türkiye Cumhuriyeti’nde genel cerrah olarak yetiştirildim ve Amerika’ya 2004 yılında göç ettim ama ne Türklüğümü ne Türkçemi ne de mesleğimi bırakmadım. Bugün annemi ve iki çocuğumu Cumhuriyet’i kutlamak için tekrardan Ankara’ya getirdim. Sadece hafta sonu için geldik. Birlikte bu coşkuyu yaşadığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Anıtkabir’i ziyaret eden vatandaşlar, duygularını ANKA’ya şöyle anlattılar:

- "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet borçluyuz. İyi ki onlar o gün o mücadeleyi vermiş ki biz de bugün Cumhuriyet'in verdiği vatandaşlık hakları ve imtiyazsız bir toplumda yaşama hakkını elde edebildik. Bunlar çok kıymetli, çok değerli şeyler. Oğlumuzu da onun için getirdik. Bugün belki idrakine varmayabilir ama ona da bu bilinci aşılamak için ömrümüzce, dilimiz yettiğince de eğitim vermeye çalışacağız. Zaten o da büyüdükçe Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kıymetini ve önemini daha da anlayacaktır."

Anıtkabir'i ziyaret eden bir çocuk: "Yaşasın Cumhuriyet, Cumhuriyeti'mizi çok severiz. Herkes Cumhuriyet için çalışıyor."

Bir başka çocuk: "Milleti kurtardığı için teşekkür ederiz, ona minnettarız."

25 yıldır Türkiye'de yaşayan ve Çeçen olduğunu belirten bir kadın: "Atam'ı çok seviyorum. O'na hayranım, onun yaptıklarına hayranım. Elinde çok az bir şeyler vardı ama çok büyük işler başardı. İnsan olarak O sanki bu dünyadan değil, çok yüce biri olarak görüyorum. O'nu çok özlüyorum, hele şu dönemlerde daha çok özlüyorum."

Arkadaşı ile gelen Deniz isimli vatandaş: "Çok mutluyuz. Herkesi böyle bir arada görmek tüyleri diken diken yapan bir durum.”

"DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN MUHTEŞEM LİDERİNE SAHİBİZ"

Çok gururlu ve onurlu olduğunu belirten İlknur Sevgim: "Bugün çok onurluyum, gururluyum. Ben tam bir Atatürk kızıyım. Atatürk ilke ve inkılaplarını takip eden. Dünyanın en muhteşem, gelmiş geçmiş en muhteşem liderine sahibiz. Bu yüzden çok mutluyum. Cumhuriyeti'mizin 100'üncü yılını yurt içinde ve yurt dışında tüm vatandaşlarımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz. Nice nice yüzyıllara diyorum hep birlikte. Yaşasın Cumhuriyet."

"TÜRK MİLLETİNİN BİR GENCİYSEM, YOLUNDAN ÇIKMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

Efe Can: "Kendisi Cumhuriyeti bize emanet etti. O'na sonsuz teşekkür ediyoruz. Teşekkürümü de zaten kalbime ismini kazıtarak gösterdim. Her zaman O'nun izindeyiz, yolundan çıkmayacağız. Bir Türk genciysem, Türk milletinin bir genciysem, yolundan çıkmayacağıma söz veriyorum."

"Bugün şanlı bir gün ve herkese nasip olmaz. Tüm dünya Türkiye’nin gücünü görsün. Atatürk’ün gücünü görsün ve korksunlar, ayağını denk alsınlar."

"Çok mutlu ve gururluyum. Atatürk’ün çocukları olarak nice yüzyıllara diyoruz. Ne mutlu Türküm diyene"

"Mustafa Kemal Atatürk'e minnettarım. Bugünlere onların sayesinde borçluyuz. Adım Barış ise O'nun sayesinde Barış benim adım."

İstanbul'dan gelen ve sabah saat 7'den beri beklediklerini belirten Barış Pek ise, "Ata'mıza çok şükrediyoruz bu 100'üncü yılı bize yaşattığı için" dedi.

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9