AMSTERDAM BELEDİYE BAŞKANI FEMKE HALSEMA HATAY’DA

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Belediye Başkanı Femke Halsema ve beraberindeki Hollanda Belediyeler Birliği yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın daveti üzerine Hatay’a geldi.

YEREL 9.07.2023 10:13:00 0
AMSTERDAM BELEDİYE BAŞKANI FEMKE HALSEMA HATAY’DA

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Belediye Başkanı Femke Halsema ve beraberindeki Hollanda Belediyeler Birliği yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın daveti üzerine Hatay’a geldi. Şehrin son durumu ile ilgili bilgi alan ve incelemelerde bulunan Halsema, "Hatay bütün dünya için çok kıymetli bir şehir. Sivil toplum kuruluşları ile istişareler gerçekleştirerek sizlerin vermiş olduğu bilgileri paylaşacağız ve şehre nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşüneceğiz. Plan ve projelerinizi bizimle paylaşırsanız bizler de sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Amsterdam Belediye Başkanı Halsema ve beraberindeki heyet ile tarihi eski Belediye Binası’nın önünde buluşan Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, şehrin son durumu hakkında bilgiler verdi.

“AVRUPA’DAN DESTEK BEKLİYORUZ”

Hatay’ın ‘Medeniyetler Şehri’ olduğunu ve birçok yıkıma rağmen yeniden küllerinden doğduğunu kaydeden Başkan Savaş, “Acımız çok fazla. Hatay’daki kritik tabloyu görmek istediğiniz ve bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Avrupa’dan dostlarımız ve belediye başkanlarımız da bizlere destek verdiler. Hatay’ı düşünerek acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz. Avrupa’dan destek bekliyoruz” dedi.

“3 BİN 700’ÜN ÜZERİNDE İNSANIMIZIN HAYATINI KURTARDIK”

Hatay’daki kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında çok büyük yıkım yaşandığını veya binalarının kullanılmaz halde olduğunu belirten HBB Başkanı Savaş, “ Hatay Büyükşehir Belediyemizin hizmet binalarının çoğu yıkıldı veya ağır hasarlı. Büyükşehir Belediyesi olarak 163 personelimiz hayatını kaybetti. Yıkılan hizmet binalarımızın yanı sıra iş makinelerimiz de enkaz altında kaldı. Bütün bu olumsuzluklara ve kayıplara rağmen depremin ilk zamanlarında 3 bin 700’ün üzerinde insanımızın hayatını kurtardık” diye konuştu.

“İNSANLARIMIZ ÇOK ZOR DURUMDA”

Hatay’da deprem nedeniyle  yaşanan can kayıpları hakkında da Halsema’ya bilgi veren Başkan Savaş, “ Hayatını kaybeden insan sayımız oldukça fazla. Kimliği tespit edilemeyen, yaralı ve hala kayıp olan insanlarımız var. Hatay’ın 15 ilçesinden 7’si depremde çok fazla zarar gördü. Yıkılan binaların yanı sıra ayakta olan binaların çoğu da ağır hasarlı veya yıkılacak. Bu yüzden insanlarımız oldukça zor durumda” dedi.

Deprem sonrası yaşanan imkânsızlıklar nedeniyle şehirden göç eden 550 bin Hataylı olduğu bilgisini paylaşan Savaş, zor şartları en kısa süre içerisinde aşmak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını ve Hatay’a destek beklediklerini belirtti.

“ŞEHRİ YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK İÇİN ORTAK AKIL İLE HAREKET ETMEKLİYİZ”

Hatay’ın yaralarını sarmak için herkesin şehre destek vermesi gerektiğinin altını çizen Savaş, “Buradaki acı tabloyu herkesin görmesi lazım. Şehrin yeniden eski güzelliğine kavuşması ve yaşanabilir hale gelmesi için herkesin fikir alışverişinde bulunması ve şehre sahip çıkması lazım. Şehri yeniden ayağa kaldırmak için herkese ihtiyacımız var. Sakin olmamız ve geleceği sağlıklı planlamamız lazım. Ortak akıl ile hareket etmek zorundayız” diyerek çağrıda bulundu.

“HATAY, BÜTÜN DÜNYA İÇİN ÇOK KIYMETLİ BİR ŞEHİR”

Yaşanan deprem sonrası Hatay’ı bu şekilde görmekten üzüntü duyduğunu söyleyen Amsterdam Belediye Başkanı Halsema, “Acınızı bizler de derinden hissediyoruz. Hatay’a gelerek şehrinizin son durumunu görmek ve sizlerden öğrenmek istedik” dedi.

Helsema, Hatay’da halk sağlığı için de önemli çalışmaların yapılmasının gerekliliğini dile getirerek, şehir genelinde insanın yüreğini sızlatan bir tablo olduğunu söyledi. Helsema, şöyle devam etti:

“Çok ciddi yıkım olmuş. İbadet yerlerinin inşa edilmesi Hataylılara çok büyük moral olacaktır. Hatay bütün dünya için çok kıymetli bir şehir. Sivil toplum kuruluşları ile istişareler gerçekleştirerek sizlerin vermiş olduğu bilgileri paylaşacağız ve şehre nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşüneceğiz. Plan ve projelerinizi bizimle paylaşırsanız bizler de sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız.”

Ziyaret kapsamında Antakya Köprübaşı, Uzunçarşı ve Ayakkabıcılar Çarşısını da ziyaret ederek esnafla sohbet eden Halsema, vatandaşlara başsağlığı dileyerek, Hataylıların yaşamış olduğu acıyı derinden hissettiğini söyledi.

Kilise ve camileri de ziyaret eden Halsema ve beraberindeki heyet, yıkımın olduğu yerler hakkında detaylı bilgiler aldı.

 

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    11000,26%6,06
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,59% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4887,31% 0,06
  • Ç. ALTIN

    7888,34% 0,00

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0