AKŞENER, ANKARA ADAYININ CENGİZ TOPEL YILDIRIM OLDUĞUNU AÇIKLADI…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıkladı. Akşener, “Kazanmak üzere, bugünden itibaren yola çıkıyor” dedi.

GÜNDEM 24.01.2024 18:30:00 0
AKŞENER, ANKARA ADAYININ CENGİZ TOPEL YILDIRIM OLDUĞUNU AÇIKLADI…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıkladı. Akşener, “Kazanmak üzere, bugünden itibaren yola çıkıyor” dedi. Yıldırım ise “Siyasetçilere ve yöneticilere sorumluluk yükleyen yalnızca tarih ve geçmiş değil, aynı zamanda içinde bulunulan dönem ve dönemin şartlarıdır. Modern dünyanın imkân ve şartlarına baktığımızda Ankara’nın ve Ankaralının sinesine düşen kocaman bir hayal kırıklığıdır. Ankara hak ettiği yerde değildir… Ankara’ya memat gelmemiş, fakat hayat Ankara’dan gitmiştir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün parti genel merkezinde; partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıkladı. Akşener, şunları söyledi:

“Ben çok konuşmayacağım. Bugün, çok değerli arkadaşım, kardeşim; ismi ile müsemma Cengiz Topel Yıldırım kardeşimiz. Kendisine; İYİ Parti adına Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ve inşallah belediye başkanlığını teklif ettiğimde; arkadaşlarımla istişare edip bu teklifi götürdüğümde hiç sektirmeden ‘tabii ki, Ankara’ya hizmet etmek benim için bir görevdir, bir şereftir’ dedi. Ve kazanmak üzere bugünden itibaren yola çıkıyor. Aramıza hoş geldiniz. Ankara’yı, Cumhuriyet’imizin baş şehrini inşallah İYİ Parti’nin kazandığı ve iyi belediyeciliğin uygulandığı, sonra da 2028’de iktidar olmamızda, İYİ Parti’nin iktidar olmasında ve ‘Cumhurbaşkanı adayı şudur’ dediğimizde onun seçildiği bir vasatın, bir sistemin ve bir iddianın oluşmasında başrolde olacağınıza duyduğum güvenle, inançla sizi buraya davet ediyorum.”

Akşener, Cengiz Topel Yıldırım’ı kürsüye davet etti, Yıldırım’a İYİ Parti rozeti taktı. Yıldırım, daha sonra şunları söyledi:

“Öncelikle Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e ve İYİ Parti’nin yetkili kurullarına; şahsıma duydukları güvenden ve gösterdikleri teveccühten ötürü çok teşekkür ederim. Sözlerime ülkemizin yetiştirdiği en önemli değerlerden olan Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı rahmetle anarak başlamak isterim. Bugün 24 Ocak, bugün ikisinin de vefat yıldönümü. Allah kabirlerini nurla doldursun.

Cumhuriyet’in 100. Yılında, Ankara’mızın, büyükşehir belediye başkan adaylığına layık görülmek, benim için hem tarifsiz onur hem büyük bir mesuliyettir. Zira Ankara; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizle beraber yürütülen istiklal mücadelemizin karargahıdır. Kurtuluş yolunda en hayatı kararların alındığı bu karargâhtan Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığı bütün dünyaya haykırılmıştır. Anadolu’daki birçok uygarlığın uğrak ve kavşak noktası olan Ankara, Kurtuluş Savaşı’nda da üstlendiği bu rolle, milli merkez konumuna gelmiştir. Kısacası Ankara; tarihtir, Anadolu medeniyetlerinin bizzat kendisidir. Ankara milli mücadeledir, Türk modernleşmesidir. Böyle bir kentin yönetimine talip olmak, her şeyden önce yüksek bir sorumluluk bilinci ve vizyon gerektirir.

Ancak unutmamalıyız ki, siyasetçilere ve yöneticilere sorumluluk yükleyen yalnızca tarih ve geçmiş değil, aynı zamanda içinde bulunulan dönem ve dönemin şartlarıdır. Modern dünyanın imkân ve şartlarına baktığımızda Ankara’nın ve Ankaralının sinesine düşen kocaman bir hayal kırıklığıdır. Ankara hak ettiği yerde değildir. Adına, şanına, rütbesine ve mazisine yakışan bir konumdan fersah fersah uzaktır. Tam bir asırdır ülkemize başkentlik yapan Ankara, mevcut potansiyelini bir türlü harekete geçirememiştir. Örnek kentleşmesiyle, yüksek teknolojiye dayanan sanayisi ile turizm çeşitliliğiyle, gelişmiş metro hatlarıyla, birbirine entegre ulaşım ağlarıyla, istihdam olanakları ile anılması gereken Ankara, ne yazık ki durağanlığın kenti olmuştur.

Ankara’ya memat gelmemiş, fakat hayat Ankara’dan gitmiştir. Son 30 yıla baktığımızda Ankara’mız ziyandadır. Yaklaşık 25 sene uçuk projelerle enerjisini, kaynaklarını tüketen Ankara, son 5 yılda ayağa kalkacağına, tembellik ve ihmalkarlığın pençesine düşürülmüştür. Ankara her fanteziyi proje, her projeyi fantezi olarak gören bir atalet arasına sıkışmıştır.

Bu iki çarpık zihniyet, malulen emekli bir başkente çevirmiştir. Birincisi hoyratlığın temsilcisidir ve Ankara’yı tarumar etmiştir. İkincisi ise hımbıllığın tezahürüdür ve iş yapmaktan kaçıp Ankara’yı imar edememiştir. İşte bizim yerel yönetim anlayışımız bu ifrat ve tefritin tam ortasındaki makul istikameti temsil etmektedir. Biz, hızla gelişen dünyaya ayak uyduramayan bu vizyonsuz ve vasatın altındaki belediyeciliğe karşı bambaşka bir belediyecilik vadediyoruz.

Biz, ‘al birini vur ötekine’ dedirtmeyen bir yönetim anlayışını temsil ediyoruz. Umuyorum ki hemşerilerimizin destekleri ile 1 Nisan sabahında kolları sıvayıp bambaşka bir Ankara için ya bismillah diyeceğiz. Diğer aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İyi olan kazansın diyorum. Ankara vizyonumuzu ve şehrimize dair plan, program ve projelerimizin detaylarını yapacağımız geni kapsamlı bir lansmanla yakında hemşehrilerimizle paylaşacağız.”

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10743,2%1,17
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,48% 0,37
  • GRAM ALTIN

    4300,94% 0,64
  • Ç. ALTIN

    6928,30% 0,05

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

Yükleniyor


İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2