AKŞENER: “GAZZELİLERİ ORADAN NE BİZİM ÜLKEMİZE NE DE BİR BAŞKA ÜLKENİN TOPRAKLARINA GÖNDERMEYİN AKSİ TAKDİRDE İSRAİL ORAYI İŞGAL EDER DİYORUZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Gazze’de yaşananlar son derece yanlış tekrar saymıyorum ama oradaki insanların rahat etmesini, canlı kalmasını, sağlıklı olmasını sağlamak birinci görev, dünyayı bu konuda ayağa kaldırın diplomasi yapın ama Gazzeli

GÜNDEM 17.11.2023 18:18:37 0
AKŞENER: “GAZZELİLERİ ORADAN NE BİZİM ÜLKEMİZE NE DE BİR BAŞKA ÜLKENİN TOPRAKLARINA GÖNDERMEYİN AKSİ TAKDİRDE İSRAİL ORAYI İŞGAL EDER DİYORUZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Gazze’de yaşananlar son derece yanlış tekrar saymıyorum ama oradaki insanların rahat etmesini, canlı kalmasını, sağlıklı olmasını sağlamak birinci görev, dünyayı bu konuda ayağa kaldırın diplomasi yapın ama Gazzelileri oradan ne bizim ülkemize ne de bir başka ülkenin topraklarına göndermeyin aksi takdirde İsrail orayı işgal eder diyoruz. Biz bunu diyoruz onlar ne anlıyor. İsrail yanlısı ilan ettiler beni ben böyle bir ahmaklık, ahmaklık değilse böyle bir hainlik görmedim” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yerel seçimler için başlattığı il gezilerine devam ediyor. Akşener bugün Kırıkkale’de teşkilat buluşmasına katıldı.

Akşener, İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Yavuz Kuzucu’yu yerel seçimlerde partisinin belediye başkan adayı olarak açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarını, milletvekillerini teker teker tanıtan Akşener, “Bugün burada biz insan ömrü için bile kısa ama siyasette çok fazla hepimize çok uzun gelen bir 6 yılı doldurduk. Türkiye’de bazı şeyleri başardık, başaramadıklarımız da oldu. Bu başaramadıklarımızın çok önde olduğu başardıklarımızın unutulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Dolayısıyla hem başardıklarımızı hatırlamak hem de başarısızlıklarımızdan ders çıkarıp bundan sonra nasıl başarılı olacağımızı sizden aldığımız ilham ve bilgilerle paylaşmak üzere hem Yavuz beyi hem de Yahşiyan belediye başkan adayımızı ilan etmek için aranızdayım” dedi.

BU ÜLKEYİ YÖNETECEĞİNE İNANAN İNSANLARIN KURDUĞU BİR GİRİŞİMCİLİK ÖRNEĞİ OLARAK NİTELENDİRDİM”

İYİ Parti kuruluş sürecinde yaşananları özetleyen Meral Akşener, “Türkiye’de bir grup insan bir araya geldiler, bana dediler ki ‘sen de önümüze geç ve biz siyasi parti haline gelelim.’ Ben partimizi bir girişimcilik örneği olarak anlattım. Başlangıçta zorlukların çekileceğini o zorlukların sonucunda yok olunabileceği ama var kalındığı takdirde bu ülkeyi yöneteceğine inanan insanların kurduğu bir girişimcilik örneği olarak nitelendirdim” diye konuştu.

HAKSIZLIĞA DİRENÇLİYİZ AMA ASLA KAFALARINI EĞMEYEN, İTİRAZ EDEN DE TEK TEK BİREYLERİZ. TAMAMI DA İYİ PARTİ’DE BULUŞTU”

2019 yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Parti ittifakının yapıldığı dönemi anımsatan Akşener, “Sayın Erdoğan’ın önem verdiği iki şehir alındı, bir başarı öyküsü yazıldı. Ondan sonra pek çok konuda nefes alınır oldu. Başarabilirmişiz kanaati oluştu. Denildi ki bunlar başardığına göre demek ki biz de yapabiliriz diyerek pek çok parti kuruldu. 2023 seçimlerini geçirdik, çok sert geçti. 2024 seçimlerine gidiyoruz. Biz şerbetliyiz; iftiraya, hakarete, zorbalığa şerbetliyiz. Haksızlığa dirençliyiz ama asla kafalarını eğmeyen, itiraz eden de tek tek bireyleriz. Tamamı da İYİ Parti’de buluştu. Türkiye için elimizden geleni canımız pahasına yapmaya hazırız” diye belirtti.

Akşener, konuşmasının devamında özetle şunları söyledi:

“Biz anlatmadığımız için bunların tamamı unutuldu. Dün tesadüfen bir yerde okudum; ‘Yanlışı söylemeyin ve yanlışı söylemekte ısrar etmeyin çünkü bunu yaptığınız zaman yanlış hakikatin yerini alır.’ Türkiye’de bu şu anda hakim...Kırıkkale’de emekli ‘ölmüş’ durumda. Türkiye’nin en rahat ulaşılır, en rahat fırça atılır genel başkanı benim muhtemelen kadın olduğum için erkekler olsa acaba olur muydu? Ama bahsettiğim o değil. 7 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum, 10 bin lira kira veriyorum dedi. Derdimizi Meclis’te söyle dedi.

KENDİMİZİ ANLATMA FIRSATININ ORTADAN KALKTIĞI BİR SEÇİM SİSTEMİ İÇERİSİNDEYİZ”

2,5 yıl arkadaşlarımla beraber esnaf gezdim. Hiçbir esnaf dükkanında herhangi bir partiyi yermedim, övmedim sadece o insanları dinledim. Türkiye tam ortadan ikiye bölünmüş durumda ve bu bölünmenin neticesinde manevi değerlerimiz üzerinden dövüştürülmeye çalışıldığımız ve kendimizi anlatma fırsatının ortadan kalktığı bir seçim sistemi içerisindeyiz.

ULUSLARARASI DÜNYADA NETENYAHU’YU SAVAŞ SUÇLUSU İLAN ETTİRİN”

Bugün KYK yurtlarında her gün bir asansör kopup düşüyor. O yurtlarda çekilen eziyetlerin konuşulması gerekirken din, iman, inançlarımız, milli duygularımız üzerinden çarpıştırılan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Biz uzunca bir süre Gazze’yi konuştuk. Gazze’de yapılanların herhangi bir Türk’ün ister seküler olsun ister dindar olsun o kıyımın yanında durması mümkün mü? Bir insanlık ayıbıdır. Ama Türkiye’de çok enteresan bir şey var farkında mısınız? Asla Gazze’de yaşanan soykırımla karşı karşıya getirmiyorum. Bebeklerin, kadınların, çocukların öldürüldüğü bir dünyayı ortadan kaldırmak için yola çıktık. Her şey çarptırılıyor bu ülkede. Bunun adı kayıkçı kavgası günahtır. Gazze’de yaşananlar....Diyoruz ki lütfen uluslararası sistemde ağırlık koyun garantör olma konusunda en şanslı biziz bunu yerine getirin. Uluslararası dünyada Netenyahu’yu savaş suçlusu ilan ettirin.

GAZZELİLERİ ORADAN NE BİZİM ÜLKEMİZE NE DE BİR BAŞKA ÜLKENİN TOPRAKLARINA GÖNDERMEYİN AKSİ TAKDİRDE İSRAİL ORAYI İŞGAL EDER DİYORUZ”

Bu sistem dış politikadaki devlet aklını yok etti. Batı Trakya’daki mübadele göçmeni bir ailenin kızıyım. Batı Trakya’daki Türkler, Suriye’deki Türkler hangi hükümet gelirse gelsin devletimizin mensupları tarafından brifing alır ve oradaki insanların can güvenliğini sağlamak ama nüfusa almamak ve onların orada kalmalarını sağlamak bu ülkenin birinci önceliğiydi. Bu aklın getirdiği sonuç olarak diyoruz ki Gazze’de yaşananlar son derece yanlış tekrar saymıyorum ama oradaki insanların rahat etmesine, canlı kalmasını, sağlıklı olmasını sağlamak birinci görev, dünyayı bu konuda ayağa kaldırın diplomasi yapın ama Gazzelileri oradan ne bizim ülkemize ne de bir başka ülkenin topraklarına göndermeyin aksi takdirde İsrail orayı işgal eder diyoruz. Biz bunu diyoruz onlar ne anlıyor. İsrail yanlısı ilan ettiler beni ben böyle bir ahmaklık, ahmaklık değilse böyle bir hainlik görmedim.

Ne için kurulduğumuzu hatırlayacağız. Bu ülkenin içinde bulunduğu ister dış ister iç şartların rezaleti karşısında bu ülkeyi yeniden ayağı kaldırıp bir dünya ülkesi; ekonomisiyle, istihdamıyla bir Türkiye inşa etmek için öncelikle iktidar olacağız. Yerel seçimlerde bu arkadaşlarımızı seçerek işe başlayacağız.

KYK YURTLARINDAN UMUTSUZLUK SEBEBİYLE İNTİHAR EDEN ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KARARTAN BU SİSTEMDEN KURTULMAK İÇİN YOLA ÇIKTIĞIMIZI HATIRLAYACAĞIZ”

Türkiye’nin soyulmasına hayır demek için yola çıktığımızı hatırlayacağız ve yönettiğimiz takdirde her birinin kursağına girmiş o haram lokmaları tek tek çıkaracağımıza olan inancımızı hatırlayacağız. KYK yurtlarından umutsuzluk sebebiyle intihar eden çocuklarımızın geleceğini karartan bu sistemden kurtulmak için yola çıktığımızı hatırlayacağız. Ve arkadaşlarımızı seçeceğiz benim sizden isteğim budur.”

 

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2