AKŞENER, ERDOĞAN SORUSU ÜZERİNE GÜLÜMSEMEKLE YETİNDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Çankaya ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sıralarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim şu anda seçimleri kazanma noktasında bir endişemiz yok. Halkımızın bize olan bu teveccühü devam ettikçe biz

GÜNDEM 21.09.2022 21:40:00 0
AKŞENER, ERDOĞAN SORUSU ÜZERİNE GÜLÜMSEMEKLE YETİNDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Çankaya ilçesinde esnaf ziyareti yaptığı sıralarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bizim şu anda seçimleri kazanma noktasında bir endişemiz yok. Halkımızın bize olan bu teveccühü devam ettikçe bizi kimse tutamaz. Çünkü alternatif yok” sözlerinin anımsatılması üzerine sadece gülümsemekle yetindi.

Meral Akşener, esnaf ziyaretlerini bugün Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde sürdürdü. Akşener’in işlerinin nasıl olduğunu sorduğu bir kırtasiyeci, “İşlerimiz çok iyi değil Başkan’ım. Sürekli zam. Çok zor şartlarda geçiniyoruz” dedi. Başka bir esnaf, “Şükür, idare ediyoruz. Biraz durgun tabii, ekonomi kötü. Buradan yaklaşık altı kişi geçiniyor” diye konuştu.

“ENFLASYONDAN KAYNAKLI SIKINTILAR YAŞIYORUZ AMA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Akşener’in ziyaret ettiği diğer bir esnaf, “Mücadeleye devam ediyoruz. Sürekli enflasyondan kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz ama ayakta durmaya çalışıyoruz. Geçindiriyor ama zorluğu çekiyoruz. Burada 2-3 kişi ekmek yiyor. Ben sahibiyim. İdare etmeye çalışıyoruz ama zorluk çekiyoruz. Elektrik bin 700 lira geldi. Kira da 8 bin lira. Mücadele etmeye devam ediyoruz. İnşallah güzel günler gelecek. Bazı şeyler aşılacak diye ümit ediyoruz” dedi.

“2,5 YIL EVVEL BEN 600-700 ÇAY SATIYORDUM, ŞU ANDA 100-150”

Çay ocağı işleten bir esnaf da Akşener’e ekonomik kriz nedeniyle yaşadığı sorunları anlatırken “25 yıldır buradayım, 7. Cadde’nin çaycısıyım. 2,5 yıl evvel ben, (günlük) 600-700 çay satıyordum, şu anda 100-150. 25 kuruştu, şimdi 2,5 liraya çay satıyorum” diye konuştu.

Akşener, esnaf ziyareti esnasından bir pasajın üst katından kendisine seslenen dövmeci gençle de sohbet etti. Akşener, “Murat’ın dövmeleri hepsinden güzel, onun için burayı tavsiye ederim” dedi. Dövmeci genç ise Akşener’e, “Bir olacağız, diri olacağız, beraber olacağız” diye seslendi.

Bir mağaza çalışanı, Akşener’e, “İşlerimiz yok. İşlerimiz çok düşük. Bizler çalışanız. Eşim çalışması geçinmenin imkanı yok” dedi.

“BU FARKLILIKLARI GÖSTERİP ARKADAŞLARIMIZIN SESİ OLABİLİRSEK AYNI ZAMANDA SİZLERİN SESİ (BASIN MENSUPLARI) OLMUŞ OLUNUYOR”

Akşener, “Bütün bu soruların cevabı alım gücüyle alakalı. 2,5 yıl evvel iki asgari ücretle ev alma imkanı varken şimdi bu durum yok. Aylık 50 bin TL gelir olsa da alamazsınız. Bu farklılıkları gösterip arkadaşlarımızın sesi olabilirsek aynı zamanda sizlerin sesi (basın mensupları) olmuş olunuyor. Siz alabilecek misiniz ev? Nasıl ödeyeceksiniz borçlarınızı? O nedenle günlük siyaseti bu dükkanlara kaydırmama nedenim, bu ses sizin adınıza da bir ses olduğu için” diye konuştu.

Akşener, dükkandaki papağana da birkaç soru sordu. Akşener, papağana, “Zeytin, Türkiye hakkında ne düşünüyorsun” sorusunu yöneltti.

Akşener’in ziyaret ettiği şarküteri dükkanının sahibi ise şunları söyledi:

“Maalesef üretici de fiyatları normal bir şekilde çıkamıyor. Biz de tüketiciye yansıtmak durumundayız. Allah sizi inandırsın, çok düşük kâr marjlarıyla satış yapıyoruz. Fiyatları minimuma çekmeye çalışıyoruz, maalesef alamıyorlar.

“GEÇEN HAFTA YUMURTANIN KOLİSİ 45,90 LİRAYDI, ŞU AN 54,90 LİRA”

Önceden kilo kilo domates satarken şu anda insanlar bir kilo, iki kilo… ‘Akşama fiyat düşer mi’ sorusunu soruyor. Mecburen biz de ister istemez zam yapmak durumunda kalıyoruz. İnsanlar gerçekten ürünlere ulaşmak istiyor, almak istiyor. Şu anda koliyle yumurta satışı çok düşük. İnsanlara adede dönüyor. 30’a böldürüyor, tane hesabıyla alıyor. İnsanlar çocuğunun beslenme çantasına koymak istiyor. Muzu bile bir tane almak istemiyor ama alım gücü, yok alamıyor. Geçen hafta yumurtanın kolisi 45,90 liraydı, şu an 54,90 lira. Bir haftada yansındı fiyatlara.”

AKŞENER, ERDOĞAN SORUSU ÜZERİNE GÜLÜMSEMEKLE YETİNDİ

Bir basın mensubunun “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Seçimleri kazanma konusunda endişemiz yok. Çünkü alternatif yok’ dedi. Bu sözleri nasıl değerlendirirsiniz” sorusu üzerine Akşener, sadece gülümsemekle yetindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta Amerikan PBS kanalına dün verdiği röportajda, Türkiye'de 2023'te yapılacak seçimlere ilişkin soruya, "Bizim şu anda seçimleri kazanma noktasında bir endişemiz yok. Halkımızın bize olan bu teveccühü devam ettikçe, bizi kimse tutamaz. Çünkü alternatif yok” yanıtını vermişti.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2