FİNCANCI:TABİİ Kİ BİZ HEKİMLER, SAVAŞLARA KARŞI OLACAĞIZ

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkındaki tahliye kararının ardından İstanbul Bakırköy Cezaevi önünde yaptığı açıklamada;

GÜNDEM 12.01.2023 00:12:00 0
 FİNCANCI:TABİİ Kİ BİZ HEKİMLER, SAVAŞLARA KARŞI OLACAĞIZ

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, hakkındaki tahliye kararının ardından İstanbul Bakırköy Cezaevi önünde yaptığı açıklamada; “Tabii ki biz hekimler olarak, insan sağlığını önceleyeceğiz. Savaşlara karşı olacağız. Her türden silahın önlenebilmesi, kullanımının yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılması için de elimizden geleni yapacağız” dedi. Fincancı, “Biz mücadeleye devam edeceğiz. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya kadar” diye konuştu.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, tutuklu olarak yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında; “basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Fincancı’nın tahliyesine karar verildi.

“BİR KANALIN YAYIN POLİTİKASININ SUÇ OLARAK TANIMLANMASI VE SONRA DA O SUÇUN BANA ATILMASI, AKIL ALIR GİBİ DEĞİL”

Fincancı, tahliye edildiği Bakırköy Cezaevi önünde açıklama yaptı. Basın mensuplarına teşekkür eden Fincancı şunları söyledi:

“En başından beri, bütün baskılara rağmen; haber yapmaya gayretiniz çok kıymetli. Haber yapamayanları, sesini çıkaramayanları da bir kenara koyuyoruz elbette. Duruşmada söyledim. Korkunun eceye faydası yok. Ne gördüysek, hakikat neyse onu paylaşmak; biz insan hakları mücadelesi yürütenlerin, hekimlerin sorumluluğu olduğu gibi sizlerin de bunu kamuoyunu iletme sorumluluğu olduğunu unutmamak gerekiyor. Bugünler geçtiğinde; sorumluluğunu yerine getirmiş ve getirmemiş olanları hep birlikte göreceğiz. Bu sorumluluğu yerine getiren, bizlerle dayanışma içinde olan, bu mücadelede bize yol arkadaşı olanlara teşekkür ediyorum. Tabii ki Evrensel başta olmak üzere… Gazetem, sürekli susturuluyor, cezalandırılıyor. Biz o cezalara boyun eğmiyoruz, hep birlikte. 

O yüzden, nasıl ki bize verilen 2 yıl 8 ay, bir de 15 günü var… Bu çok anlamsız bir durum. Çünkü bir kanalın yayın politikasının suç olarak tanımlanması ve sonra da o suçun bana atılması, akıl alır gibi değil. Hukukçularımız da dile getirdiler. Ben ancak kendi suçumdan sorumlu olabilirim. Bu suç da insanlığa karşı sorumluluk taşıma suçudur, başından beri. Sağlıklı kılma suçudur, bütün toplumları… Sonuç olarak biliyoruz. Bizim burada Merkez Konseyi’mizin, daha önce; ‘savaş bir halk sağlığı sorunudur’ dediği için sabaha karşı gözaltına alınan üyeleri, meslektaşlarım var.

“TABİİ Kİ BİZ HEKİMLER, SAVAŞLARA KARŞI OLACAĞIZ”

Tabii ki biz hekimler olarak, insan sağlığını önceleyeceğiz. Savaşlara karşı olacağız. Her türden silahın önlenebilmesi, kullanımının yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılması için de elimizden geleni yapacağız. Çünkü yalnızca insanları da ele almamak gerekiyor. Tüm canlılar için, üzerinde yaşadığımız bu yerküre için ve evren için zararlı tüm bu girişimlerin önünde durmak hepimizin sorumluluğu. Bu süreçte anlamsız ve sevgili Nilgün Toker’in söylediği için ‘saçma’ olan, yani her şeyin olabildiği bir düzende, biz yine de bundan kaygılanmayarak, bunun karşısında gerilemeyerek mücadeleye devam ediyoruz. Devam edeceğiz.

“YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA KADAR…”

Hukuku ortadan kaldırılmış bir ülkede hukukta ısrar eden, adalette ısrar eden tüm avukatlarıma; ayrıca sesimizi Meclis’te de duyurmaya çalışanlara ve elbette benim sevgili yol arkadaşlarıma, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’na, insan hakları mücadelesini öğrendiğim dostlarıma, hekimlik mücadelesinde yan yana durduğumuz… Ne örgütü olduğunu da bilmediğimiz örgüt üyeliğinden yargılanma tehdidi onlara savrulurken dimdik durarak bu mücadeleyi sürdüren tüm yoldaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya kadar.”

“KENDİLERİNE TEŞEKKÜR BORÇLUYUM. BİR KEZ DAHA İÇERİDEN GÖZLEM YAPABİLME OLANAĞI BULDUK”

Fincancı; cezaevlerinin koşulları ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

“Özellikle kadın koğuşları, kadınların bulunduğu cezaevlerinde ciddi sıkıntıların yaşadığını biliyoruz. 25 yılla yargılanan kadınlar var içeride. Vatandaş olmayan insanlar bunlar. Avukatları yok, paraları yok. Gereksinimlerini karşılayabilmeleri için özelleştirilmiş ve ticarete araç edilmiş bu cezaevlerinde çalışmak zorundalar. Pek çok insan sağlık sorunu olmasına rağmen hastaneye götürülmekten kaçınıyor. Tecrit ciddi boyuta ulaşmış durumda. İnsanların birbirini görmesi, konuşması engelleniyor. 22-23 yıl geçtikten sonra, yeniden tecrit ortamına dönülmüş durumda. Yıllarca tecritte kalan insanlar var. Kimseyi görmeden, yaşamak zorunda olan insanlar var. Bütün bunları bir biçimde hem tecridi, hem bu koşulların ağırlığını görme olanağı verdiler. Kendilerine teşekkür borçluyum. Bir kez daha içeriden gözlem yapabilme olanağı bulduk.

“O KADAR KOLAY DEĞİL”

Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması yönündeki taleplerin anımsatılması üzerine ise Fincancı, şöyle konuştu:

“TTB’nin kapatılma tehditlerine gelince. Bu o kadar kolay değil. Bir ülkenin hekim örgütünü kapatabilmek, dünya ile ilişkileri tümüyle ortadan kaldırmak demektir. Dünyada evrenselliğin temsilcileriyiz. Hekimler, doğal insan hakları savunucularıdır. Onların hapsedilmesi, meslek örgütlerinin kapatılması söz konusu edilemez. Böyle girişimlerde daha önce de bulundular.

Biz bu ülkede sağlığı yeniden ticaret aracı olarak değil, eşit, adil, anadilinde bir sağlık hizmetinin sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz bu ülkeyi yeniden insanlıktan, yaşamdan yana dönüştüreceğiz.

Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    9350,01%0,41
  • DOLAR

    39,35% 0,37
  • EURO

    45,61% 0,79
  • GRAM ALTIN

    4290,31% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6934,05% -1,15

İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

İMAMOĞLU 'AKIN GÜRLEK' DAVASINDA İKİNCİ KEZ HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI... SAVCI 'SİYASİ YASAK' TALEP ETTİ…

AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECE DEV ZAM GELİYOR!

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NDAN DURUŞMA SONRASI İLK PAYLAŞIM: DAYANIŞMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

ERDOĞAN İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASINA İLİŞKİN İLK KEZ KONUŞTU

NETANYAHU’DAN HAMENEY’E SUİKAST SİNYALİ

'KAYIP LENİN' BULUNDU: ÇOK YAKINDA HALKA SERGİLENECEK

İRAN'DAKİ REJİME KARŞI, PKK VE PEHLEVİ HANEDANI BİR OLDU

İRAN NÜKLEER SİLAH YOLUNDA: İSRAİL'İN KORKTUĞU BAŞINA GELİYOR

DEM PARTİ'DEN ÜÇ AY SONRA İLK KEZ İMAMOĞLU BAŞVURUSU

  • Salı 33.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.7 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Perşembe 36 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2