YEŞİL SOL PARTİ, SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLADI: “BURADAYIZ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Yeşil Sol Parti, seçim beyannamesini düzenledikleri etkinlikle açıkladı. Beyanname tanıtımında “Buradayız birlikte değiştireceğiz” sloganı kullanıldı. Halen süren kapatma davası nedeniyle HDP’liler de 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti listelerinden milletvekil

GÜNDEM 30.03.2023 16:09:27 0
YEŞİL SOL PARTİ, SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLADI: “BURADAYIZ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Yeşil Sol Parti, seçim beyannamesini düzenledikleri etkinlikle açıkladı. Beyanname tanıtımında “Buradayız birlikte değiştireceğiz” sloganı kullanıldı. Halen süren kapatma davası nedeniyle HDP’liler de 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti listelerinden milletvekili seçimine girecek.

HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinin bir kısmının listelerinden seçime gireceği Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim beyannamesini bugün Ankara’da bir otelde düzenlenen etkinlikle açıkladı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri İbrahim Akın ve Çiğdem Kılıçgün Uçar’un okudukları beyannamede yer alan vaatler ana hatlarıyla şöyle:

“KÜRT SORUNUNUN DEMOKRATİK BARIŞÇI ÇÖZÜMÜ”

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının eşiğindeyiz. Yeni yüzyıl, inkâr ve bastırma siyaseti yerine muhataplarla diyalog içinde ve demokratik müzakere yöntemleriyle Kürt sorununun çözüldüğü bir yüzyıl, bir Demokratik Cumhuriyet Yüzyılı olacak. Bunun için birlikteyiz, buradayız! Meclis, diyalog ve çözüm zeminini kurarak, demokratik müzakere yöntemleriyle tüm toplum için geleceğin kazanılmasına önayak olmalıdır. Bu çerçevede, başta anadilinde eğitim hakkı olmak üzere tüm evrensel kimlik haklarının tanınması için gerekli yasal ve anayasal düzenlemelerin yapılması büyük önem taşır. Kürt sorununda demokratik ve barışçı çözüm için temel insan haklarının ve evrensel hukuk ilkelerinin ağır bir ihlali olan tecridin sonlanması elzemdir. Çözüm savaş ve güvenlikçi politikalarda, silah ve çatışma yöntemlerinde değil, diyalog ve müzakerededir. Türkiye’nin en köklü sorunu olan, Cumhuriyetin demokratikleşmesi ile doğrudan bağlantılı ve iç içe geçmiş olan Kürt sorununun demokratik ve barışçı çözümü için gereken sorumluluğu üstlenmeye geliyoruz. Sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek, diyalog yoluyla çözmek temel yaklaşımımızdır.
Demokratik ekonomi ile geniş toplumsal kesimlerin enflasyon, işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, yoksulluk, barınma sorunu gibi acil ihtiyaçlarına çözüm için buradayız! Halkın en acil sorunlarını çözmek için bir ayağı bu toplumda, savaşların, sömürünün olmadığı bir dünya idealine bağlı; diğer ayağı ise gelecek toplumda olan bir ekonomik geçiş programı ile Birlikte Değiştireceğiz.

“KAYYIM REJİMİNE KARŞI HALK İRADESİ”

Siyaseti merkezileştirerek Meclisin iradesini yok sayan ve yerel demokrasiyi kayyım rejimi ile gasp eden AKP-MHP iktidarına karşı Demokratik Cumhuriyet’i inşa edeceğiz. Meclisler, kent konseyleri, platformlar, meslek kuruluşları ve demokratik kitle örgütlenmeleri ile yönetime ve karar süreçlerine katılan halkın iradesiyle demokrasiye ve eşit temsiliyete dayalı yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Halk iradesine ve seçim adaletine ipotek koyan ve bir yönetim biçimi haline gelen kayyım rejimine son vermek için geliyoruz. BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI İLE HERKES İÇIN ADALET Yürütmenin vesayeti altındaki yargı kurumu eliyle siyaseti ve toplumu şekillendiren ve toplumsal, siyasal muhalefeti tasfiye etmeye çalışan AKP-MHP iktidarına karşı bağımsız ve tarafsız yargı için geliyoruz. Temel insan hak ve özgürlükleri ile uluslararası sözleşmelerin gereklerini kabul eden bir hukuk ve adalet sistemi inşa edeceğiz.

“BARIŞÇI DIŞ POLİTİKA”

Dış politikayı diplomasi yerine savaş, şiddet ve askeri anlayışla yürüten iktidar blokuna ve küresel savaş güçlerine karşı barışçı bir dış politika için geliyoruz. Halkları savunmasız kılan, kadınları şiddetin ve sömürünün hedefi haline getiren, ekolojik yıkıma sebep olan ve sermaye odaklarını zenginleştirerek toplumu yoksullaştıran savaş anlayışına dayalı dış politikayı birlikte değiştireceğiz. Ortadoğu’da ve dünyanın her yerinde yaşanan sorunların demokratik ve barışçı çözümü için diplomasi ve müzakereyi esas alacağız. İkinci yüzyılda yerel, bölgesel ve küresel barış için Demokratik Cumhuriyet’i inşa edeceğiz.

“KADINLAR İÇIN ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK”

İktidarların estirdiği faşizme ve erkek egemenliğine karşı örgütlenmeyi ve dayanışmayı büyütmek için geliyoruz. Erkek egemenliğinin benzer biçimlerini farklı gibi sunan erkek ittifaklarına karşı özgürlük, demokrasi, barış ve eşitlik için 3. Yol’da yürüyoruz.

“HERKES İÇİN ADİL YARGILANMA HAKKINI GÜVENCE ALTINA ALACAĞIZ”

Temel hak ve özgürlükleri koruyan, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan uluslararası sözleşmelerin iç hukukta şartsız koşulsuz geçerli olmasını sağlayacağız. Ayrımcı, ırkçı, cinsiyetçi suçların etkin ve etkili soruşturulması ve cezalandırılması için mevzuatta düzenlemeler yapacağız. Ayrımcı yasaları mevzuattan çıkartacağız

“TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ YARGININ GÜVENCELERİNİ OLUŞTURACAĞIZ”

Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve demokratikleşmesi için yasal düzenlemeleri yapacağız. Yürütmenin ve/veya yasamanın yargı üzerindeki tahakkümünü ortadan kaldıracağız. Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nu, Hâkimler Kurulu ve Savcılar Kurulu olarak iki ayrı kurul olarak yeniden yapılandıracağız. Adalet Bakanı’na ve yardımcısına veya parlamenter sistemdeki adıyla müsteşarına ya da herhangi bir yürütme organı yetkilisine bu kurullarda yer vermeyeceğiz.

“ERKEK YARGIYA SON VERECEĞİZ”

Tek adamın hukuksuz bir şekilde bir gece yarısı fermanıyla kaldırdığı İstanbul Sözleşmesi’ne tekrar taraf olunması ve hayata geçirilmesi için gerekli adımları atacağız. Eril hukuk sistemine son vererek kadın özgürlükçü ve cinsiyet eşitlikçi bir hukuk sistemi inşa edeceğiz. Toplumsal cinsiyet kaynaklı suçlarda haksız tahrik indirimi gibi cezasızlığa neden olan uygulamaları mevzuattan kaldıracağız.

“YURTTAŞLARA EŞİTLİK, İNANÇLARA VE KÜLTÜRLERE ÖZGÜRLÜK İÇİN GELİYORUZ”

Halkların toplumsal ve tarihsel dokusuna aykırı tekçi, inkârcı, asimilasyoncu egemenlik sistemine karşı; tüm kimliklerin, anadillerin, kültürlerin, inançların eşitliği ve özgürlüğü için buradayız! Geçmişle yüzleşme, hakikati inşa etme ve eşit yurttaşlık için birlikte değiştireceğiz.

“BURADAYIZ, KADINLARLA DEĞIŞTİRECEĞİZ”

Birleşerek dayanışmamızı büyütüyor, 14 Mayıs’ta tek adam rejimini sonlandırıyoruz. Öfkemizle hesap sormaya, yeni yaşamı kurmaya, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını kadınlarla değiştirmeye geliyoruz. Cinsiyetçiliği, 22 yıllık otoriter yönetiminin temeli yapan ve en fazla kadın cinayetinin yaşandığı dönem olarak tarihe geçen AKP iktidarının cinsiyetçi politikalarına karşı bizim sözleşmemizi, İstanbul Sözleşmesi’ni geri getirmek için biz hazırız!

“HERKESE GÜVENCELI İŞ, GÜVENLİ GELECEK İÇİN GELİYORUZ”

İnsanca yaşanacak, emekliliğe yansıyacak adil bir ücret sistemi getireceğiz. Esnek ve güvencesiz çalışma biçimlerine son vereceğiz. Sigortasız ve sendikasız çalıştırmayı önleyecek; kayıt dışı ekonominin önüne geçeceğiz. Özel istihdam bürolarını kapatacak ve kiralık işçi uygulamalarına son vereceğiz.

“ÇOCUKLARIN İŞÇİLİĞİNE SON VERMEYE, GENÇ İŞÇİLERİ DESTEKLEMEYE GELİYORUZ”

Çocukların yoğun olarak çalıştırıldığı tarım, sanayi ve hizmet sektörü gibi alanlarda sivil denetimlerin de yer aldığı izleme mekanizmalarını kuracağız ve çocukların işçileştirilmesine son vereceğiz.
erdirilinceye kadar üretimi durduracağız.

“SENDIKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN GELİYORUZ”

İşçilerin, kamu çalışanlarının ve çalışmayla ilişkili olan herkesin (işsizlerin, emeklilerin, öğrencilerin, çiftçilerin, ev eksenli çalışanların, ücretli-ücretsiz ev işçilerinin) grevli ve toplu sözleşmeli sendikal örgütlenme haklarını güvence altına alacağız.

“TARIMDA NEOLİBERAL DÖNÜŞÜMÜ DURDURMAK İÇİN BURADAYIZ, BİRLİKTE DEĞIŞTİRECEĞİZ”

Kâr ve rant yerine toplumsal faydayı esas alan, üretici ve tüketicinin karşılıklı ilişkisi üzerine temellenen, gıda egemenliği, gıda güvenliği ve gıda güvencesi çerçevesinde halkın yeterli, ucuz ve nitelikli gıdaya erişimine dayanan, ekolojist, cinsiyet eşitliğini esas alan, demokratik planlamacı ve kendi kendine yeten tarımsal üretim için geliyoruz…

“SOSYAL ADALET VE EŞİTLİK İÇİN GELİYORUZ”

Ücretlilerin vergi dilimlerinin değişmesi ve bu dilimdeki tutarların düşük olarak belirlenmesi nedeniyle uğradığı gelir kaybını telafi edecek çalışmalar yapacağız. Tüm toplumun ihtiyaca göre yararlanabilmesi ve üretici güç olabilmesi için üretim ve tüketim kooperatifleri kuracağız ve/veya bu kooperatifleri destekleyeceğiz.

“EMEKLİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE GELİYORUZ”

Aylık bağlama oranlarını arttıracağız. En düşük emekli aylığını asgari ücret düzeyine yükselteceğiz. Emeklilerin sendikal örgütlenmesi önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Emeklilik yaşını düşüreceğiz. Kısmi zamanlı çalışanlar için emeklilik koşullarını kolaylaştıracağız.

“ÖZGÜRLÜKÇÜ EĞİTİM İÇİN BURADAYIZ, BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Tüm kimliklerin, kültürlerin, inançların, anadillerin özgür ve eşit olacağı, kimsenin dışlanmış veya ötekileştirilmiş hissetmeyeceği bir eğitim anlayışını ve sistemini inşa etmek için geliyoruz!

“KAMUSAL VE NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ İÇİN BURADAYIZ, BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Toplumun sağlığını ekonomik ve ekolojik krizlerden, savaştan ve iktidarın felakete dönüştürdüğü doğal afetlerden korumak için geliyoruz. Halk sağlığını korumak ve sağlık hizmetlerini ülkede yaşayan herkesin ulaşabileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği hale getirmek için biz hazırız, birlikte 63 değiştireceğiz!

“EKOLOJİK TOPLUMU İNŞA ETMEK İÇİN BURADAYIZ, BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Ülke kaynaklarını ranta ve savaşa harcayan, bilimsel ve teknik hazırlığı yok sayan, gerekli ve yeterli önlemleri almayarak afetleri felakete dönüştüren AKP-MHP iktidarına son vermek ve yaşamın her alanında ekolojik toplumu savunmak için buradayız!

“BARIŞÇI BİR DIŞ POLİTİKA IÇIN BİRLİKTE DEĞIŞTİRECEĞIZ”

Devletlerarası ilişkilerde insan haklarını yok sayan siyasete karşı halkların kazanımlarını esas alan dış politika için geliyoruz. İktidarın savaş ve çatışma politikalarına son vererek diplomasi ve müzakereye dayalı barışçı dış politikayı birlikte inşa edeceğiz.

“GÖÇMEN VE MÜLTECİLERIN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Mülteci ve göçmenlere yönelik ırkçılıkla mücadele ederek, ülkede yaşayan her- 74 kesin insanca yaşam hakkını savunmak, eşit ve birlikte yaşamı güvence altına almak için buradayız! Göçmen ve mültecileri hedefleyen ve bir insanlık suçu olan ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını körükleyen anlayışlara karşı, bu topraklarda yaşayan herkesin haklarını savunmak için Birlikte Değiştireceğiz.”


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10689,95%0,44
  • DOLAR

    32,21% 0,02
  • EURO

    35,04% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2527,71% 1,09
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

KİRADA YÜZDE 25 SINIRI KALKIYOR

DEMİRTAŞ: BANA CEZA VERİLDİ DİYE ‘BENDEN SONRASI TUFAN’ DEMEM

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1 ayda 2 bin 830 olaya müdahale etti

İran'da Reisi ve Abdullahiyan'ın ölümünün ardından 5 günlük resmi yas ilan edildi

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanı Fidan: "İran halkının başı sağ olsun"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ’Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"

Yankı Bağcıoğlu'ndan OYAK'a: "2023 yılı nema oranının gerçek enflasyon rakamlarını yansıtacak şekilde belirlenmesi gerekmektedir"

Sur Belediyesi: "Kayyımın bıraktığı borçlar nedeniyle maaş ödemelerinde problem yaşıyoruz"

İran Dışişleri Bakanlığı'na, Bakan Yardımcısı Ali Bagheri Kani getirildi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ''GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ''

BEŞİKTAŞ, SAHASINDA HATAYSPOR İLE 2-2 BERABERE KALDI

ESKİ BAKAN ZİYA SELÇUK YÜKSELİŞ KOLEJİNDE

AHBAP HATAY'DA GENÇLİK MERKEZİ YAPTIRIYOR

TÜRKER ATEŞ: "TASARRUFUN FATURASINI YEREL BASINA ÖDETMEYİN"

İZMİR'DE EMEKLİLERDEN BAKAN IŞIKHAN'A "YENİ HİZMET MODELİ' TEPKİSİ

ÖZEL:ATILAN O İLK ADIMIN İZİNDEN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 3 EMNİYET GÖREVLİSİ İFADE VERMEK İÇİN ANKARA ADLİYESİ'NDE

ANITKABİR'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ...

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL GENÇLERLE ANITKABİR’E YÜRÜYOR

İMAMOĞLU:BİZE YÜKLENEN SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ

'AYHAN BORA KAPLAN' KRİZİNİN ARDINDAN ANKARA EMNİYETİ’NE YENİ ATAMA

MEMLEKET PARTİSİ, "GENEL MERKEZ KAPANDI" İDDİALARINI YALANLADI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A:MADEM ATAMAYACAKTIN BU 1 MİLYON GÜNAHSIZI NİYE OKUTTUN?

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

BAHÇELİ, KOBANİ DAVASI'NDA VERİLEN CEZALARI ELEŞTİRENLERİ HEDEF ALDI

MEB: 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR 20-31 MAYIS ARASINDA

KILIÇDAROĞLU:DEMİRTAŞ,DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI' MASKESİYLE TUTSAK EDİLMİŞTİR...

SAVCILIK, ANKARA 22. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NİN KOBANİ DAVASI'NDA VERDİĞİ TAHLİYE KARARLARINA İTİRAZ ETTİ

Yükleniyor


KİRADA YÜZDE 25 SINIRI KALKIYOR

DEMİRTAŞ: BANA CEZA VERİLDİ DİYE ‘BENDEN SONRASI TUFAN’ DEMEM

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 1 ayda 2 bin 830 olaya müdahale etti

İran'da Reisi ve Abdullahiyan'ın ölümünün ardından 5 günlük resmi yas ilan edildi

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanı Fidan: "İran halkının başı sağ olsun"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ’Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"

  • Pazartesi 30.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 17.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16