AK PARTİ’NİN ANLATTIĞI GİBİ MİYDİ?
Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, emekçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gözler önüne serdi.
Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, emekçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gözler önüne serdi.
Atay, AKP koltuklarına dönerek sorduğu “Peki, acaba emekçiler açısından her şey AKP’nin anlattığı gibi miydi?” ifadesiyle emekçilerin bakış açısını değerlendirdi. Rabia Naz’ın ailesi ile olayı araştıran gazetecilere yönelik baskıları ve son dönemlerde artan toplu intiharları da masaya yatıran Atay, “Bir halkın varlık sebebi nedir? Holdinglerinizi her geçen gün biraz daha zengin etmek mi? Her gün biraz daha yoksullaşan, her dediğinize ‘Tamam, ağam’ deyip kendinize yeni uçaklar, araba konvoyları ya da yeni saraylar yaptırmanızı izlemek zorunda kalmak mı? Yaratılan korku devleti yüzünden, bir kenarda başına gelecekleri beklemek zorunda kalmak mı?” ifadesini kaydetti.
ATAY, MECLİS’TE TOPLU İNTİHARLAR KONUSUNU DA ELE ALDI
Türkiye’deki emekçilerin ekonomik sıkıntılarını ele alan TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay “Peki, henüz iktidarının 5’inci yılında, geçinemediğini dönemin başbakanına söyleyen çiftçinin durumu nedir? ‘Ananı da al git, artistlik yapma’ cevabıdır. Kanser ilacını alamadığını Bakan’a ulaşarak söyleyebilen Dilek’in durumu nedir? Cebine sıkıştırılan 3 kuruş paradır ve karşılığında verdiği ‘Siz, çaresizliği hiç tatmamışsınız’ lafıdır. Peki, ya, ısınabilsinler diye çocuklarına saç kurutma makinasını açıp, öbür odada intihar etmek zorunda kalan anne ya da pantolon alamadığı için canına kıymak zorunda kalan baba için durum nedir? Meclis’in, belediyelerin önünde kendini ateşe verenlerin, Meclis çatısına çıkıp, iş bulamadıkları için intihara yeltenenlerin durumu nedir? Şu an onlarca fabrika, atölye, belediyeler önünde eylem yapan, halkları için şehirden şehre yürüyen ve zorbalıkla karşılaşan işçiler ya da hakları gasp edilen EYT’liler için durum nedir? Bütün bunlar sizin söz ettiğiniz refahın, büyümenin neresinde duruyorlar?” sözlerinde bulundu.
AKP’nin toplumun psikolojisiyle oynadığını ve ülkenin sosyolojisini bozduğunu belirten Barış Atay,“Ne kadar maaş aldıkları tartışıldı. Hatta bir tanesinin 800 lira geçim desteği aldığı tartışıldı! 800 lira arkadaşlar! 800 lira alan bir kişi, haşa, nasıl intihara yeltenebilir mi ya, böyle bir şey mümkün mü Türkiye’de (!) Cumhurbaşkanı Yardımcısı aynı gün çıktı, ‘Yoksulluktan ölmediler’ dedi. Bütün aileyi araştırmış, bitirmiş. Aynı hafta Antalya’da bir aile, ailecek intihar etti. Boğaziçi Köprüsü’nden bir yurttaş kendisini attı.” değerlendirmesini yaptı.
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
İlgili Haberler
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI
“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi
ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE
“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
Yükleniyor
ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI
AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ
BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK
AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!
GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!
- Pazar 13.2 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.7 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu




