Tarih: 04.03.2020 15:36

YUNAN POLİSİ MÜLTECİLERE ATEŞ AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

Edirne Valisi Ekrem Canalp konuya ilişkin açıklama yaptı. Canalp, Yunanistan polis ve sınır birliklerinden plastik ve gerçek mermi atıldığını ifade etti. 

Pazarkule Sınır Kapısı çevresinden sınırı geçmek isteyenlere Yunan güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu bir kişi öldü beş kişi de yaralandı. Edirne Valisi Ekrem Canalp konuya ilişkin açıklama yaptı. Canalp, Yunanistan polis ve sınır birliklerinden plastik ve gerçek mermi atıldığını ifade etti. 

Edirne Valisi Ekrem Canalp 'Kastanies Sınır Kapısı ile Pazarkule Sınır Kapımız arasındaki bölgede bulunan göçmenlere Yunanistan polis ve sınır birliklerince ses, sis, gaz bombaları, plastik mermi ve gerçek mermiler kullanılarak ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucunda göçmenlerden 3’ü ayağından, 1’i kasık bölgesinden, 1’i kafasından ve 1’i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi sonucu toplam 6 erkek şahıs yaralanmıştır.

Göğüs bölgesinden yaralanan şu an için kimliği tespit edilemeyen erkek şahıs olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir' açıklamasında bulundu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —