YSK’dan red kararı

YSK’dan red kararı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 24 Haziran 27. Dönem milletvekilliği Hatay’da seçim sonuçlarına itiraz ederek hukuk mücadelesini taşıdığı YSK Yüksek Seçim Kurulundan red karar çıktığı bildirildi.

Hatay’da Milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin iki vekil çıkardığı yönündeki itirazını İbrahim Gül ile Parti Genel Merkezi Avukatlarının itirazları üzerine bazı ilçelerde sandıklar açıldı, ancak il seçim kurulu, kararını Ak Parti’ni aldığı oylar sonucu beş milletvekili çıkardığına hükmetmesi üzerine itiraz bu kez YSK’ya taşındı.  

Başkentte Genel Başkanları Devlet Bahçeli ile de görüşen MHP Hatay Milletvekili adayı İbrahim Gül bugün sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şunları kaydetti: “Kıymetli Hataylı hemşerilerim. 24 Haziran seçim sonuçlarında uğradığımız haksızlığın telafisi için müracaat ettiğimiz YSK itirazımızı görüşerek oy çokluğu ile red etmiştir. Seçim sürecinde özel hüsnü kabul gördüğümüz, evlerine, iş yerlerine, gönüllerine misafir edilme onurunu yaşadığımız, dualarını almayı başardığımız, Hatay halkına, Yol arkadaşlarımıza, Gönül ehli insa

nlarımıza, Yüksek değerlerde buluşmaya ahd etmiş, her bireyimize, Yürekli, Vicdanlı, Vefalı, Asil duruşlu, Gönlü ve yüzü güzel yiğitlerine, Yüreğini bize adayanlara, Dava arkadaşlarıma, Temsil ve ifade ettiğimiz davamız için gayret sarf edip, destek veren inanmışlara, Önce Hatay ve sonra yine Hatay için dualarını eksik etmeyenlere şükranlarımı sunuyorum ve sonsuz teşekkürler ediyorum. Haksızlığa uğramak, haksızlık etmekten evladır…”