YOLUMUZ AÇIKTIR, MUTLAKA BAŞARACAĞIZ

YOLUMUZ AÇIKTIR, MUTLAKA BAŞARACAĞIZ

HDP  iskenderun eş başkanı Nevzat Güzel:Kocaeli Milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, iktidarın siyasi hesapları ve hukukun çiğnenmesiyle vekilliğinin düşürüldüğü gün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı partimiz hakkında

Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilimizin vekilliğinin düşürülmesini hukuk ile açıklamak ve  hukuk üzerinden konuşmak saçmalıktır. Bu apaçık siyasi bir operasyondur. Bu demokrasiye darbe operasyonunun yeni bir adımıdır. Bu halkın iradesine saldırıdır.
Demokrasiden yana olan adalet isteyen huzurlu bir gelecek arzulayan bütün çevrelere, Türkiye’de yaşayan bütün insanlara çağrımızdır. Gelin bu yolu birlikte yürüyelim. Zulme, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı mücadeleyi büyütelim. Halkın temsilcileri boyun eğmez. Biz halkız o yüzden boyun eğmeyiz. Saldırılar da bizi tüketmez. Tam tersine çoğalarak gideriz. Ömer Faruk Gergerlioğlu vekilimiz gibi daha önce bu operasyonlara hedef olan bütün diğer vekillerimiz bizim onurumuzdur
Yolumuz açıktır, mutlaka başaracağız.
Kesinlikle sizin bu hukuksuz kararlarınız karşısında boyun eğmeyeceğiz. Kesinlikle bu aldığınız kararlara evet demeyeceğiz, kabullenmeyeceğiz. Hem ulusal hem de uluslararası alanda buna karşı hukuk ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz Anayasanın dokunulmazlık maddesine uymak zorundasınız. Siz halkın iradesine, halkın seçimlerde oy kullanarak seçtiği vekillere istediğiniz gibi şekil veremezsiniz. İstediğiniz gibi onları susturamazsınız, istediğiniz gibi konuşmalarını, biat ve itaat etmelerini sağlayamazsınız. Bunu yargıya söylüyoruz. Bu hukuksuzluklarınız karşısında asla boyun eğmeyeceğiz.
Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir.  HDP, sadece bir parti değil aynı zamanda bir fikirdir. Bu fikir etrafında milyonlarca insan kenetlenmiş durumdadır. Milyonlarca insan siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkacaktır. 
Tüm demokrasi güçlerini, toplumsal ve siyasal muhalefeti ve halkımızı bu siyasi darbeye, hukukun ve demokrasinin açıkça tasfiye edilmesine karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.
Kamuoyu şunu bilsin ki biz HDP olarak bu zulümlere ne ilk kez uğradık ne son olacak. Ama bu zulümleri bitirmek için mücadeleyi hiç bitirmeyeceğiz. İnsan hakları ihlallerine karşı yoğun bir mücadele vereceğiz. Kürt meselesinde adil bir çözümün sağlanması için canla başla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizi cezalandırdıklarını sanıyorlar ama şunu unutuyorlar. Bizler bu toprakların umuduyuz. Bizler bu topraklarda barışın teminatıyız ve mücadeleye halkımız için tüm halklar için mücadeleye devam edeceğiz. Yaşamak direnmektir. Berxwedan Jiyan e. Yaşasın halkların kardeşliği, bijî biratiya gelan.
Sahip olduğumuz tarihsel mücadele geleneğiyle bu karanlık süreci atlatacağız. İnançlıyız ve kararlıyız. Mutlaka, ama mutlaka kazanacağız.