Tarih: 16.12.2019 15:17

YOLSUZLUK VARSA HODRİ MEYDAN!

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Refik Eryılmaz’ın açıklamalarının ardından eski başkan Mithat Nehir suskunluğunu bozdu. Eski başkan Mithat Nehir açıklamalarında, “Planda yeni yönetim tarafından yapılan erişebildiğim değişiklikler röportajımızın sonunda yayınlanmıştır.

Plan ile ilgili değişiklikleri inceleyerek yasal itiraz süresini (18 Aralık) kaçırmayınız. Hazırladığımız ve uzun bir süre emek verdiğimiz imar planında Sayın Refik Eryılmaz tarafından yapılan değişiklikleri tespit ettikçe saygıdeğer halkımla paylaşmaya devam edeceğim... Şu andaki belediye binamızın yeri bizim planda Belediye Hizmet Alanı olarak yer almışken, müdahale sonucu 5 katlı ticari alana (yani AVM vs.) dönüştürülmüştür.

Son belediye meclis toplantısında belediye başkanı sayın Refik Eryılmaz yine bizim dönemi diline dolamış. 'Bağımsız denetçilere hazırlattığı raporda yolsuzluk tespit ettiğini açıklamış. Ben diyorum ki yolsuzluk varsa hodri meydan, bunun sonuçlarına katlanmaya hazırım. Ancak yolsuzluk yoksa sen iftiracı olmanın sonuçlarına katlanmaya hazır olmalısın.” dedi.  

ESAS SORUN SAHİLDEKİ RANT 

Nehir açıklamalarının devamında, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, seçimlerden sadece 1 ay sonra mali tabloyu ve abartılı harcamaları tespit edip kamuoyu ile paylaştı.Yani 5 milyon nüfuslu bir şehrin belediyesi meclis azınlığına rağmen, 1 ayda gerekli bütün ekonomik tespitleri yaptı, makul olmayan harcamaları kamuoyu ile paylaştı.

Keza 20 milyon nüfuslu İstanbul'un Büyükşehir Belediyesi de meclis azınlığına rağmen, seçimlerden sadece 1 ay sonra gerekli tespitleri yaptı ve sonuçlarını bütün Türkiye ile paylaştı. 125 bin nüfuslu Samandağ belediyesi ise ancak 8 ayda tespit yapabilmiş.Para ödediği kişilere bir rapor hazırlatmış ve yolsuzluk yapıldığını iddia etmiş. Ne yani parasıyla rapor hazırlayan kişiler senin istemediğin şeyleri mi yazacaktı?

Buradaki esas sorun bence şudur; Deniz sahilini bir kaç holdinge peşkeş çekmek istediği ortaya çıkınca gündemi değiştirmek için 8 ay sonra böyle bir iddiayı ortaya atmıştır. Revize imar planını korsan bir şekilde değiştirip yüzlerce mağduriyet yaratan Eryılmaz, halkın kabaran öfkesini, gündemi değiştirerek kontrol etmeyi denemiştir. Sayın Eryılmaz'a sesleniyorum, eğer herhangi bir hizmet yapmayı düşünüyorsan hizmetlere odaklanma zamanın gelmiştir.

İNSANLAR HİZMET BEKLİYOR

İnsanlar değiştirilen revize imar planı ile yarattığın mağduriyetleri gidermeni bekliyor. Haksız ve hukuksuz bir şekilde, evlerini, ekmek teknelerini yıktığın kişilerin ahı senin yakanı bırakmayacak. İnsanlar revize imar planı ile verdikleri dilekçeleri ulaştıracağına inanmıyor. İnsanlar, emekleriyle geçinenlerin gururuyla oynamaktan vazgeçmeni bekliyor.
Her zaman dediğim gibi istediğin televizyon programında seninle, benim dönemle ilgili her şeyi tartışmaya hazırım. Halka doğruları ve gerçekleri söylemekten hiç bir zaman vazgeçemeyeceğim. Kamuoyuna saygıyla arz ederim” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —