Tarih: 24.02.2020 15:39

YOLSUZLUK TAPELERİ İSPATLANMIŞTIR

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Kartal Anadolu Adliyesinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı tazminat davasında mahkemeye sunduğu ve 'sıfırlama tapeleri'nin delil olarak gösterildiği cevap dilekçesi nedeniyle yargılandığı davanın duruşmasına katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Grup Başkanvekili Muharrem Erkek, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında olduğu çok sayıda partili Kartal Anadolu Adliyesi'ne gelerek Çelik'e destek verdi. 

Kartal Anadolu Adliyesi önünde duruşma sonra açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı: 

'Benimle ilgili açılan dava tamamen sayın genel başkanım aleyhine açılan davalarda, tapeleri sunmam nedeniyle hakkımda ceza davası açıldı bugün. Ben de yasanın bana vermiş olduğu yetki çerçevesinde sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayın Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu 6 tane ses kaydı, ve yine sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dönemin TOKİ başkanı Haluk Karabel ile yapmış olduğu toplamda 7 adet tape kaydıyla ilgili bilirkişi incelemesi aldım. Aldığımız bilirkişi raporu net bir şekilde şunu söylüyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın o tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir biçimde montaj olmadığını açığa çıkarmış olduk. Eğer Japonya’da olmuş olsaydık harakiri denen işlem sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerine getirilirdi diye ifade edeceğim. Yer yerinden oynar mı oynamaz mı değerlendirmesini siz yapın. Yolsuzluk özelindeki sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları bugün itibarıyla ispatlanmıştır.'

Gazetecinin 'Bilirkişi raporunu nereden aldınız sorusu üzerine Çelik, şu yanıtı verdi:

'Uluslararası kuruluşlardan aldık bunu. Alanında yetkin, uzman, saygınlığı olan bir kuruluştan aldık. Ve o kuruluştan aldığımız raporu şu an sunacağız sizlere. Eğer bununla ilgili değerlendirme yapma şansına sahip olursanız göreceksiniz ki Recep Tayyip Erdoğan asla ama asla o sıfırlama tapelerinin doğru olmadığını söyleyemeyecektir.'

Çelik, sosyal medya hesabında ise, 'Bundan böyle Erdoğan, 'sıfırlama tapelerinin', '10 Milyon Doları sakın alma, ne söz verdilerse o, kucağa oturacaklar' tapesinin, 'kupon arazi tapesinin' doğru olmadığını, montaj olduğunu söyleyemeyecek. Bu ses kayıtlarının tamamının doğru ve gerçek olduğunu ispatladık' ifadelerine yer verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —