‘YOLSUZLUĞU BELGELEYEN GENEL MÜDÜR İSTİFAYA ZORLANDI’ İDDİASI!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı arıtma tesislerinde milyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığı ve yolsuzluğu belgelendiren TURAŞ Genel Müdürü Tayhan Şimşek’in raporunun dikkate alınmayarak istifaya zorlandığı öne sürüldü...

GÜNDEM 12.04.2023 11:33:00 0
‘YOLSUZLUĞU BELGELEYEN GENEL MÜDÜR İSTİFAYA ZORLANDI’ İDDİASI!

Kamunun zarara uğratıldığı tesislerde müdürlerin ise açıklanamaz şekilde zengin olduğu iddia edildi.Kültür ve Turizm Bakanlığı, 1992 yılında tatil bölgelerindeki plajları ve arıtma tesislerini işletmek için Turaş Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi’ni kurdu. Bakanlığın ‘Turaş’ isimli şirketinin Antalya Serik’te Boğazkent ile Serik, Alanya’da Türkler ve Muğla Ortaca Sarıgerme Arıtma Tesisi isimli dört arıtma tesisi bulunuyor.

Bu arıtma tesislerinde yüzlerce odalı lüks otellerin de atık suları ve kanalizasyonları arıtılıyor. Bakanlık bu işlem için otellerden oda başı aylık 10-20 dolar arasında bir ücret alıyor. Bir turizm sezonunda 5 yıldızlı bir otelden bakanlığın 1,5 milyon TL ile 2 milyon TL arasında gelir sağladığı ifade ediliyor. Bu para “sadece atık suların arıtılması işlemi için” bakanlığa ödeniyor.

Turizm bölgesinde bu şekilde milyonlarca liralık bir para yönetiliyor. Fakat devletin kasasına girmesi gereken bu milyonlarca liralık arıtma tesislerinin bir vurgun düzeni kurulduğu ortaya çıktı.

YOLSUZLUĞU BELGELEDİ İSTİFAYA ZORLANDI
Ağustos 2022 tarihinde ise Turaş Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi’ne genel müdür olarak atanan Tayhan Şimşek, şirket, plajlar ve artıma tesislerindeki yolsuzlukları ortaya çıkarıp bir rapor hazırladı. Devletin parasının nasıl çalındığını ve devletin nasıl soyulduğu belgeleriyle ortaya koyan Şimşek, hazırladığı raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim etti.
Ancak bu raporun ardından baskı gören Genel Müdür Şimşek sadece 5 ay görevde kalabildi. Baskı gören Şimşek 24 Aralık 2022 tarihinde istifa ederek görevinden ayrılmak zorunda kaldı.Hazırladığı rapor ise hâlâ Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratlarının önünde duruyor.

MÜDÜR ANİDEN ZENGİNLEŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratlarının işlem yapmadığı raporda yer alan dosyada arıtma tesislerinde imza atılan yolsuzluklar şöyle sıralanıyor:
“Antalya Serik’teki Boğazkent Arıtma Tesisi’nin, arıtma işleminden geriye kalan çamuru yakma ve taşıma işi ihalesiz olarak M. firmasına verildi. Bu arıtma tesisinin müdürü Mayıs 2022 ile Ağustos 2022 arasında ani zenginleşme yaşadı. Bahsedilen 4 aylık zamanda diliminde, Arıtma tesisinin müdürü Muğla Dalaman’da bir ve Antalya Serik’te iki arsa olmak üzere toplam değeri yaklaşık 2,7 milyon TL olan üç ayrı arsa satın aldı. Raporu hazırlayan Şimşek, arıtma tesisi müdürünün bu ani zenginleşmesini mantıklı bir şekilde açıklayamadığını ifade etti.

TESİS BEDAVAYA VERİLDİ

Serik Arıtma Tesisi, T. Çevre isimli bir şirkete 10 yıllığına “Sadece tesiste üretilecek elektriğin aylık cirosunun sadece yüzde 15’i Turaş’a ödemek” koşulu ile kiraya verildi. Tesisin kiraya verildiği T. Çevre Şirketi satın aldığı malzeme ve faturaları Turaş A.Ş.’ye kestirildi ve ödendi. En son elektrik abone bedeli de Turaş A.Ş.’ye kestirildi. Ayrıca bu şirket tesisi geç devreye aldı. Tesiste bir makine mühendisi ve elektrik elektronik mühendisi ile inceleme yapılarak bağımsız rapor hazırlanması gerekmektedir.

MİLYONLARCA TL ZARAR

T. Çevre Şirketi, Serik Arıtma Tesisi’ni geç devreye aldığı için Turaş A.Ş.’nin zararı yaklaşık 3 ile 4 milyon TL arasındadır. Firma kendisi yapması gereken çamur taşıma ve yakma işini de Turaş AŞ’ye yaptırdı. Bu kamu zararına kim bilerek göz yumduysa hukuken sorumludur.

Belek ve Kadriye Halk Plajlılarında B. İnşaat’a geçici kabul işleminden sonra Kamu İhale Kanunu’na aykırı olarak 3 milyon ile 5 milyon TL arasında ödeme yapılmaya çalışıldı. Geçici kabulden sonra iş artırımı suçtur. Geçici kabulden sonra herhangi bir iş artışı yapılması mümkün değildir.
Ayrıca bakanlığın bünyesin de bulunan plajlar da sahte, lisanssız bilgisayar programı satın alınmış ve pos programı olarak kullanılmış, buna kimler nasıl izin verdi hiç mi sorgulanmadı bu konu, kimler bu işten büyük çıkar elde etti”

“BAZI İNSANLARIN AYAKLARINA BASTIĞIM İÇİN UZAKLAŞTIRILDIM”

Skandallarla dolu raporu hazırlayan ve görevinden istifa etmek zorunda kaldığını ifade eden Tayhan Şimşek, “Basın da yer alan raporu ben hazırladım. Raporun basına sızması ayrıca manidar. Birçok yolsuzluğu ortaya çıkardım. Ödüllendirilmem gerekirken bazı insanların ayağına basmam nedeniyle görevimden uzaklaştırıldım. Habere konu olan raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişlerine teslim ettim. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde kendisinin de daha detaylı bir açıklama yapacağım ” diye konuştu.

 

  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

TRUMP: İRAN VE İSRAİL BİR ANLAŞMA YAPMALI VE YAPACAKLAR

ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

Yükleniyor


ÇATIŞMALARDA 3. GÜN: İSRAİL, İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİĞİNİ AÇIKLADI

ÖZGÜR ÖZEL: DELEGENİN DE ÜYENİN DE BİZE OY VEREN HERKESİN DE İRADESİNE SAHİP ÇIKARIM…

İRAN-İSRAİL ÇATIŞMASI: İSRAİL'DEKİ WEİZMANN BİLİM ENSTİTÜSÜ'NDE BÜYÜK HASAR

BAKAN URALOĞLU: BOĞAZ GEÇİŞ ÜCRETİ YÜZDE 15 ARTIRILACAK

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2