Tarih: 22.09.2020 22:49

YEŞİLDAL;YEŞİL ALANLAR GETİRİM ALANI MI OLUYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Yeşildal, Esentepe Mahallesi’nde Zirem'in bitişiğinde bulunan yeşil alanın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kararıyla petrol istasyonu yapılacağını iddia etti... Vatandaşlar, bu bölgelerin yeşil alan yapılmasını ve halkın kullanımına sunulmasını istiyor. Yeşil alan olması istenen bölgelerin rant alanı haline döndürülmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerden çağrılarına kulak vermelerini istiyor…

VATANDAŞLAR KONUYA TEPKİ GÖSTERDİ
 Vatandaşlar, eski HATSU binasının olduğu alan ile Esentepe Mahallesi'nde yokuşun bittiği noktadaki yeşil alanın petrol istasyonu yapılacağı söylentilerine karşı yetkililerden açıklama bekliyor. Özellikle Esentepe'de ve Altınçay Mahallesi'nde bulunan bu bölgelerin vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerler olduğu biliniyor. Bu yoğunluğa rağmen, yetkililerin bu bölgelerde petrol istasyonu açılmasına izin vermelerinin katliama davetiye çıkarmak olarak nitelendiriliyor. Vatandaşlar, bu bölgelerin yeşil alan yapılmasını ve halkın kullanımına sunulmasını istiyor. Yeşil alan olması istenen bölgelerin rant alanı haline döndürülmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerden çağrılarına kulak vermelerini istiyor.
VATANDAŞLAR YEŞİL ALAN İSTİYOR
  Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, 'Gelişmiş ülkelerde bu tür tehlike arz eden işletmeler şehir dışına çıkartılıyor. Ancak Antakya'da ise her boş alan rant alanı haline çevrilmek isteniyor. Esentepe ve Altınçay Mahalleleri yoğun nüfuslu ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgeler. Buralara petrol istasyonu açmak trafiği daha da arttırmak ve felç etmek demektir. Ayrıca herhangi bir patlama durumunda binlerce insanın ölümüne neden olunabilir. Bu sebeple şehrin yetkililerinden buraların petrol istasyonu olması yerine yeşil alan olarak halkın kullanımına sunulması gerekir. Yetkililer sesimizi duysun' ifadelerini kullandılar. 
Vatandaşlar, asılsız söylentilerin önüne geçilmesi amacıyla yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —