ÖZÇELİK-İŞ GENEL MERKEZ BİNASI AÇILDI

Özçelik-İş’in Ankara Çukurambar’da 1 yılda tamamlanan yeni genel merkez binası, tüm teşkilatın ve çok sayıda davetlinin katılımıyla hizmete açıldı.

YEREL 19.06.2019 16:46:06 0
ÖZÇELİK-İŞ GENEL MERKEZ BİNASI AÇILDI

Açılışa Özçelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Meclis Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Fuat Gürel, TBMM Eski İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Toruntay, Mehmet Şahin ve Genel Sekreteri Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun, Recep Akyel ve Ferhan Öner, Hak-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin yanı sıra, sendikal camiadan, siyaset ve iş dünyasından birçok isim ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen tüm teşkilatlar katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Genel Başkan Yunus Değirmenci, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni Genel Merkez binamızın başta üyelerimiz olmak üzere tüm teşkilatımıza, Hak-İş’imize ve Türk emek hareketine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.Özçelik-İş’in hizmet zincirine yeni ve büyük bir halka daha eklendiğini kaydeden Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz bu yola leke değil, iz bırakmak için çıktık. Bu izi de emekçilerin gönlüne bırakmaya yemin ettik. Yıkan değil, yapan olmak için, gök kubbenin altında hoş bir seda bırakmak için kolları sıvadık. “Nasıl daha çok hizmet üretiriz” derdiyle bugün bu çatının altına girdik. Kerametin bizden değil, Allah’tan olduğu düsturuyla, emekçilerin gölgesinde serinleyeceği, bu yiğitler ocağını inşa ettik. “Acaba bir dua alır mıyız” beklentisiyle kolay olanı değil, zoru seçtik. Bugün zoru başarmış olmanın gururunu, Özçelik-İş’i önümüzdeki 100 yılını garanti altına alan bir yapıya kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 Bu bina öyle kolay dikilmedi. Bu binayı inşa etmek için; Önce İSDEMİR’deki huzuru inşa ettik, sevinç gözyaşları döktürdük. Sonra KARDEMİR’de kardeşliğimizi yıkılmaz bağlarla güçlendirdik. Ardından Türk Hava Yolları Teknik’te aidiyet duygusunu, üyelerimizin damarlarına kadar hissettirdik. Velhasıl, İstanbul’dan Kayseri’ye, Karabük’ten İskenderun’a, Adana’dan Seydişehir’e, Gebze’den Sivas’a, Bursa’dan Kocaeli’ye, Sakarya’dan Çorlu’ya, Osmaniye’den Malatya’ya, Konya’dan Eskişehir’e kadar önce gönülleri yaptık, sonra da güzellikleri inşa ettik. İşte bugünkü yaşadığımız bu tablo da, huzur ve kardeşliğimizin meyvesi olarak, ortaya çıkmıştır.

“Kaynakların doğru, yerinde ve verimli kullanımı sayesinde, Özçelik-İş’imize yakışır bir genel merkez binasını üyelerimize kazandırdık. 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamladığımız tüm detayların hayata geçirildiği 4 bin 650 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Ortaya çıkan bu eseri, Elhamdülillah sıfır borçlanmayla, sadece kendi öz kaynaklarımızı kullanarak inşa ettik. Ankara’nın en gözde semtlerinden olan Çukurambar gibi değeri paha biçilemez bir mevkide böylesi bir binayı Özçelik-İş Sendikası üyelerine ve metal işçilerine hediye etmenin haklı gururunu, onurunu yaşatan Yüce Allah’a şükürler olsun. Bu eserin ortaya çıkmasını, başkanlığını yaptığım genel yönetim kuruluna nasip eden Allah’a Şükürler olsun.”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Meclis Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin ise yaptığı konuşmada “Aslan yattığı yerden belli olur” diye bir atasözümüz var. Bu binayı görünce hafızamızdan geçen tespit şudur. Demek ki Özçelik-İş Sendikası böyle bir binada faaliyet gösterecek seviyeye ve güce ulaşmıştır” ifadelerini kullandı. Özçelik-İş Sendikası’nın, Karabük’ten yola çıktığını hatırlatan Şahin, “Sendikamız, yakın bir geçmişte önemli sıkıntılar da yaşadı. Maddi ve manevi kayıpları oldu. Ama bütün bunları birlik beraberlik içerisinde, iyi bir yönetim anlayışıyla çözdü. Sorunlarını aşmasını bildi ve bugün bu noktaya geldi. Bunda Yunus Değirmenci ve arkadaşlarının payı büyüktür. İyi bir yönetim anlayışı ortaya koydular. Tüm sendika yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Büyük bir özveri ve fedakârlıkla bu güzel hizmet binamızın tamamlanmış olmasında emeği geçen başta Genel Başkanımız Yunus Değirmenci ve yönetim kurulu üyelerine ve teşkilatımıza ayrı ayrı teşekkür ve tebrik ediyorum” diyen Konfederasyonumuz Hak-İş’in Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Türkiye Sendikal Hareketinin zor, sıkıntılı ve bunalımlı olduğu bir dönemde böyle güzelliklerin sendikal harekete de hem ivme hem moral kazandıracağını,  hem de yeni hedeflere yeni ufuklara yelken açmak için bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Özçelik-İş Sendikamızda son yıllarda elde ettiğimiz büyük başarılar, bu hizmet binasının yapılmasına da vesile olan başarılardır. Özçelik-İş Sendikamızın bu hizmet binasının Türkiye Sendikal Hareketi için de yeni bir başlangıcı beraberinde getireceğini düşünüyorum. Özçelik-İş Sendikamızı 40 binlerden 50 binlerden 500 binlere taşıyacak bir iradeyi, çabayı, kararlılığı görüyorum. Bu bizim için çok önemli. Özçelik-İş Sendikamızın son yıllarda ortaya koyduğu başarıyı, gelecekteki yeni başarıların da habercisi olarak görüyorum. Özçelik-İş Sendikamızın potansiyeline, teşkilat yapısına, ortaya koydukları kararlılığa, birlikteliğe, dayanışmaya sonuna kadar güveniyorum. Bugüne kadar güvendim ve beni hiç mahcup etmediler” diyerek sendikamızın son yıllarda yapmış olduğu verimli çalışmalara dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

Yozgat’ta patates üreticisi ihracat kapılarının açılmasını istiyor

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2