BÜTÜN BELEDİYELER EKONOMİK KRİZDE

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, belediyenin yoğun yaz sezonu çalışmaları ile genel hizmetlerini değerlendirdi. Güven, geçen yılın 6 ayına göre bütçenin yüzde 35’i kadar bir tasarruf sağladıklarını, tasarruf birikimiyle hizm

YEREL 12.10.2019 17:02:12 0
BÜTÜN BELEDİYELER EKONOMİK KRİZDE

Tüm belediyelerin ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu hatırlatan Başkan Asaf Güven, hizmetlerin aksamaması, sorunlara en hızlı ve en pratik çözüm üretmek için çalışırken, tüm maliyetleri düşürerek halkın parasını dikkatli kullanma gayretlerinin altını çizdi. Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven yaptığı açıklamada, tatilciler ve festivallerle yoğun geçen belediye hizmetlerinde, Fen İşleri müdürlüğünün özellikle Karaağaç ve Nardüzü bölgesinde yaptığı beton asfalt ve yama çalışmalarının önemli yer tuttuğunu belirterek, köprüler, menfezler, okullarda onarım ve bakım, park ve bahçe düzenlemeleri, otluk alanların temizliği, çöp konteynerlerinin yenilenmesi, dere ıslahları gibi onlarca hizmeti kısıtlı imkanlarla yaptıklarını söyledi. 


Tüm mahallelerin birçok eksiği ve sorunu bulunduğunu belirten Başkan Güven, Karaağaç ve Nardüzü mahallelerinde Altyapı ve kanalizasyon çalışmalarından kaynaklanan bozuk yolların ve kaldırımların yenilenmesinde eksik kalan bölümün de en kısa sürede yapılacağına vurgu yaptı.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in açıklaması şöyle;  Arsuz’un en yoğun dönemi olan Mayıs ve Ekim ayları arasına denk gelmesi sebebiyle birçok zorluklarla karşılaştık.  Arsuz’umuz geniş bir coğrafyaya sahip ve nüfus dağılımı da dağınık olduğu için hizmet zorlaşıyor, bildiğiniz üzere yeni ilçe olmamız sebebiyle de birçok eksiği barındırıyor. Bu bağlamda Arsuz’un en yoğun döneminde kısıtlı imkânlarla en iyi hizmeti vermeye çalıştık. 


Kısıtlı imkânlarla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizle 14 mahallemizin asfalt bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik ve bu süre zarfında yine Fen işleri Müdürlüğümüzce 16 adet Menfez ile 6 köprü yaptık. Bu demek olmuyor ki, imkanlarımız dahilinde Arsuz’a verebileceğimiz en hizmeti vermeye gayret ettik.   Öğrencilerimizin daha kaliteli bir ortamda eğitim görebilmeleri adına ilçemiz genelindeki 14 okulumuzun tadilatını yaptık. Eskiyen çöp konteynerlerimizin yerlerine talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda yaklaşık 600 adet çöp konteyneri yerleştirdik. Geniş coğrafyaya sahip Arsuz’umuzda birçok deremiz var ve Karaağaç ile Nardüzü Mahallelerimiz başta olmak üzere bu derelerimizin 4’ünde Devlet Su İşleri ile işbirliği içerisinde önce ıslah akabinde ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve çalışmalarımız devam etmekte. 


Altyapıdan kaynaklı olarak biz geldiğimizde hasta olarak kucağımızda bulduğumuz Karaağaç ve Nardüzü mahallelerimizde altyapı çalışmalarının bittiği 14 adet sokağımızda beton asfaltlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Fakat bu konuda en önemli husus; yaptığımız 4.2 Milyonluk bedelindeki asfalt ve bir önceki dönemden kalan 3.5 Milyon bedelindeki asfalt çalışmalarının yüzde 80’ini ödeyerek gerçekleştirdik.  Söz konusu asfalt çalışmalarını İller Bankasının finansal desteğiyle gerçekleştirerek borç ödeme planını ise, 4 yıl içerisinde kademeli olarak ödeme gerçekleştirerek bu borcun bizden sonraki döneme kalmayacak şekilde planladık.  Çünkü biz göre bitmiş bir projenin borcu kalmamalıdır. 
Akaryakıt, kiralama giderleri, satın almalar, hizmet alımları gibi çeşitli harcamalarda yaptığımız tasarruflarla, geçen seneye oranla 6 ay içerisinde yüzde 35’lik bir tasarruf yüzdesini yakaladık.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

MARATONUN EV SAHİBİ 12 METREKARELİK BİR HÜCREDE BURAYI İZLİYOR

CHP'Lİ TUTDERE DEPREM DAVALARI İLE İLGİLİ KRİTİK DOSYAYI BAKAN TUNÇ'A İLETTİ

CHP’DEN ÇARPICI İDDİA:BİR YILDA HELİKOPTER ALINACAK PARAYI KİRAYA VERDİLER!

AKP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA ŞAŞIRTAN ÖVGÜ: “BİNLERCE DAVA KADININA BEDEL”

DEPREMZEDE BEBEĞİN ÖLÜMÜ SONRASI HATAY’DAKİ KÜNEFE TÖRENİ TARTIŞMA YARATTI

İMRALI SÜRECİNDE YENİ DÖNEM SİNYALİ! ERDOĞAN: “YANSIMALARI OLACAK”

MÜFREDATA YENİ DERS GELİYOR: BİLİNÇLİ TÜKETİCİ!

THODEX'İN KURUCUSU FARUK FATİH ÖZER CEZAEVİNDE ÖLÜ BULUNDU

OSMAN KAVALA TUTUKLULUĞUNDA 8. YIL: ABDULLAH GÜL’DEN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİĞE ÇIKMAK YASAK! ESKİ EHLİYETLER İPTAL EDİLDİ

ERBAŞ GİTTİ, BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ: DİYANET'TEN YİNE SKANDAL HUTBE

ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AYŞE BARIM'IN SAĞ KOLU AKP ÜYESİ OLDU

SARAÇHANE DAVASINDA KARAR: 109 KİŞİYE BERAAT!

ELEKTRİK ZAMMI DUDAK UÇUKLATTI: %90’A VARAN ARTIŞ KAPIDA!

İMRALI SÜRECİNE DAİR ÖNERİLERİNİ SIRALADI: DEMİRTAŞ’TAN ÇARPICI ‘KEŞKE’ LİSTESİ

“BEN YAPTIM, ÇOK PİŞMANIM” İDDİASI GÜNDEMDE: GÜLLÜ DOSYASI DERİNLEŞİYOR

GALATA’DA TASMALI YÜRÜYÜŞ SKANDALI! KADINI “MİYAVLATAN” İKİLİ TUTUKLANDI

MSB AÇIKLADI: 49 SURİYELİ HARP OKULLARI’NDA EĞİTİM ALACAK!

YENİ AKİT, DİYANET’İN ATATÜRK MESAJINA ÖFKELENDİ: “KEMALİSTLER DİYANET’İ ÖVDÜ!”

GÜLLÜ'NÜN KIZINDAN SONRA OĞLU HAKKINDA DA ŞOK İDDİA: ANNESİNE ŞİDDET UYGULADI!

ALMANYA BAŞBAKANI MERZ TÜRKİYE'YE GELDİ

CHP’DEN DİKKAT ÇEKEN RAPOR: “YARGI, SİYASETİN İNTİKAM ARACINA DÖNÜŞTÜ”

AŞIRI SAĞIN OY KAYBI AVRUPA’DA YANKI BULDU: HOLLANDA’DA YENİ DÖNEM Mİ?

ANKARA’DA YOĞUN TRAFİK: KOMİSYON FİDAN’I DİNLEYECEK, ERDOĞAN İMRALI HEYETİ İLE GÖRÜŞECEK

GEBZE'DE ÇÖKEN BİNA ENKAZINDA KALAN 2 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MUHİTTİN BÖCEK, EL YAZISIYLA YAZDIĞI NOTLA 'İTİRAFÇILIK' İDDİASINI YALANLADI

"İSTANBUL SENİN UYGULAMASI" SORUŞTURMASI: 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

“MSB, EUROFİGHTER ANLAŞMASININ BEDELİNİ AÇIKLADI!

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”: MİLYONLAR CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ!

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Pazartesi 28.6 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 26.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.6 ° / 15.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4