YENİ TFF BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU KİMDİR?

Yeni TFF Başkanı hakemleri stadyumda rehin aldırtan ve kadınları aşağılamaktan yargılanan eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu...

GÜNDEM 19.07.2024 11:47:00 0
YENİ TFF BAŞKANI İBRAHİM HACIOSMANOĞLU KİMDİR?

Yeni TFF Başkanı hakemleri stadyumda rehin aldırtan ve ‘kadınları aşağılamak’tan yargılanan eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Peki bugünkü açıklamasında “Eski sayfaların hepsini kapattık” diyen İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

TFF Başkanlığı’na seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu 1966 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Hayrat beldesinde doğdu. Uzun yıllar ticaret ile uğraştı.

2005-2007 yılları arası Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008’de dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ın istifa edip seçim kararı alması üzerine seçimlerde aday oldu, fakat diğer başkan adayı Sadri Şener seçimleri kazandı ve seçilemedi.

27 Şubat 2012 tarihinde yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine adaylığını koydu, fakat seçilemedi.

ESKİ TRABZONSPOR BAŞKANI 

26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 4500 oyun 1571’ini alarak Trabzonspor’un 15. başkanı seçildi.
İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor döneminin ardından futboldan uzak kaldı. Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinde ise adaylığını koyarak Mehmet Büyükekşi’yi yendi ve başkanlık koltuğuna oturdu.

HAKEMLERİ STADYUMDA REHİN ALDIRTMIŞTI

Hacıosmanoğlu Trabzonspor Başkanı’yken Avni Aker Stadı’nda hakemleri saatlerce rehin aldırtmıştı. ‘Rehine krizi’ AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözülmüştü.
28 Ekim 2015’te 2-2 biten Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından hakem Çağatay Şahan ve ekibi, maçtaki kararlarından ötürü stadyumda rehin alındı. Hakem odasının çıkışı tutuldu. Saatler ancak 03:47’yi gösterirken koridorlar boşaltıldı. Hakemler, çevik kuvvet eşliğinde polis minibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı.

‘BENİ ARAYAN O DEĞERLİ İNSANIN SÖZÜ ÜZERİNE…’

Hakemlerin salıverilmesinden sonra Hacıosmanoğlu şöyle konuştu: “Ben talimat verdim, ‘Sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak’ dedim. Ama devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna çıkmadım. Ama beni arayan o değerli insanın, ‘Hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu’ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine müsaade ettim.”

Hacıosmanoğlu’nu arayan Erdoğan’dı. Hacıosmanoğlu’na bu nedenle sekiz ay 10 gün hapis cezası verilip hükmün geri bırakılması kararlaştırıldı. Dönemin Trabzonspor Başkanı’na ayrıca 280 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası kesildi.

‘KADINLARA HAKARET’TEN YARGILANDI

Hacıosmanoğlu aynı maçın ardından şu ifadeleri de kullandı: “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez. Yıllar önce tövbe edip bıraktığım mesleğim vardı, sanırım o günlere geri dönmem gerekiyor.”

Hacıosmanoğlu, çok tartışılan sözlerinin ardından kendisini doğuran annesinin ve eşinin de bir kadın olduğunu hatırlatarak “Ben Karadenizliyim, mecazi anlamda kullandığımız sözler var. Mecazi anlamda biz kadın gibi yaşayacak yerine adam gibi ölürüz diyoruz. Bunu derken kadınları aşağılamak bizim haddimize mi?” dedi.
Hacıosmanoğlu hakkında, ‘kadınları aşağıladığı’ gerekçesiyle dava açıldı. Eski başkan, bu davadan beraat etti.

 

  • BIST 100

    10372,00%-0,10
  • DOLAR

    41,38% 0,05
  • EURO

    48,53% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4845,44% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

Yükleniyor


CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0