YENİ EĞİTİM ÖĞRETİMİN ZİLİ HATAY’DA ÇALDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler nedeniyle Hatay'daki 2 bin 500'e yakın dersliğin kullanılamaz duruma geldiğini belirterek...

EĞİTİM 12.09.2023 22:54:00 0
YENİ EĞİTİM ÖĞRETİMİN ZİLİ HATAY’DA ÇALDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler nedeniyle Hatay'daki 2 bin 500'e yakın dersliğin kullanılamaz duruma geldiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Biz şu ana kadar bu 2 bin 500'e yakın dersliğin yaklaşık 1.700'ünü en azından planlanmış durumdayız." Dedi.

Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentteki programları kapsamında, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti, Vali Mustafa Masatlı ile basına kapalı görüştü.Daha sonra Antakya TOKİ Ömer Faruk Adaş İlkokulunda düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılan Tekin, programdaki konuşmasında yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Tekin, Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'daki eğitim camiasına selamlarını ilettiğini, yeni yılda başarı dilediğini ifade etti.

Üzerlerine düşen görevi yerine getirip en kısa zamanda Hatay'daki yaraları saracaklarını aktaran Tekin, şöyle konuştu:

"Bizim hesaplarımıza göre, Hatay'da 2 bin 500'e yakın dersliğimiz deprem sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş. Yıkılanlar veya ağır hasarlı olanlar açısından söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Biz şu ana kadar bu 2 bin 500'e yakın dersliğin yaklaşık 1.700'ünü en azından planlanmış durumdayız. Büyük oranda tamamlanmış olanlar var ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu eksiklikler giderilmiş olacak inşallah... Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim. Biz de her kabine toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza deprem bölgesiyle ilgili yaptıklarımız konusunda bilgi veriyoruz."

Bakan Tekin, yaz aylarının başından itibaren Millî Eğitim Bakanlığında gerek mevzuat düzeyinde yani ikincil mevzuat düzeyinde gerek Bakanlık içi düzenlemeler anlamında kamuoyunda çokça tartışılan, gündeme gelen ve önemli oranda da takdir toplayan düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le ilgili konuşan Bakan Tekin, "O Yönetmelik'in ana felsefesi şu: Bu yılı bütün öğrencilerimizi Türkçeyi 4 beceri temelli olarak, yani Türkçeyi konuşabilen, kullanabilen, kendisini ifade edebilen bir öğrenci profiline kavuşturmak istediğimizi deklare etmiş olduk. Türkçe eğitimini bu yıl önemli oranda gündemimize aldık. Ana konularımızdan biri, bu. Yaptığımız değişikliklerin de özellikle belki daha çok tartışılan konular, işte test sınavlarının kaldırılması vesaire gibi konular... Tamamen buna odaklanmış durumda." diye konuştu.

Bakan Tekin, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini yükseltmek için müfredatta ve mevzuatta önemli değişiklikler yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Çocuklarımıza sosyal sorumluluk düşüncesini, algısını yerleştirmezsek, Allah korusun, bundan sonraki felaketlerde, geçtiğimiz süreçte yaşadığımız toplumsal dayanışma şuurunu bilincini tekrar görememe riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. O yüzden biz Bakanlık olarak bunu da önümüzdeki yılın önemli etkinlik alanlarından biri olarak tanımladık. Bir başka konu: Geleneklerimizin, göreneklerimizin yaşatılması için çocuklarımızın dijital bağımlılık başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla, obezite gibi rahatsızlıklarla mücadele edebilmesi için özellikle okul bahçelerini etkin kullanmak üzere bir çerçeve programı başlattık."

Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının eğitim alanında bir toplumsal seferberlik şuuruyla hareket edilen bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni etti.

Millî Eğitim Bakanı Tekin, konuşmaların ardından öğrencilerle yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Tekin, daha sonra öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Anahtar Kelimeler: EĞİTİM ÖĞRETİMİN HATAY’ ÇALDI
  • BIST 100

    10372,00%-0,10
  • DOLAR

    41,38% 0,05
  • EURO

    48,53% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4845,44% 0,01
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

SİYASET MAHKEMEDE, EKONOMİ BEKLEMEDE! KRİTİK DAVA PİYASALARI SALLAYABİLİR

HİKMET ÇETİN'DEN GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA!

KURULTAY DAVASI ÖNCESİ İMAMOĞLU’NDAN SERT MESAJ

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

Yükleniyor


ADANA’DAN UZAYA: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ROKET TAKIMI TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ REKOR DOLDURDU, VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ÇAKILDI

DİYANET ÖNCÜLÜĞÜNDE E-OKULA ENTEGRE DİNİ KREŞ: MEB ASLİ GÖREVİNİ TERK EDİYOR

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KARİYER REHBERLİĞİ

BAKAN TEKİN’DEN NET MESAJ: “LGS İPTAL EDİLMEYECEK!

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0