YENİ BAKANLIKLAR KURULDU... İŞTE YENİ KABİNE

YENİ BAKANLIKLAR KURULDU... İŞTE YENİ KABİNE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Eşinin yönetiminde bulunduğu şirketten Ticaret Bakanlığı’na milyonlarca liralık dezenfektan alan Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan görevden alındı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verildi. Yerine Mehmet Muş atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölünmesi sonrası yeni kabine açıklandı. Erdoğan, kabinede sürpriz değişiklikler yaptı. 

İşte kabinede değişen isimler:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölünmesinin ardından Aile Bakanlığı'na Derya Yanık atandı.

Bakanlığın bölünmesinin ardından oluşan diğer bakanlık olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ise Vedat Bilgin atandı.

Dezenfektan skandalı ile adı anılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yerine AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

BAKANLIK 2'YE BÖLÜNDÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu durum yeni Kabine değişikilğinin habercisi olarak değerlendirildi.

İşte o karar:

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Kararda görevden alınan Ruhsar Pekcan ile ilgili bir detay dikkat çekti.

Ticaret Bakanlığı'na Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan’a ait  firmadan 9 milyon liralık dezenfektan alındığı ortaya çıkmış, Pekcan iddiaları kabul etmişti.

Atama kararlarının yayımlandığı Resmi Gazete'de 'Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilmiş, yerine Mehmet Muş atanmıştır.' cümlesi dikkat çekti. Pekcan'ın görevine son verildiği vurgusunun 'dezenfektan skandalı' ile alakalı olduğu iddia edildi.

'YENİ KABİNE GELİYOR'

Gazeteci KRT yorumcusu İsmail Saymaz, “Yeni kabine geliyor.” değerlendirmesinde bulunurken, “Ticaret, Milli Eğitim ve Aile Bakanları değişebilir.” dedi.

Fatih Altaylı ise, “Bu gece yeni kabine ve bakanlıklar açıklanırsa kimse şaşırmasın. YÖK’ten MEB’e transfer olabilir.” ifadelerini kullandı.