Yeni asgari ücret belli oldu

Yeni asgari ücret belli oldu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun nihai kararına göre 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 2 bin 558 Türk lirası, net 2 bin 20 Türk lirası o

İşçi, patron ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere dördüncü kez toplandı. Toplantıda asgari ücret 2020 TL olarak belirlendi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, komisyonun belirlediği yeni asgari ücret rakamını Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda açıkladı.


Toplantı sonrası açıklamada bulunan Bakan Selçuk, '1 Ocak 2019'dan itibaren geçerli asgari ücret brüt 2 bin 558 lira, net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir. Böyle asgari ücret yüzde 26,05 olarak artırılmıştır. Bu rakam bekar çalışanlarımız için geçerli olan rakamdır. Evli ve 3 çocuklu olan için bu rakam 2 bin 155 TL olmuştur. Karar asgari tespit komisyonunun oy birliği ile alınmıştır.' dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise yapılan zamdan memnun olduğunu belirterek, 'Bu ücret kabul edilebilir bir ücret. Asgari ücrette mevcut enflasyonun üzerinde bir artış sağladık, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair sözümüzü tuttuk. Yüzde 80'lik kesimi mutlu ettiğimize inanıyorum' dedi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise, 'Asgari ücret çalışmalarımız nihayete erdi. Sürdürülebilir her adım ülkemizi bir üst basamağa tırmanması anlamındadır. Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınması konusunda sorumluluğumuz bulunuyor. Komisyon çalışmalarımıza katılan Bakanımız, işçi temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizin büyümesine yönelik çabalarımıza devam edeceğiz. Herkesin yeni yılını kutluyorum.' açıklamasında bulundu.