YELOĞLU SATIŞTAN VAZGEÇİN

YELOĞLU SATIŞTAN VAZGEÇİN

Fuar alanı satış kararı, 2016’da, AKP Parti Yönetimi ile AKP Meclis üyeleri desteğiyle alındı. Ancak bu kararın yanlışlığı, 4 yıl sonra ortaya çıktı. Hatay BŞB’nin aklıselim hareketle satıştan vazgeçmesi yerinde olacak. Aksi ha

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Antakya’da gündeme yerleşen, Büyükşehir Belediyesi’nin çevreyolu üzerindeki fuar alanını satışa çıkartması olayı ile ilgili bir açıklama yaptı. Yeloğlu, satış kararının 4 yıl önce, dönemin AK Parti Yönetimi ve Meclis üyelerinin desteğiyle alındığını, ancak gelinen noktada, 4 yıl sonra bu kararın yanlışlının ortaya çıktığını kaydederek, satıştan vazgeçilmesi çağrısı yaptı. Yeloğlu, aksi takdirde Meclis düzeyinde ve yargı alanında bu satış kararının iptali için mücadele edeceklerini duyurdu.
AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu’nun açıklaması aynen şöyle:
“Sosyal medyada konu edilen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nce satışı yapılmak istenen, Antakya ilçesi Saraycık Mahallesi 3447 numaralı, halen fuar alanı olarak kullanılan parselle ilgili, kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.
Söz konusu parsel, kendi Belediye Başkanlığım dönemimde yaptırdığım 700 hektarlık yeni Antakya İmar Planı kapsamında Antakya Belediye Başkanlığı’na kazandırılan, son derece kıymetli bir parseldir. Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 30.9.2016 tarihli oturumunda, o gün için yetkili AK Parti Yönetimi ve Meclis üyelerimizin de desteğiyle, satışı için Belediye Encümeni’ne yetki verilmiştir. Aradan geçen 4 yılı aşkın sürede, bu parselin satışının ne derece yanlış bir işlem olacağı daha da iyi anlaşılmıştır. Parselin, Belediye mülkiyetinde, hizmet binası, fuar alanı, toplanma alanı gibi ihtiyaçları giderecek mahiyette kalması elzemdir.
Kentin menfaatleri göz önüne alındığında, Büyükşehir Belediyesi’nin aklıselimle hareket etmesi ve bu satış kararından vazgeçmesi yerinde olacaktır. Aksi takdirde, AK Parti İl Başkanı olarak, bu satış kararının iptali için gerek Belediye Meclisi’nde ve gerekse yargıda tüm dinamiklerimizle mücadele edeceğimizi, satışa karşı olduğumuzu kamuoyuna duyuruyor, saygılarımı sunuyorum.