YAYLADAĞI'NDA SURİYELİLERE SEÇMEN KAYDI!

YAYLADAĞI

31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 4 Ocak itibariyle askıya çıkarılan seçmen listeleri, dün akşam 17.00 itibariyle askıdan indirildi.

Ancak Hatay’dan gelen bir görüntü usulsüzlüklerin Suriyeliler üzerinden de gerçekleştirildiğini iddia edildi.CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, kişisel Twitter hesabından yaptığı video paylaşımında, Yayladağı ilçesinde belediyenin araçlarıyla akşam saatlerinden sonra Suriyeli seçmen kaydı yapılmak istendiğini duyurdu.

“Yayladağı ilçemizde usulsüz şekilde Suriyeli seçmen kaydı yapılmaya çalışılmıştır.” diyen Güzelmansur, “Yayladağına geçerek, kaymakam ile görüştük, saat 17:00’den sonra yapılan Suriyeli seçmen kayıtlarının iptalini sağladık” ifadelerini kullandı. 

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Sosyal medya üzerinden şu ifadelere yerverdi.

İTİRAZLARIMIZIN SONUCUNU ALDIK...

Yayladağı’nda dün, seçmen kaydı için son başvuru saati olan saat 17.00’dan sonra Suriyeliler hükümet binasına getirilerek, vatandaşlık başvurusu yapmış ve bu başvuruların hemen ardından da yine aynı bina da İlçe Seçim Kurulu’na seçmen olmak için form doldurularak kayıt yaptıkları CHP temsilcisi tarafından tespit edilmiştir. Bunun üzerine CHP il ve ilçe örgütleri ile CHP Hatay Milletvekilleri İlçe Seçim Kuruluna itirazlarını bildirmiştir. Bugün ise İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve Yayladağ Kaymakamı ile yapılan görüşmeler sonrası son başvuru saati olan 17.00’dan sonraki başvuruların reddine karar verilmiştir.

Karar metnini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Hukuksuzluk değil, halkın adaleti kazanacak!
#MartınSonuBahar olsun, hukuksuzluklar son bulsun..